D-Link DIR-615

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 29, 30, 31  Next
Author Message
krash
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon May 10, 2010 6:51    Post subject: openvpn on dir-615 c1? Reply with quote
hey - thanks for this thread! i was able to get dd-wrt on my router; just had to modify the signature at the end and that was it.

any one know how to enable openvpn on this router, or if it's possible at all?
Sponsor
Hitcher99
DD-WRT Novice


Joined: 19 Apr 2010
Posts: 2

PostPosted: Mon May 10, 2010 13:15    Post subject: Reply with quote
Any News, for the Dlink DIR 615 - Hardware REV B2?
LOM
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 7632

PostPosted: Mon May 10, 2010 13:31    Post subject: Reply with quote
Hitcher99 wrote:
Any News, for the Dlink DIR 615 - Hardware REV B2?


Not supported and will never become supported due to the Ubicom cpu.

_________________
Kernel panic: Aiee, killing interrupt handler!
TomKan
DD-WRT Novice


Joined: 06 May 2010
Posts: 16

PostPosted: Tue May 11, 2010 16:50    Post subject: Reply with quote
Someone please help. If you have loaded fw on the D-Link DIR-615 E1, please let me know how. I emailed Sebastian about a donation and he says he already has one and the posted firmware works, but I can't get it to work. I have tried both builds, I have loaded from Win7 Ult 64-bit and Win XP Pro. I have done the 30/30/30 resets and standard resets. I have tried to follow the loading instructions exactly. I can only load through emergency mode and Emergency mode is still there after flashing attempt. The flash completes and the router reboots, then it goes into a reboot cycle. I always use the factory to ddwrt firmware. I have been a computer tech for 11 years, although I am new at ddwrt. I am willing to test any ideas y'all may have. I have flashed and setup a DIR-615 C1 successfully. I am using the E1 firmware posted on 4-23-10. Hope someone can help.
WebColin70
DD-WRT Novice


Joined: 10 May 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue May 11, 2010 17:35    Post subject: Reply with quote
TomKan wrote:
Someone please help. If you have loaded fw on the D-Link DIR-615 E1, please let me know how. <snip>


Unfortunately, I'm in the same boat. I have used DD-WRT firmware on other routers (mainly Linksys) w/o problem, but the currently posted version does not seem to work with Rev E1 of the D-Link DIR-615.

If anyone has used the successfully, please advise as there appear to be several of us who bought the DIR-615 E with the belief the firmware would work.

I know this isn't DD-WRT's fault and this is a very much "try at your own risk" issue, but I do hope that support will be added in an upcoming build (or to learn what we need to do differently with the rev E1 models than with the typical firmware updates).

I love this site. Thanks everyone for all the help!

- Colin
TomKan
DD-WRT Novice


Joined: 06 May 2010
Posts: 16

PostPosted: Tue May 11, 2010 18:28    Post subject: Reply with quote
Just throwing this out there, but in the databases the chipsets are listed as:

AR7241 and AR9287

My D-Link has:

AR7240-ah1e and AR9283-al1a

Don't know if this makes a diffrence, just wondering.
winterj
DD-WRT Novice


Joined: 12 May 2010
Posts: 2

PostPosted: Wed May 12, 2010 19:01    Post subject: DIR-615 E1 Reply with quote
Same problem here; bought a DIR-615 E1 thinking it was supported, but no dice. Ouch. Anyone get this to work correctly?
nilbus
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2010
Posts: 3

PostPosted: Sat May 15, 2010 15:03    Post subject: Success with DIR-615 C1 Reply with quote
I successfully got my DIR-615 C1 flashed. Here's how:

1. Download my router's firmware (dir615c1-factory-to-ddwrt-firmware.bin) from the download page: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
2. Used a hex editor to change the end of the firmware file from AP81-AR9130-RT-080609-05 to AP81-AR9130-RT-070614-02. This is the hardware ID that was in the firmware provided on the site the router checks for updates. (http://wrpd.dlink.com.tw/router/firmware/query.asp?model=DIR-615_Cx_Default ; view page source).
3. Used Firefox(!) to upload my firmware using the normal firmware update under Tools > Firmware. (You also can hold down the reset button to get into firmware update mode, but there's no need.) I spent many frustrating hours with my router telling me (in both normal and rescue modes) that the firmware I was uploading was for the wrong hardware (or in rescue mode, not responding after I uploaded), only because I was using Google Chrome on Linux. It worked as soon as I used Firefox. I think it's due to a javascript engine difference.

I haven't done extensive testing, but everything seems to work! I am not seeing the the issues some people mentioned in the forums, like with settings getting lost after reboot.

I added installation instructions to the Install wiki. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/DIR-615C Please feel free to contribute there.

I'm going to look into getting the hardware ID changed in the firmware builds for this router on the download page.
@ndres
DD-WRT Novice


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 15
Location: Pereira - Colombia

PostPosted: Sun May 16, 2010 1:33    Post subject: Reply with quote
LOM wrote:
Hitcher99 wrote:
Any News, for the Dlink DIR 615 - Hardware REV B2?


Not supported and will never become supported due to the Ubicom cpu.


¿What about the Rev. A1?

_________________
1 x D-Link DES-1008D
1 x D-Link DWL-2100AP Firmware v2.13
1 x D-Link DIR-300 HV:A1 Firmware DD-WRT v24 SP2
1 x D-Link DIR-615 HV:A1 Firmware v1.10
waldox
DD-WRT Novice


Joined: 03 Jul 2006
Posts: 9

PostPosted: Sun May 16, 2010 2:36    Post subject: Reply with quote
Detailed instruction for for DIR-615 Rev: C1 v3.11
Following nilbus's post
hookup your PC's ethernet cable to the router port 1-4.
configure your PC's ethernet TCPIP to "use the following ip"
ip address: 192.168.0.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.0.1
goto Emergency Mode (while holding reset, unplug and replug power, keep holding reset for roughly 15 seconds)
using firefox (chrome may not work properly)
logon to router with ip 192.168.0.1
takes you to emergency mode page
upload attached file (i already HEX edited according to nilbus's post)
dir615c1-factory-to-ddwrt-firmware.bin
(DD-WRT v24-sp2 (04/23/10) std, ver 14311)
wait until router reboots (about 3 mins)
from there you can update to latest version of
dir615c1-firmware.bin
remember to change back your PC's ethernet tcpip settings back to "obtain automatically"


Last edited by waldox on Wed May 19, 2010 1:17; edited 2 times in total
nilbus
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2010
Posts: 3

PostPosted: Sun May 16, 2010 3:29    Post subject: Reply with quote
Great idea to attach it here
philchetcuti
DD-WRT Novice


Joined: 18 May 2010
Posts: 15

PostPosted: Tue May 18, 2010 5:00    Post subject: Reply with quote
First of all, thanks to all for all the help with this thread.
I've been up and down it a few times, lots of trial and error. Mostly error, the notorious "firmware I was uploading was for the wrong hardware". I had followed all instructions, and tried both the trendnet and the dlink files but still kept getting the error.

I then downloaded s/w versions 3.10, 3.11 and 3.12 from dlink and compared them. When reviewing the codes in my hex editor it seemed to me that there were inconsistencies when comparing 3.10 to 3.12 (which is what I started with). So, I threw caution to the wind, I loaded 3.10 from dlink and then tried to load the dlink dd-wrt files again and it worked.

So, thanks again and I hope this might alleviate some frustration for some of you out there.

If your dlink 615 C1 is at s/w 3.12 or 3.11, revert it to 3.10 and then install the dd-wrt.
iLjuxa
DD-WRT Novice


Joined: 18 May 2010
Posts: 1

PostPosted: Wed May 19, 2010 5:55    Post subject: Reply with quote
flashed dir 615 c2 v3.03ru with ddwrt only after adding 01 before AP81-AR9130-RT-070614-02

t.m. hardware id is 01AP81-AR9130-RT-070614-02
headcuter
DD-WRT Novice


Joined: 19 May 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed May 19, 2010 6:07    Post subject: Reply with quote
I am unsuccessfully trying to flash my DIR-615 Revision C2 (Firmware v3.03RU) as it is shown in http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/DIR-615C. I have downloaded dir615c1-factory-to-ddwrt-firmware.bin and changed in Ghex the hardware ID from AP81-AR9130-RT-080609-05 to AP81-AR9130-RT-070614-02. But when I open 192.168.0.1 in Firefox and try to upload dir615c1-factory-to-ddwrt-firmware.bin it tells me "The uploaded firmware file may not be correct. You may have uploaded a file that is not intended for this device, or the uploaded file may be corrupted." The same thing happens when I use IE. I tried to upload Dlink`s firmware v3.10, but again "The uploaded firmware file may not be correct". Today when I`ve bought DIR-615 it had firmware v3.02RU. I tried to upload on v3.02RU v3.10 and dir615c1-factory-to-ddwrt-firmware.bin, but failed. When I`ve tried v3.03RU – I succeeded. So now I have v3.03RU, but still can`t upload nothing. Do you have any suggestions?
headcuter
DD-WRT Novice


Joined: 19 May 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed May 19, 2010 6:32    Post subject: Reply with quote
iLjuxa wrote:
hardware id is 01AP81-AR9130-RT-070614-02


Thank you! Now it works! I was inattentive when compared hex code of v3.03RU and v3.10 and haven`t noticed 01...
By the way, are you a telepathist? You published the answer at the moment I was typing the question Smile
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 29, 30, 31  Next Display posts from previous:    Page 11 of 31
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum