Flashed 2 WRT54G v5 routers. Same MAC?

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
vashwood
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2008
Posts: 9

PostPosted: Sat May 17, 2008 23:02    Post subject: Flashed 2 WRT54G v5 routers. Same MAC? Reply with quote
I just flashed 2 WRT54G v5 routers w/ the RC7 Micro. I was going to use WDS, then I realized that they both had the same MAC address? I was following the directions above. Do I need to change one of them? And if so, how?
Sponsor
redhawk0
DD-WRT Guru


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 11475
Location: Wherever the wind blows- North America

PostPosted: Sat May 17, 2008 23:47    Post subject: Re: Flashed 2 WRT54G v5 routers. Same MAC? Reply with quote
vashwood wrote:
I just flashed 2 WRT54G v5 routers w/ the RC7 Micro. I was going to use WDS, then I realized that they both had the same MAC address? I was following the directions above. Do I need to change one of them? And if so, how?


Ah...you didn't follow the instructions for creating a custom vxworks_killer file.

There are 2 choices....revert them back to linksys...create customer vxworks_killer files and do the process again

or

Use the command line entry set it as a startup script to set the unit's MAC address.

Administration>>commands

nvram set et0macaddr=xx:xx:xx:xx:xx
nvram commit

Run and Save Startup

This last method is not perminent...they will revert to the default if you ever hard reset the unit

redhawk

_________________
I do NOT provide personal assistance through chat or phone....so please don't ask.
vashwood
DD-WRT Novice


Joined: 05 May 2008
Posts: 9

PostPosted: Sun May 18, 2008 0:38    Post subject: Reply with quote
hmmm..i thought i entered in my MAC address at the vxworktool gui and created a bin file. NOt sure why it didnt work.

So how do I revert back to linksys v5?

And how do I make sure I really create a custom MAC address?
redhawk0
DD-WRT Guru


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 11475
Location: Wherever the wind blows- North America

PostPosted: Sun May 18, 2008 12:36    Post subject: Reply with quote
vashwood wrote:
hmmm..i thought i entered in my MAC address at the vxworktool gui and created a bin file. NOt sure why it didnt work.

So how do I revert back to linksys v5?

And how do I make sure I really create a custom MAC address?


In this set of install instructions...are also instructions for reversion.
http://www.bitsum.com/openwiking/owbase/ow.asp?WRT54G5%5FCFE

Regenerate your vxworks_killer file....or send me a PM with your MAC addresses from the sticker on the bottom of EACH router and I'll generate the 2 necessary files for your 2 routers.

redhawk

_________________
I do NOT provide personal assistance through chat or phone....so please don't ask.
alose
DD-WRT Novice


Joined: 11 Sep 2006
Posts: 3
Location: Fort Myers

PostPosted: Sun May 18, 2008 20:04    Post subject: Reply with quote
Couldn't one just set the Wireless MAC under the MAC address clone? Wouldn't that be effective and be saved through reboots?
_________________
Alose
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum