New Build - 11/18/2022 - r50906

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
ho1Aetoo
DD-WRT Guru


Joined: 19 Feb 2019
Posts: 1772
Location: Germany

PostPosted: Mon Nov 21, 2022 18:40    Post subject: Reply with quote
Yes I have read, I just wanted to tell you that it did not go so smoothly for me Mr. Green
Sponsor
Zyxx
DD-WRT Guru


Joined: 28 Dec 2018
Posts: 566

PostPosted: Tue Nov 22, 2022 13:17    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7800
File: dd-wrt-webupgrade.bin
Firmware: DD-WRT v3.0-r50906 std (11/18/22) (prev. DD-WRT v3.0-r50841 std (11/09/22))
Kernel: Linux 4.9.333 #1368 SMP Fri Nov 18 02:16:09 +07 2022 armv7l
Mode: Gateway, SFE disabled, 2.4G and 5G wifi, Wireguard for external access, WAN to 4G (DHCP Client), Keep Alive reboot 6:02 in the morning
Reset: No
Status: Installed at release, ok.
ArjenR49
DD-WRT Guru


Joined: 05 Oct 2008
Posts: 531
Location: Helsinki, Finland

PostPosted: Tue Nov 22, 2022 23:59    Post subject: Reply with quote
pandemonium420 wrote:
I am wondering what browser you might be using I would like to install it and see if I can recreate the issue.


Firefox version 107.0 (64 bits) on Linux Mint 20.3 Cinnamon.

As it happens I have apparently set syslogd to report on the router to my Pihole DNS server, but I'm not a good one for checking any sort of logs when I experience a problem. There are so many logs and there's so much information that I cannot place. In fact I've forgotten where to look for the syslog in my PiHole server, rsyslog something, but it's not in the GUI ...
I do remember logs growing so big I had to do learn about log rotation to avoid problems. Possibly it was the pihole software that complained about log size. I forgot.

The DNS server is a Raspberry Pi Zero with a PiVoyager UPS (pihole with unbound).
I tend to have problems with just any UPS I get for a Raspberry Pi - I have 4 different designs, three in active use - so that's what I end up spending most time on (UPS firmware is usually lacking and development of firmware [and/or documentation] stops before perfection is attained quite unlike dd-wrt Wink

EDIT:
After looking up info about rsyslog, I found the output. I had set it up in April of this year, but forgotten how to read the info, so I made a command script with a tail -f command on the Desktop, which prevents forgetting again.

I will leave a tail on it, so to say, while the Bandwidth page is open. Maybe there's something in the morning (opening the file in an editor).
Rsyslog reports in UTC from the looks of it. I had to check all systems involved and they all use local time, so that's a bit strange, but the difference here is just one hour.

I counted 11 or 12 graphs in the Bandwidth page, since my R7800 here got 3 bridges, a virtual lan and three virtual WLAN access points plus both WiFi bands in use. Mostly only the WAN graph is what interests me, since my connection here can be flaky at times and download is just somewhat over 10 Mb/s with QoS at 18.000 ...
The more graphs, the more memory usage probably.
ArjenR49
DD-WRT Guru


Joined: 05 Oct 2008
Posts: 531
Location: Helsinki, Finland

PostPosted: Wed Nov 23, 2022 14:04    Post subject: Reply with quote
Bandwidth page had been running all night in the browser.
Router log results the day after upon stopping and starting httpd:

Nov 23 13:54:31 r7800.mdnet httpd[1496]: [httpd] : httpd server shutdown
Nov 23 13:54:33 r7800.mdnet : [httpd] : daemon hanging, send SIGKILL
Nov 23 13:54:33 r7800.mdnet : [httpd] : daemon successfully stopped
Nov 23 13:54:39 r7800.mdnet httpd[9413]: [httpd] : httpd SSL server started at port 443
Nov 23 13:54:39 r7800.mdnet : [httpd] : successfully started
Nov 23 13:55:28 r7800.mdnet httpd[9417]: [httpd] : httpd server shutdown
Nov 23 13:55:28 r7800.mdnet : [httpd] : daemon successfully stopped
Nov 23 13:55:33 r7800.mdnet httpd[9422]: [httpd] : httpd SSL server started at port 443
Nov 23 13:55:33 r7800.mdnet : [httpd] : successfully started

I restarted httpd twice as the first start didn't seem to have any result. Neither had the second ... In the end firefox restarted by itself and I had to log in again to the router's GUI. Possibly firefox had been updated, or then ... The browser runs on my Linux Mint laptop.
The second line of the log quote looks significant. There was nothing else in the log to be found by a search for httpd.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5380
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Thu Nov 24, 2022 10:19    Post subject: Reply with quote
ArjenR49 do you have any add-ons on your FFx ? (fully disable them)...do you use it in private mode ?
I use Pale-moon browser only and only for GUI actions, for nothing else and dont have any issues with it..
To be honest i dont see any use of GUI in non-stop 24/7 running mode..as this floods the router...same as ssh....if i need to see something, I log in (mostly via ssh) on GUI and than i close browser and that's it...but different ppl different demands, no blame ...
to be precise in the past i used to have R7800 GUI running 24/7 on a clean PC with nothing on it, only a FFx portable...and was fine, but that's was a waste of electricity...unless you have a solar panels Razz

p.s. also enable klog for syslog and via ssh
nvram set console_debug=1
nvram commit

and check the log again when it happens there will be more details..
to me it seams either bad browser settings or router goes out of buff mem or some memleak that is related to GUI code...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 50500 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 50841 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 50841 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0 AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 50963 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 50927 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 50927 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
NOT USING 5Ghz ANYWHERE
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
ArjenR49
DD-WRT Guru


Joined: 05 Oct 2008
Posts: 531
Location: Helsinki, Finland

PostPosted: Fri Nov 25, 2022 0:26    Post subject: Reply with quote
Alozaros wrote:
ArjenR49

p.s. also enable klog for syslog and via ssh
nvram set console_debug=1
nvram commit



The nvram commit produced the following output:

root@R7800:~# nvram set console_debug=1
root@R7800:~# nvram commit
ledtool 1
root@R7800:~#

This was after enabling klog and save settings on that Services page...

I already see more output in the rsyslog. Stuff like:

Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 process_monitor[3494]: _evalpid:filtersync
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:iptables -D lan2wan -j grp_1
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:rm -f /tmp/.fw_lock
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:iptables -D lan2wan -j grp_2
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:rm -f /tmp/.fw_lock
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:iptables -D lan2wan -j grp_3
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:rm -f /tmp/.fw_lock
Nov 25 00:23:52 192.168.1.1 : _evalpid:iptables -D lan2wan -j grp_4
....

The bad thing is that I have no idea if that's something to worry about ...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4 Display posts from previous:    Page 4 of 4
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum