Archer a6 v2 firmware

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Author Message
thommy181
DD-WRT User


Joined: 16 Mar 2019
Posts: 261
Location: Szczecin, Poland EU

PostPosted: Wed Jan 19, 2022 15:22    Post subject: Archer a6 v2 firmware Reply with quote
I have new router TP-Link Archer a6 v2 EU. I'm find alternate firmware for it. You have in plan to support this device. In technical aspect is probably the same as C6 v2. Actually DD-WRT not support that model. OpenWRT is no available for this edition. OpenWRT support A6 v2 US edition and that firmware isn't correct for EU. Performance on stock firmware is not fine (280 - 300 mbit on WAN). Actually my WNR3500L v2 have 540 and ISP provide me ~630 mbit/s. I know when I'm flash a6 v2 to alternate firmware situation should be better.
Sponsor
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 12419
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed Jan 19, 2022 15:43    Post subject: Reply with quote
New device support usually requires a hardware donation so the developer has a device to test. Would've been easier to buy a device that is already supported (like the C7v5/A7v5).

https://wikidevi.wi-cat.ru/TP-LINK_Archer_A6_v2.x
https://wikidevi.wi-cat.ru/TP-LINK_Archer_C6_v2.x

https://dd-wrt.com/donations/
https://dd-wrt.com/router-detection/
https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Index:FAQ
https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
https://forum.dd-wrt.com/wiki/index.php/Known_incompatible_devices

_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware‽
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is‽
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 9585
Location: Netherlands

PostPosted: Wed Jan 19, 2022 19:39    Post subject: Reply with quote
Moved to the appropriate Atheros forum
_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
BrainSlayer
Site Admin


Joined: 06 Jun 2006
Posts: 7299
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Thu Jan 20, 2022 12:54    Post subject: Re: Archer a6 v2 firmware Reply with quote
thommy181 wrote:
I have new router TP-Link Archer a6 v2 EU. I'm find alternate firmware for it. You have in plan to support this device. In technical aspect is probably the same as C6 v2. Actually DD-WRT not support that model. OpenWRT is no available for this edition. OpenWRT support A6 v2 US edition and that firmware isn't correct for EU. Performance on stock firmware is not fine (280 - 300 mbit on WAN). Actually my WNR3500L v2 have 540 and ISP provide me ~630 mbit/s. I know when I'm flash a6 v2 to alternate firmware situation should be better.


support should be easy to make if i have a test device. the eu models er different from us and have less flash memory unfortunatly

_________________
"So you tried to use the computer and it started smoking? Sounds like a Mac to me.." - Louis Rossmann https://www.youtube.com/watch?v=eL_5YDRWqGE&t=60s
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5007
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Thu Jan 20, 2022 18:30    Post subject: Re: Archer a6 v2 firmware Reply with quote
thommy181 wrote:
OpenWRT support A6 v2 US edition and that firmware isn't correct for EU. Performance on stock firmware is not fine (280 - 300 mbit on WAN). Actually my WNR3500L v2 have 540 and ISP provide me ~630 mbit/s. I know when I'm flash a6 v2 to alternate firmware situation should be better.


hmmm if this unit has 280-300 MBit WAN speed at stock firmware and this is the theoretical maximum for its CPU, i doubt it will outrun this speed while on DDWRT...even if DDWRT has SFE (software forwarding engine) to accelerate WAN performance, your speed expectations may not be matched.....although i have a TP-link 1043v2 that runs quite fast while on stock firmware and is advertised as a close to gigabit WAN speed...(ive never tried it)...for better WAN speed you may need a better router ...

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 48646 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48865 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 48646 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 48886 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 48646 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 48886 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum