New Build - 07/22/2021 - r47086

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2
Author Message
jimj
DD-WRT Novice


Joined: 18 Oct 2015
Posts: 34
Location: Sioux Falls SD

PostPosted: Mon Jul 26, 2021 4:19    Post subject: Reply with quote
mickelalloy wrote:
I have not erased the nvram and manually reconfigured yet.

If you wanted to try simplifying you could delete your interface priorities and set your QoS to match my settings (which are working):
Code:
-Start QoS:      Enable
-Port:         WAN
-Packet Scheduler:   HFSC
-Queuing Discipline: FQ_CODEL

_________________
R7800 v3.0-r47086 std (07/22/21)
set "tcp_tw_recycle" to 0
Sponsor
mickelalloy
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jul 2021
Posts: 10

PostPosted: Mon Jul 26, 2021 4:40    Post subject: Reply with quote
jimj wrote:
mickelalloy wrote:
I have not erased the nvram and manually reconfigured yet.

If you wanted to try simplifying you could delete your interface priorities and set your QoS to match my settings (which are working):
Code:
-Start QoS:      Enable
-Port:         WAN
-Packet Scheduler:   HFSC
-Queuing Discipline: FQ_CODEL


Thanks for the suggestion. Made the changes, rebooted, but did not work. Tried power cycling, also did not work.
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 4546
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Mon Jul 26, 2021 7:52    Post subject: Reply with quote
hmm STP enabled...that may interfere too...spanning tree protocol is not the best to use this days...especially wan side if so...
_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 47117 BS AP,NAT
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 47481 BS AP,NAT,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 47381 BS AP,NAT,Ad-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,NAT,QoS,Quotas
Qualcomm Atheros/
Netgear R7800 --DD-WRT 47381 BS AP,NAT,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,Local DNS,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 47481 BS AP,NAT,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Local DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 47381 BS AP,Wi-Fi OFF,NAT,AD-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
mickelalloy
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jul 2021
Posts: 10

PostPosted: Mon Jul 26, 2021 11:01    Post subject: Reply with quote
Alozaros wrote:
hmm STP enabled...that may interfere too...spanning tree protocol is not the best to use this days...especially wan side if so...


Tried with STP disabled. No change in behavior after reboot or power cycle.
husky55
DD-WRT User


Joined: 19 Nov 2008
Posts: 269
Location: Madison, CT, US

PostPosted: Mon Jul 26, 2021 16:05    Post subject: Reply with quote
Gameman Advanced Kid wrote:
Sorry im late to the party. Was doing a thorough reset on this router followed by some testing.

Router Model: Netgear R7500v2
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r47086 std (07/22/21)
Kernel Version: Linux 4.9.276 #333 SMP Thu Jul 22 00:51:26 +07 2021 armv7l

Reset: yes. Did a hard "scorched earth" reset. flashed back to netgears stock firmware, factory reset, and then abck to dd-wrt followed by another factory reset.

Samba is still broken. I also cannot make an anonymous samba share without having to make a samba account share.

miniDLNA works fine. Bittorrent seems a bit sluggish.

BrainSlayer, please look into the samba issue.


I HAVE THE SAME EXACT PROBLEM with 2 R7800 and 2 R7500v2. Tried both USB sticks and HD. Could not get samba to work.

_________________
Netgear R7800(2) WDS, Asus RT-AC68R (2)
mickelalloy
DD-WRT Novice


Joined: 25 Jul 2021
Posts: 10

PostPosted: Tue Jul 27, 2021 0:12    Post subject: Reply with quote
Quote:
I also have an R7800 running r47086 with SFE disabled, QoS enabled and it's all working fine. Maybe you need to nvram erase && reboot and then manually reconfig?

By "WAN access" you mean access to the Internet through your router?


After some more testing, I discovered that if I disable the OpenVPN Server/Daemon, the QoS functions correctly and all clients can access the Internet. So I tried upgrading the firmware to DD-WRT v3.0-r47090 std (07/26/21), with the same result. If either OpenVPN or QoS is enabled, but not both, the respective feature works correctly. If both are enabled, QoS does not work, clients cannot access the Internet and the firewall rules are not applied correctly, however, the OpenVPN server allows outside connections from the Internet.

OpenVPN Configuration:
Code:
OpenVPN: Enable
CVE-2019-14899 Mitigation: Disable
Start Type: WAN Up
Inbound Firewall on TUN: Unchecked
Config as: GUI(server)
Server mode: Router(TUN)
Network: 10.8.0.0
Netmask: 255.255.255.0
Port: 1194
Tunnel Protocol: udp
Encryption Cipher: AES-256-GCM
Hash Algorithm: SHA512
First Data Cipher: AES-256-GCM
Second Data Cipher: AES-256-CBC
Third Data Cipher: AES-128-CBC
Advanced Options: Enable
TLS Cipher: TLS-DHE-RSA-WITH-AES-256-GCM-SHA384
Compression: Adaptive
Redirect default Gateway: Disable
Allow Client to Client: Disable
Allow duplicate Clients: Disable
Allow Clients WAN access (internet): Disable
Tunnel MTU setting: 1500
Tunnel UDP Fragment: Blank
Tunnel UDP MSS-Fix: Disable
Use ECDH instead of DH.PEM: Disable

Now that I've upgraded to the DD-WRT v3.0-r47090 std (07/26/21) firmware, should I post here or the new release thread?
blkt
DD-WRT Guru


Joined: 20 Jan 2019
Posts: 3161

PostPosted: Tue Jul 27, 2021 0:45    Post subject: Reply with quote
New build goes into new thread.
Goto page Previous  1, 2 Display posts from previous:    Page 2 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum