no internet after updating to newest version

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
rotation
DD-WRT User


Joined: 13 Dec 2012
Posts: 51

PostPosted: Sun Jun 27, 2021 17:20    Post subject: no internet after updating to newest version Reply with quote
Hi,

I am using a R6400 V2 router for dial in, with PPTP. Internet worked fine today. Unfortunately I updated DD-WRT to the newest version 46979 and I do not have Internet anymore.

I did an update with reset and copied all settings by entering them via GUI, as they were working before I did not restore a backup. DD-WRT dials in and an Internet IP is assigned to WAN. But this is lost every few minutes and gets replaced with the router IP 10.0.0.140, the modem IP is 10.0.0.138.

ppp0 gets Internet IP but vlan2 stays at 10.0.0.140 is that normal?

Could you help me getting normal operation back, please?
Sponsor
AlphaCJ44
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jan 2021
Posts: 21

PostPosted: Mon Jun 28, 2021 4:13    Post subject: Reply with quote
I think you should always reset after the update and not with it.

You can try restoring factory defaults then try again.
wabe
DD-WRT Guru


Joined: 17 Jun 2006
Posts: 806

PostPosted: Mon Jun 28, 2021 7:56    Post subject: Reply with quote
AlphaCJ44 wrote:
I think you should always reset after the update and not with it.

You can try restoring factory defaults then try again.


Yes, run ’nvram erase’ from command line and then ‘reboot’. Don’t use the reset option in the GUI.

_________________
AC-68U rev. C1 on Build 47206
AC-68U rev. A1 on Build 47225
AC-68U rev. A1 on Build 47206
thommy181
DD-WRT User


Joined: 16 Mar 2019
Posts: 223
Location: Szczecin, Poland EU

PostPosted: Wed Jun 30, 2021 11:15    Post subject: Reply with quote
I'm check this problem. That's very often problem of low end router based on MIPS. Netgear WNR3500L v2, cheap Asus routers have that problem. After update to new builds all services works good (dns, ntp, switch, firewall, WAN is active too). Sometimes router have IP 0.0.0.0 / 0 for WAN port (DHCP service is working, I'm check that by ps command). Sometimes router have correct WAN IP, but internet is incorrect served. When I have session on SSH I can use DNS, ping, traceroute to external hosts). On workstations connected to router internet isn't available, but I don't know why. On workstations services like DNS, NTP, switch are available, but we can't use the internet. That look like firewall build some block on device. For tests I'm disable security options via GUI then execute command iptables -F, internet not working still. I'm tests that problem and I'm back to build 6/10/21. In my opinion it not depend of configuration stored on device.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum