R8500 caldata missing radio

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
duCk33
DD-WRT Novice


Joined: 09 Apr 2021
Posts: 2

PostPosted: Sat Apr 10, 2021 3:33    Post subject: R8500 caldata missing radio Reply with quote
I did a bit of flashing, running some commands and currently missing one of the radios. Laughing
Does anyone have caldata for this router to restore or anything else to bring it back to normal to start over?

I've been using NMRPflash to Netgear 1.0.0.28 (Initial Release) firmware but it goes into a boot loop.
I've flashed the CFE, and can continuously restore back to DD-wrt firmware with NMRPflash which is great, but still with broken wifi radios.

Firmware: DD-WRT v3.0-r46316 std (04/09/21)

It's possible that the radio stopped working this week prior to installing DD-WRT, so I would like to return to latest Netgear firmware to verify.

Thanks!
Sponsor
coolgoose3
DD-WRT Novice


Joined: 05 Mar 2021
Posts: 13

PostPosted: Wed Apr 14, 2021 11:24    Post subject: Reply with quote
Which version of Stock and which version of dd-wrt allowed you to update CFE ? I am following the instructions on https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=326323 and I hit a boot loop as soon as I downgraded to oldest dd-wrt from Stock 1.0.2.136.
duCk33
DD-WRT Novice


Joined: 09 Apr 2021
Posts: 2

PostPosted: Tue Apr 27, 2021 5:43    Post subject: Reply with quote
I used the same process outlined in that thread, flashing version r30260.

A funny thing happened, I turned the router on today after being off for 7 days and all radios are working.
DD-WRT r46316 is working very slow with high very CPU 0.90 avg usage with only my laptop connected over LAN. I have that same version on my active R7000 router and it's at 0.02 avg.
Flashed v3.0-r46380 (04/17/21) and one radio disappeared again.
I went back to r46316 and only two radios. Telnet in and erase nvram and reboot now all three radios but they do not broadcast SSID. I'm missing TurboQAM and NitroQAM support on the wireless adapters page.
Installed KONG's v3.0-r37015M (09/23/1Cool and radios work but missing one. Rebooted and the missing radio came back but a different one left.

Flashed back to Netgear R8500-V1.0.2.100_1.0.82 which worked. I setup the Router, it rebooted and went into a boot loop.
NMRPflash the same version back.
I have a serial cable to muck with it some more later.
Zyxx
DD-WRT User


Joined: 28 Dec 2018
Posts: 405

PostPosted: Tue Apr 27, 2021 12:34    Post subject: Reply with quote
Just my 2 cents:

Those radios might disappear due to a failing power supply.
This might explain the observed random behaviour.
anhgiang
DD-WRT Novice


Joined: 22 Nov 2009
Posts: 2

PostPosted: Sat May 08, 2021 20:39    Post subject: Reply with quote
This router has hardware problem with the 2.4ghz radio.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum