New Build - 07-23-2020-r43904

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 4175
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Fri Jul 24, 2020 15:47    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link WR1043ND V2
Firmware Version DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Kernel Version Linux 3.18.140-d5 #84893 Thu Jul 23 03:56:17 +04 2020 mips

update: CLI
reset: NO/YES
status: Operational 12h+
errors: from time to time, since March, router hangs and no more WiFi interface connectivity, no GUI or internet...have to reboot...nothing in the logs...

tried reset / manually rebuild, checked PSU or capacitors...no clue...it gets heavy use, a lots of open connections, but never had such an issue..will try an old build to find out if it is more stable on it....

static DHCP settings on basic settings do not save... on reboot its empty...no nvram commit...

p.s. just found out when it hangs, if i do /opt/etc/init.d/rc.unslung restart,
this reboots stubby, and there you go back to normal, router is operational...but not for long, as it happens again and again, until i manually reboot...
tried to source the issue no clue in the logs, redesigned stubby to use another DNS servers, but still the same issue router hangs, drops all wi-fi clients and no internet.....no idea why router hang its related to /opt/etc/init.d/rc.unslung restart and then its still unstable until cold boot....
will do more tests and eventually will go back to an old build to test again...fk it takes time, and its so annoying...for now im forced to use my ISP provided router (crap one) as it doesn't hang...
i hope its nothing related with SmartDNS crap the was introduced not long ago....

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 -----DD-WRT 45849 BS AP,NAT
TP-Link WR740Nv4 -----DD-WRT 44251 BS WAP/Switch
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 45849 BS AP,NAT,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 45849 BS AP,NAT,AD/Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---Gargoyle OS 1.12.0 AP,NAT,QoS,Quotas
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 -----DD-WRT 45859 BS AP,NAT,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,Local DNS,DoT
Broadcom
Netgear R7000 -----DD-WRT 45859 BS AP,Wi-Fi OFF,NAT,AD-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913


Last edited by Alozaros on Sat Jul 25, 2020 17:54; edited 4 times in total
Sponsor
mac913
DD-WRT Guru


Joined: 02 May 2008
Posts: 1613
Location: Canada

PostPosted: Fri Jul 24, 2020 16:01    Post subject: Reply with quote
Routers: 2x Netgear R7800
(common services used for both R7800s)
-SSH -Custom Port & Key
-Telnet
-Syslog
-NTP server left blank
-QoS - Disabled
-TCP Congestion - bbr
-Cron Job
-USB w/32GB USB3 Thumb Drive
-NAS Settings - All Disabled
-Custom Scripts
-Custom Startup,Shutdown,Firewall Scripts
-ttraff Disabled
-SFE Disabled

Gateway + WireGuard Router R7800
-DHCP WAN
-ISP IPv6 - Prefix Delegation for 5xVLANs via Dnsmasq
-7xVLANs + 7xBridges
-DDNS - Custom Script
-1xWireGuard
-Entware DNSCrypt-Proxy V2.0.42 - IPv4/v6 Cisco Servers w/filtering
-YAMon3.4.6 w/Entware's ip-full for IPv6
-WiFi Disabled

WiFi + 2xWireGuard Router R7800
-Static WAN (double-NAT for 2xWireGuard & DNSCrypt-Proxy V2)
-8xVLANs + 8xBridges
-5xSSIDs-2xAPs+3xVAPs
-2xWireGuard
-Entware DNSCrypt-Proxy V2.0.42 - IPv4 Quad9 Servers

Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20) [from: DD-WRT v3.0-r43652 std (07/03/20)]
Linux Rel: Linux 4.9.231-rc1 #603 SMP Tue Jul 21 armv7l [from: 4.9.229 #599 SMP Wed Jul 1 armv7l]
WiFi Firmware: ver 10.4-3.9.0.2-00101 [from: ver 10.4-3.9.0.2-00099]
WireGuard: WireGuard 1.0.20200712 loaded [from: 1.0.20200623]
Reset: NO, did Power Cycle after loading new firmware in GUI
Status & Uptime: Working over 24 hours, Streaming, Surfing from Home all Good!
Issues/Fixes: none/none

Tested IPv6
- All devices have IPv6 access
- Wired Windows 10Pro - 18/20 from ipv6-test.com, 10/10 from test-ipv6.com
- Wireless Android Phones - 20/20 from ipv6-test.com, 10/10 from test-ipv6.com

Thank-you BrianSlyer for your Great Work and everyone else who makes DD-WRT Great on the Forum!

_________________
Home Network on Telus PureFibre - 10GbE Copper Backbone
2x R7800 - Gateway & WiFi & 3xWireGuard - DDWRT r45729 Std
R7000 - Wired ISP 4K IPTV Gateway - DDWRT r44483 Std

Off Site 1

R7000 - Gateway & WiFi & WireGuard - DDWRT r44483 Std
WRT610Nv1 - Client Bridge - DDWRT r33679 Mega K2.4

Off Site 2

R7000 - Gateway & WiFi - DDWRT r44483 Std
E2000 - Wired ISP IPTV PVR Blocker - DDWRT r35531


YAMon 3.4.6 | DNSCrypt-Proxy V2
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7428
Location: YWG, Canada

PostPosted: Fri Jul 24, 2020 18:22    Post subject: Reply with quote
Router Model: dir-862L(x2), wndr4300, x86_64(2x qca9984 ,1x qca6174)

Status: it runs
Reset: no
Errors: see tickets below

https://svn.dd-wrt.com/ticket/5225 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5603 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5848
https://svn.dd-wrt.com/ticket/5938
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6286
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6315
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6481 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6495 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6655
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6842
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6903 *
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6921
https://svn.dd-wrt.com/ticket/7154


wds stations connected to qca6174 wds ap transfer no data no ping nothing.

_________________
LATEST FIRMWARE(S)

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

[x86_64] Haswell i3-4150/QCA9984/QCA9888 ------> r45881 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------------------------> r45875 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 --------------------------> r45875 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[QUALCOMM] DIR-862L --------------------------------> r45865 std
[BROADCOM] DIR-860L A1 ----------------------------> r44901 std


If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
05dyna
DD-WRT Guru


Joined: 25 Jan 2008
Posts: 931

PostPosted: Fri Jul 24, 2020 19:47    Post subject: Reply with quote
don't know if this was mentioned before but when I change the default local IP is incorrectly updating the dhcp scope, see image.

EDIT/update: this is on an ea8500...
Wildlion
DD-WRT Guru


Joined: 24 May 2016
Posts: 1008

PostPosted: Fri Jul 24, 2020 21:36    Post subject: Reply with quote
Router: TL-WDR3600 v1
Firmware: tl-wdr3600_us-webflash.bin (v3.0-r43904 std)
Kernel: Linux 3.10.108-d10 #53229 Thu Jul 23 02:20:39 +04 2020 mips
Status: working
Reset: No
Notes on configuration:

    Client

Errors:


    1. 5Ghz wireless light is not on (2.4Ghz light works)




Router: DIR-825 rev B1
Firmware: dir825-firmware.bin (v3.0-r43904 std)
Kernel: Linux 3.10.108-d10 #53227 Thu Jul 23 02:05:50 +04 2020 mips
Status: Working
Reset: No
Notes on configuration:

    DNSMasq
    Virtual wireless with bridging x2
    multiple DHCP server

Errors:

    None
TheGuru
DD-WRT Novice


Joined: 11 Jun 2012
Posts: 8

PostPosted: Sat Jul 25, 2020 10:08    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Two identical "TP-Link ARCHER-C7 v2"
File: tplink_archer-c7-v2-US.bin
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Kernel: Linux 3.18.140-d5 #84883 Thu Jul 23 03:45:46 +04 2020 mips
Mode: one in "AP", the other "Client Bridge (Routed)"
Previous: r43886
Reset?: No
Status: WPA3-PSK 2.4 GHz Wireless Bridge won't connect, 5.0 GHz showed connection but unable to connect to remote devices. Dropped back to 43886 on both devices and issue was resolved.
DWCruiser
DD-WRT Novice


Joined: 15 Aug 2016
Posts: 14

PostPosted: Sat Jul 25, 2020 18:37    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7800
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Kernel: Linux 4.9.230 #601 SMP Thu Jul 9 19:40:35 +03 2020 armv7l
File/Upload: dd-wrt-webupgrade.bin / Upload using GUI
Mode: Gateway/AP
Reset: No
Previous: DD-WRT v3.0-r43334 std (06/04/20)
Setup Using: 2.4 GHz, 5.0 GHz, IPv4, DNSMasq, VLAN, QoS, OpenVPN server & client (with PBR),

Status: working fine BUT failed to connect from host when i attempted to change its default (192.168.1.1) network address, no matter what I tried. (I don't use default IP address scheme for greater control of configuration in my VLAN settings and OpenVPN server).

Workaround: Backed down to v3.0-r43334 first, changed router default IP network to desired scheme then upgrade firmware r43904.

Incidentally, this hiccup also happens in r43886 (07-21-2020).

To BrainSlayer and those involved in updating and maintaining DD-WRT, thank you.
claudinei
DD-WRT User


Joined: 21 Mar 2009
Posts: 64

PostPosted: Sat Jul 25, 2020 19:50    Post subject: TP-Link TL-WDR3600 v1 Reply with quote
Router: TP-Link TL-WDR3600 v1
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Previus: n.a since 1st ddwrt flash.
Kernel: Linux 3.10.108-d10 #53229 Thu Jul 23 02:20:39 +04 2020 mips
CPU Model: Atheros AR9344 ver 1 rev 1.2 (0x2122)
Status: working
Mode: Client Bridge (Routed)
Reset: Yes

No SNMP service is available, can someone tell if is because I using client bridge mode?

_________________
RT-AC68U
RT-AC3200
TL-MR3020
TL-WDR3600 v1
Bernadoe
DD-WRT User


Joined: 03 Dec 2014
Posts: 217

PostPosted: Sun Jul 26, 2020 0:26    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7800
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Kernel: Linux 4.9.231-rc1 #603 SMP Tue Jul 21 20:21:06 +03 2020 armv7l
Status: Working
Reset: No
Previous: 43800
Errors: No

Temperatures : CPU 60.583 °C / ath0 57 °C / ath1 55 °C

Working very well :
Router mode : DHCP
SFE Enable
STP Disable
DNSMasq
Cache DNSSEC data
Validate DNS Replies (DNSSEC)
Check unsigned DNS replies
Local DNS
No DNS Rebind
ath0, ath1
Vpn (OpenVPN Client)

without VPN


with VPN
ironstaff
DD-WRT User


Joined: 11 Oct 2019
Posts: 157

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 2:36    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R9000

Mode: SFE, Multi-DHCP, Net Isolation, 10 Gbps SFP+ Module, VLANs, Wireguard Client, Jumbo frames, FreeRadius, 400 Mbps ISP WAN + 4G LTE fail-over, All internal radios - Disabled, R9000 cpuidle state1 (low frequency state) - Disabled for all 4 cores, CPU netdev_max_backlog - Tuned.

File: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)

Status: Runs wonderfully. Thank you, BS, for this excellent build!

Errors: None

Reset Required: No

_________________
Fleet Deployment of Netgear Nighthawk X10 R9000s
File: DD-WRT v3.0-r45229 std (01/01/21)
Active Settings: SFE, Multi-DHCP, Net Isolation, 10 Gbps SFP+ Module, VLANs, Wireguard Client, FreeRadius, WAN + 4G LTE fail-over, All internal radios - Disabled
PfSense - Intel Xeon, 32GB ECC RAM - Suricata, pfBlockerNG, Squid Proxy + ClamAV, VLANs w/ 802.1x Auth
Cisco WiFi 6 Access Points - Client Isolation & Radius Auth via DD-WRT R9000 w/ WPA3 Enterprise
Cisco Switches - 802.1x-VLANs & Radius Auth via DD-WRT R9000
siege
DD-WRT User


Joined: 23 Dec 2016
Posts: 71

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 14:45    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7500v2
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Previous: 43516
Status: Main router
Reset: No
Errors:YES
    1. Multicast filter gets flipped on
    2. After a short time (5-15 minutes), IPv6 routes don't work. The route is listed (ip -6 route), but traffic is gone. No amount of route advertising seems to work. It's almost like it's not in promiscuous mode anymore.
    3. Spontaneous reboot after being up only two days.

Rolling back to 43516 which seemed more solid — at least it didn't have the IPv6 problem.
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 355

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 14:57    Post subject: Reply with quote
Siege, I just saw your post. I think I will hold off on my IPv6 saga until the next release. I hope you saw I did make some progress, thanks to your help. Smile
_________________
Netgear R9000 X10
DD-WRT v3.0-r45863 std (02/28/21)
Gateway, AP, DNSMasq
IPv4 & IPv6 (Prefix Delegation)
CloudFlare
QoS: HFSC w/CAKE & ACK, SYN, FIN & RST
Static Leases & DHCP
2.4GHz: 10 + 6 (2457 MHz HT40), ACK Timing 450
5GHz: 100 + 106 (5500 MHz VHT80), ACK Timing 450
Clock 2000MHz
Xfinity 1Gbps(max)/42Mbps
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 8030
Location: Texas, USA

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 18:22    Post subject: Reply with quote
05dyna wrote:
don't know if this was mentioned before but when I change the default local IP is incorrectly updating the dhcp scope, see image.

EDIT/update: this is on an ea8500...


And if you saw the posts in the Broadcom thread, you would know you have to manually enter the DHCP start address. Not sure if any commits since this release will change that requirement yet or not, but.

_________________
Official Forum Rules, Guidelines & Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware?
DON'T use Chromium-based browsersRTFM/STFW TL;DR is NOT an excuse. • Why Should I Care What Color the Bikeshed Is?
Please DO NOT PM me with questions; Ask in the forum. ---------------------- Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
05dyna
DD-WRT Guru


Joined: 25 Jan 2008
Posts: 931

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 19:20    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
05dyna wrote:
don't know if this was mentioned before but when I change the default local IP is incorrectly updating the dhcp scope, see image.

EDIT/update: this is on an ea8500...


And if you saw the posts in the Broadcom thread, you would know you have to manually enter the DHCP start address. Not sure if any commits since this release will change that requirement yet or not, but.


thanks, I finally figured it out and now running current build Embarassed. I even broke out the surplus r6700 & DIR862-A1 to confirm it was doing it on those as well.
mac913
DD-WRT Guru


Joined: 02 May 2008
Posts: 1613
Location: Canada

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 23:10    Post subject: Reply with quote
siege wrote:
Router: Netgear R7500v2
Firmware: DD-WRT v3.0-r43904 std (07/23/20)
Previous: 43516
Status: Main router
Reset: No
Errors:YES
    1. Multicast filter gets flipped on
    2. After a short time (5-15 minutes), IPv6 routes don't work. The route is listed (ip -6 route), but traffic is gone. No amount of route advertising seems to work. It's almost like it's not in promiscuous mode anymore.
    3. Spontaneous reboot after being up only two days.

Rolling back to 43516 which seemed more solid — at least it didn't have the IPv6 problem.


Can I suggest Solution for IPv6 dropping Default Route I updated it today.

_________________
Home Network on Telus PureFibre - 10GbE Copper Backbone
2x R7800 - Gateway & WiFi & 3xWireGuard - DDWRT r45729 Std
R7000 - Wired ISP 4K IPTV Gateway - DDWRT r44483 Std

Off Site 1

R7000 - Gateway & WiFi & WireGuard - DDWRT r44483 Std
WRT610Nv1 - Client Bridge - DDWRT r33679 Mega K2.4

Off Site 2

R7000 - Gateway & WiFi - DDWRT r44483 Std
E2000 - Wired ISP IPTV PVR Blocker - DDWRT r35531


YAMon 3.4.6 | DNSCrypt-Proxy V2
Goto page Previous  1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 2 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum