Qos Uplink connected to Downlink problem

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
domen9b
DD-WRT Novice


Joined: 03 Oct 2015
Posts: 7

PostPosted: Tue Mar 17, 2020 18:33    Post subject: Qos Uplink connected to Downlink problem Reply with quote
So I have set my Qos, beacuse i have lag beacuse multiple people connect to the router.
I've done bunch of research why i have lag spikes in game and it was beacuse, one of connected devices was taking up alot of upload data.
So im now trying to limit Uplink/Upload, but no matter what noumber i put to Uplink my Upload on speed test does not change.... but when i limit Downlink, not only download speed changes to that noumber but also upload speed changes to the same noumber!!!
So i dont know how to fix this issue...



Annotation 2020-03-17 192903.png
 Description:
 Filesize:  57.51 KB
 Viewed:  945 Time(s)

Annotation 2020-03-17 192903.png


Sponsor
domen9b
DD-WRT Novice


Joined: 03 Oct 2015
Posts: 7

PostPosted: Tue Mar 17, 2020 18:34    Post subject: Reply with quote
and i know i picked Lan&Wan, but i did it, so i can test it on my computer, who is connected through cable... and YES i also tested it on my mobile through wifi
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 6442
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue Mar 17, 2020 20:33    Post subject: Reply with quote
LAN+WLAN will be duplex. Whatever the higher number is will be what the bi-directional link speed will be. Choose WAN only. That is the only way your upload and download limits will be set and tested properly.
_________________
Official Forum Rules, Guidelines, and Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware?
RTFM/STFW - TL;DR is NOT an excuse.
Why Should I Care What Color the Bikeshed Is?

---------------------------------------------------------

Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
“Suitcase” v5: 4x (2x Intel® E5645) on Intel® S5500HV
“Suitcase” v1: 4xQuad P6pro-200 SL25A SMP Proliant 7000s
domen9b
DD-WRT Novice


Joined: 03 Oct 2015
Posts: 7

PostPosted: Tue Mar 17, 2020 21:47    Post subject: Reply with quote
I did that, I said I tested it, still doesn't work.
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 6442
Location: Texas, USA

PostPosted: Wed Mar 18, 2020 0:05    Post subject: Reply with quote
If you're on a 50/10 link, you need to add a 0, and change it to WAN, you are only running 5MB/1MB. LAN+WLAN doesn't work correctly AFAIK. That version doesn't seem to have the client side bandwidth limiter .... or it's not in your screenshot. Your ethernet port configurations are also conflicting with things, most likely. Not sure what your ultimate goal is, but that would get great to know.
_________________
Official Forum Rules, Guidelines, and Helpful InformationFirmware FAQInstallation WikiWhere Do I Download Firmware?
RTFM/STFW - TL;DR is NOT an excuse.
Why Should I Care What Color the Bikeshed Is?

---------------------------------------------------------

Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
“Suitcase” v5: 4x (2x Intel® E5645) on Intel® S5500HV
“Suitcase” v1: 4xQuad P6pro-200 SL25A SMP Proliant 7000s
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum