Archer C7 v5 US - bricked

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 10:02    Post subject: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Hi everyone, today I bought a TP Link Archer C7 Version 5 US. I wanted to change the Firmware so that I can use OpenVPN for all my devices. As soon as I opened the Router I updated the firmware to the latest version (TP Link) I gave it a try but wasn't worth it.
I downloaded the latest version available for Archer C7 V5, which is 02-10-r42335, and renamed it, then follow the procedure in the wiki portal for this router.
Suddenly, after the router rebooted I wasn't able to reach it any possible way, I was able to get IP address from the DHCP but I couldn't reach out to the router (web, ssh, ping).
After a few hours of troubleshooting and surfing the web, I decided to roll back to the TPlink firmware, I followed the steps with the TFTP, renamed it and guess what? Doesn't work either.

I’ve found that the router is behaving somehow strange, here the reasons why:
1) It is assigning me IP from the DHCP by cord
2) The router is broadcasting the SSID “dd-wrt” and assigning IP throughout DHCP
3) if I plug in the internet cord (from modem), the router detect it and I have Internet access but without DNS.
4) No access any way to the router (SSH, Ping, Web)
5) I did a tracert from my laptop and I got all hops until Google DNS (8.8.8.Cool, even the 192.168.1.1 (from the router) showed up
6) as soon as I power on the router, the power and WPS bottom light up (no flashing), then the WPS bottom turn off and WAN port light up (even though is not connected).
7) if i plug in my cord in LAN1, automatically LAN3 and LAN4 light up (no cord connected)

I tried the following while I was troubleshooting::
A) reset bottom
B) roll back original TP Link firmware through TFTP
C) Downgrade DDWRT version through TFTP
D) 30-30-30 reset
E) Wireshark my ethernet card and I found that the router (192.168.1.1) is asking for 192.168.1.137, also a lot of DNS request. Wireshark also showed me that the router is retransmitting (if I am not mistaken) my connection when I tried to ping, web, ssh the router.
F) the TFTP procedure doesn't show anything in the software, so I am not sure whether is working or not.
G) Tried to plug in on another LAN port, doesn't work either
H) Connected through the WiFi network and tried to reach out the 193.168.1.1, doesn't work.

Now, I’m running out of option and I dont know what else to do. I dont want to believe that my new router has just died.
Please if someone has any information how I can solve it, i’d really appreciate it.
Sorry if I’m disturbing you all with my explanation but I wanted to be as clear as possible
Sponsor
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 13:03    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Ajpm28 wrote:

I downloaded the latest version available for Archer C7 V5, which is 02-10-r42335, and renamed it, then follow the procedure in the wiki portal for this router.
Suddenly, after the router rebooted I wasn't able to reach it any possible way, I was able to get IP address from the DHCP but I couldn't reach out to the router (web, ssh, ping).
Connected through the WiFi network and tried to reach out the 193.168.1.1, doesn't work.

After the dd-wrt factory to dd-wrt install did you set a password with the browser ? Default is admin or empty, try both with telnet

If you get DHCP IP adress on LAN and WLAN the interfaces are active, maybe the services you try are dead.

There are posts that the httpd dies on this hardware with some newer builds after applying modified settings. ssh is not enabled by default. If you get IP over LAN or WLAN what do you get on a connected laptop (ipconfig /all) ? DHCP server and standard gateway should point to the same IPv4 address of dd-wrt device. Did you try telnet with putty or equal to this IP? The default IP should be 192.168.1.1
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 13:44    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Hi Servicetech for your prompt response, the only protocol I didn't try was Telnet (Hahaha), I'm gonna try it and let you know. However, what can I check if I get connection?

On the other hand, the IP Address that I got from DHCP, was net 192.168.1.x (normally 192.168.1.118 LAN and 192.168.1.120 WLAN). So I don't know whether to use TFTP 192.168.1.66 or 192.168.0.66.

I did't change any default password nor username, because I couldn't have access to the Router. Since I changed the stock firmware it was never reachable.

I decided to buy a USB-TTL cable so that I can have more information throughout serial console.

Also, reading the forum I couldn't find which one is the most stable version for Archer C7 V5 US. So, if anyone can provide me the stable one. I'd appreciate it.

My plan is to have this router available to use OpenVPN, have all my devices on a different country IP address. (Avoiding geo-location)


Last edited by Ajpm28 on Fri Feb 14, 2020 14:58; edited 1 time in total
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 14:58    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Ajpm28 wrote:


Hi Servicetech for your prompt response, the only protocol I didn't try was Telnet (Hahaha), I'm gonna try it and let you know. However, what can I check if I get connection?
On the other hand, the IP Address that I get by DHCP, is from net 192.168.1.x (normally 192.168.1.118 LAN and 192.168.1.120 WLAN).


DHCP is runing, what does dhcp service provide as default gateway, dns IP ?

If you set a password on the first start, you should get telnet access with user root and your password, if you did not set a password try admin or blank password.

If you are able to get the busybox command line, you can change the dd-wrt firmware to the r38253 for C7 v5, that was reported to work in other thread, maybe instable 5G !

telnet into the busybox shell and download with IP if dns fails.

cd /tmp

wget ftp://185.84.6.100/betas/2019/01-10-2019-r38253/tplink_archer-c7-v5/tplink_archer-c7-v5.bin

write /tmp/tplink_archer-c7-v5.bin linux

nvram erase && reboot

Reconfigure from scratch, Use the NG mixed WLAN settings

If you get the basics running you have more options....
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 15:31    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Thanks, I'm gonna try out and let you know.

The DHCP provides me only IP from the net 192.168.1.x and Gateway, not DNS is provided.
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 16:04    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Ajpm28 wrote:
Thanks, I'm gonna try out and let you know.

The DHCP provides me only IP from the net 192.168.1.x and Gateway, not DNS is provided.


Its beta software, you need to try until you have a working build flashed. I could not find any success posts for recent builds for your model,

You may try the build r38507, its a little bit newer, and there was a success post with C7 v5 (the post did not mention US version) you may need to use the IP 185.84.6.100 instead of ftp.dd-wrt.com if DNS fails.

wget ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/01-29-2019-r38507/tplink_archer-c7-v5/tplink_archer-c7-v5.bin

Its recommended to erase the nvram settings before reboot, so you start "clean"
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Fri Feb 14, 2020 23:23    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Hi, I decided to install the serial,


U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2018 - 16:34:1Cool

ap152 - Dragonfly 1.0

DRAM: 128 MB
Top of RAM usable for U-Boot at: 88000000
Reserving 413k for U-Boot at: 87f98000
Reserving 16448k for malloc() at: 86f88000
Reserving 44 Bytes for Board Info at: 86f87fd4
Reserving 36 Bytes for Global Data at: 86f87fb0
Reserving 128k for boot params() at: 86f67fb0
Stack Pointer at: 86f67f98
Now running in RAM - U-Boot at: 87f98000
Flash Manuf Id 0xef, DeviceId0 0x40, DeviceId1 0x18
flash size 16MB, sector count = 256
Flash: 16 MB
Using default environment

In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ath_gmac_enet_initialize...
Fetching MAC Address from 0x87fbafdc
ath_gmac_enet_initialize: reset mask:c02200
athr_mgmt_init ::done
Dragonfly ----> S17 PHY *
athrs17_reg_init: complete
SGMII in forced mode
athr_gmac_sgmii_setup SGMII done
: cfg1 0x80000000 cfg2 0x7114
eth0: 00:00:2f:81:00:00
eth0 up
eth0
Setting 0x181162c0 to 0x264c2100
[NM_Error](nm_api_checkInteger) 00384: extra-para:01 01


[393]factory boot check integer ok.

factory boot load fs uboot len 131072 to addr 0x80010000.
Hit any key to stop autoboot: 0
## Starting application at 0x80010000 ...


U-Boot 1.1.4-g4480d5f9-dirty (May 20 2019 - 18:45:14)

ap152 - Dragonfly 1.0

DRAM: 128 MB
Top of RAM usable for U-Boot at: 88000000
Reserving 125k for U-Boot at: 87fe0000
Reserving 16448k for malloc() at: 86fd0000
Reserving 44 Bytes for Board Info at: 86fcffd4
Reserving 36 Bytes for Global Data at: 86fcffb0
Reserving 128k for boot params() at: 86faffb0
Stack Pointer at: 86faff98
Now running in RAM - U-Boot at: 87fe0000
Flash Manuf Id 0xef, DeviceId0 0x40, DeviceId1 0x18
flash size 16MB, sector count = 256
Flash: 16 MB
Using default environment

In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ath_gmac_enet_initialize...
Fetching MAC Address from 0x87ff3f1c
ath_gmac_enet_initialize: reset mask:c02200
athr_mgmt_init ::done
Dragonfly ----> S17 PHY *
athrs17_reg_init: complete
SGMII in forced mode
athr_gmac_sgmii_setup SGMII done
: cfg1 0x80000000 cfg2 0x7114
eth0: 00:00:2f:81:00:00
eth0 up
eth0
Setting 0x181162c0 to 0x264c2100
Hit any key to stop autoboot: 0
## Booting image at 9f0c0000 ...
Image Name: MIPS Linux Kernel Image
Created: 2020-02-10 2:48:09 UTC
Image Type: MIPS Linux Kernel Image (lzma compressed)
Data Size: 1051183 Bytes = 1 MB
Load Address: 80060000
Entry Point: 80068d60
Verifying Checksum at 0x9f0c0040 ...OK
Uncompressing Kernel Image ... OK
No initrd
## Transferring control to Linux (at address 80068d60) ...
## Giving linux memsize in bytes, 134217728

Starting kernel ...

[ 0.000000] Linux version 3.18.140-d4 (root@linux) (gcc version 9.2.0 (OpenWrt GCC 9.2.0 r10890-7d542dc804) ) #69611 Mon Feb 10 06:46:22 +04 2020
[ 0.000000] bootconsole [early0] enabled
[ 0.000000] CPU0 revision is: 00019750 (MIPS 74Kc)
[ 0.000000] ref 25000000, cpu 775000000, ddr 650000000, ahb 258333333
QCA9563
detect mem size
Uart Init
Booting WASP !!! -Smile ...
[ 0.000000] sys id = 1150 Qualcomm Atheros QCA9563 ver 1 rev 1.0 (0x1150)
[ 0.000000] Determined physical RAM map:
[ 0.000000] memory: 08000000 @ 00000000 (usable)
[ 0.000000] Zone ranges:
[ 0.000000] Normal [mem 0x00000000-0x07ffffff]
[ 0.000000] Movable zone start for each node
[ 0.000000] Early memory node ranges
[ 0.000000] node 0: [mem 0x00000000-0x07ffffff]
[ 0.000000] Initmem setup node 0 [mem 0x00000000-0x07ffffff]
[ 0.000000] Primary instruction cache 64kB, 4-way, VIPT, linesize 32 bytes.
[ 0.000000] Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes
[ 0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 32512
[ 0.000000] Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=1f02 rootfstype=squashfs noinitrd init=/sbin/init
[ 0.000000] PID hash table entries: 512 (order: -1, 2048 bytes)
[ 0.000000] Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
[ 0.000000] Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
[ 0.000000] Writing ErrCtl register=00000000
[ 0.000000] Readback ErrCtl register=00000000
[ 0.000000] Memory: 126304K/131072K available (2481K kernel code, 154K rwdata, 248K rodata, 176K init, 143K bss, 4768K reserved, 0K cma-reserved)
[ 0.000000] NR_IRQS:83
[ 0.000000] Calibrating delay loop... 385.84 BogoMIPS (lpj=1929216)
[ 0.060000] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[ 0.060000] Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.070000] Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.070000] NET: Registered protocol family 16
[ 0.280000] registering PCI controller with io_map_base unset
[ 0.300000] PCI host bridge to bus 0000:00
[ 0.300000] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x12000000-0x13ffffff]
[ 0.310000] pci_bus 0000:00: root bus resource [io 0x0001]
[ 0.310000] pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]
[ 0.320000] pci 0000:00:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x12000000-0x121fffff 64bit]
[ 0.320000] pci 0000:00:00.0: BAR 6: assigned [mem 0x12200000-0x1220ffff pref]
[ 0.330000] pci 0000:00:00.0: using irq 72 for pin 1
[ 0.330000] Switched to clocksource MIPS
[ 0.330000] NET: Registered protocol family 2
[ 0.340000] TCP established hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.340000] TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.350000] TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
[ 0.350000] TCP: reno registered
[ 0.360000] UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.360000] UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[ 0.370000] NET: Registered protocol family 1
[ 0.370000] gpio_proc: module loaded and /proc/gpio/ created (cool)
[ 0.380000] wl0gpio_proc: module loaded and /proc/wl0gpio/ created
[ 0.390000] futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes)
[ 0.390000] squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
[ 0.400000] msgmni has been set to 246
[ 0.400000] io scheduler noop registered
[ 0.410000] io scheduler deadline registered (default)
[ 0.410000] Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled
▒[ 0.440000] serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11, base_baud = 1562500) is a 16550A
[ 0.450000] console [ttyS0] enabled
[ 0.450000] console [ttyS0] enabled
[ 0.460000] bootconsole [early0] disabled
[ 0.460000] bootconsole [early0] disabled
[ 0.470000] jedec ID EF4018
[ 0.470000] flash size 16777216B, sector count = 256
[ 0.480000] scanning for root partition
[ 0.480000] uboot detected
[ 0.480000] guessed bootloader size = C0000
[ 0.510000]
[ 0.510000] found squashfs at 1E0000
[ 0.520000] adjusted length E20000, original length E111B4
[ 0.520000] Creating 9 MTD partitions on "ar7240-nor0":
[ 0.530000] 0x000000000000-0x0000000c0000 : "RedBoot"
[ 0.530000] 0x0000000c0000-0x000000ef0000 : "linux"
[ 0.540000] 0x0000001e0000-0x000000e20000 : "rootfs"
[ 0.540000] mtd: partition "rootfs" set to be root filesystem
[ 0.550000] 0x000000e20000-0x000000ef0000 : "ddwrt"
[ 0.550000] 0x000000ef0000-0x000000f00000 : "nvram"
[ 0.560000] 0x000000ff0000-0x000001000000 : "board_config"
[ 0.570000] 0x000000000000-0x000001000000 : "fullflash"
[ 0.570000] 0x000000000000-0x0000000c0000 : "fullboot"
[ 0.580000] 0x0000000b0000-0x0000000c0000 : "uboot-env"
[ 0.580000] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
[ 0.590000] u32 classifier
[ 0.600000] Performance counters on
[ 0.600000] input device check on
[ 0.600000] Actions configured
[ 0.610000] Netfilter messages via NETLINK v0.30.
[ 0.610000] nf_conntrack version 0.5.0 (1973 buckets, 7892 max)
[ 0.620000] nf_conntrack_rtsp v0.7 loading
[ 0.620000] nf_nat_rtsp v0.7 loading
[ 0.630000] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[ 0.630000] TCP: bic registered
[ 0.640000] TCP: cubic registered
[ 0.640000] TCP: westwood registered
[ 0.640000] TCP: hybla registered
[ 0.650000] TCP: vegas registered
[ 0.650000] NET: Registered protocol family 17
[ 0.660000] bridge: automatic filtering via arp/ip/ip6tables has been deprecated. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[ 0.670000] Bridge firewalling registered
[ 0.670000] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
[ 0.680000] searching for nvram
[ 0.680000] nvram size = 65536
[ 0.720000] Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0
[ 0.730000] ar71xx-wdt: timeout=15 secs (max=16) ref freq=258333333
[ 0.750000] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:2.
[ 0.750000] Freeing unused kernel memory: 176K
init : start service
init : starting Architecture code for wasp
cannot open /dev/nvram
cannot open /dev/nvram
udevtrigger[264]: parse_config_file: can't open '/etc/udev/udev.conf' as config file: No such file or directory
load ATH Ethernet Driver
[ 3.570000] switch0: Atheros AR8337 rev. 2 switch registered on ag71xx-mdio.0
[ 4.310000] libphy: ag71xx_mdio: probed
[ 4.900000] ag71xx ag71xx.0: connected to PHY at ag71xx-mdio.0:00 [uid=004dd036, driver=Atheros AR8216/AR8236/AR8316]
[ 4.910000] eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode:SGMII
load ATH 802.11 a/b/g Driver
load ATH9K 802.11n Driver
[ 5.950000] Loading modules backported from Linux version wireless-drivers-next-for-davem-2017-09-01-0-geb464d4a8d09
[ 5.960000] Backport generated by backports.git backports-20160324-111-g97b8d7c4
[ 6.650000] ieee80211 phy0: Atheros AR9561 Rev:0 mem=0xb8100000, irq=79
bridge : interface wlan0 successfully deleted from bridge br0
interface wlan0 does not exist!
load ATH/QCA 802.11ac Driver
[ 6.910000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 7.160000] 2 vs 0
[ 7.160000] PCI: Enabling device 0000:00:00.0 (0000 -> 0002)
[ 7.170000] ath10k_pci 0000:00:00.0: pci irq legacy oper_irq_mode 1 irq_mode 0 reset_mode 0
[ 7.380000] ath10k_pci 0000:00:00.0: Direct firmware load for ath10k/pre-cal-pci-0000:00:00.0.bin failed with error -2
[ 7.390000] ath10k_pci 0000:00:00.0: Direct firmware load for ath10k/cal-pci-0000:00:00.0.bin failed with error -2
[ 7.400000] ath10k_pci 0000:00:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-6.bin failed with error -2
[ 7.640000] ath10k_pci 0000:00:00.0: qca988x hw2.0 target 0x4100016c chip_id 0x043202ff sub 0000:0000
[ 7.650000] ath10k_pci 0000:00:00.0: kconfig debug 1 debugfs 1 tracing 0 dfs 0 testmode 0
[ 7.660000] ath10k_pci 0000:00:00.0: firmware ver 10.2.4-1.0-00047 api 5 features no-p2p,raw-mode,mfp,allows-mesh-bcast crc32 35bd9258
[ 7.700000] ath10k_pci 0000:00:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/board-2.bin failed with error -2
[ 7.710000] ath10k_pci 0000:00:00.0: board_file api 1 bmi_id N/A crc32 b0aabde8
[ 7.810000] ath10k_pci 0000:00:00.0: otp stream is empty, using board.bin contents
[ 8.860000] ath10k_pci 0000:00:00.0: 10.2 wmi init: vdevs: 16 peers: 134 tid: 256
[ 8.880000] wmi print 'P 135 V 16 T 433'
[ 8.890000] ath10k_pci 0000:00:00.0: htt-ver 2.1 wmi-op 5 htt-op 2 cal otp max-sta 128 raw 0 hwcrypto 1
cannot open /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max
cannot open /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max
resetbutton : resetbutton daemon successfully started
ath9k deconfigure_single: phy0 ath0
ath9k deconfigure_single: phy1 ath1
bridge : interface wlan0 successfully deleted from bridge br0
interface wlan0 does not exist!
bridge : bridge br0 successfully added
[ 10.640000] device br0 entered promiscuous mode
bridge : interface vlan1 successfully add[ 10.730000] device vlan1 entered promiscuous mode
ed to bridge br0[ 10.740000] device eth0 entered promiscuous mode

sh: ead: not found
[ 10.760000] br0: port 1(vlan1) entered forwarding state
[ 10.760000] br0: port 1(vlan1) entered forwarding state
[ 10.770000] device br0 left promiscuous mode
[ 10.780000] device br0 entered promiscuous mode
[ 10.790000] device br0 left promiscuous mode
ath9k deconfigure_single: phy0 ath0
ath9k deconfigure_single: phy1 ath1
ath9k configure_single: phy0 ath0
call mac80211autochannel for interface: ath0
ath0: freq:2452 qual:67 noise:-94 eirp: 24
ath0: freq:2422 qual:50 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2432 qual:47 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2412 qual:46 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2427 qual:37 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2442 qual:37 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2447 qual:34 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2462 qual:29 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2457 qual:28 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2417 qual:27 noise:-95 eirp: 24
ath0: freq:2437 qual:17 noise:-95 eirp: 24
mac80211autochannel interface: ath0 frequency: 2452
setup ath0 98:DA:C4:E1:83:42
searching channe[ 18.400000] random: hostapd urandom read with 38 bits of entropy available
l no 9, result
searching chan_seg1 no -1, result
bridge : interface ath0 successfully adde[ 18.440000] device ath0 entered promiscuous mode
[ 18.450000] br0: port 2(ath0) entered forwarding state

[ 18.460000] br0: port 2(ath0) entered forwarding state
ath9k configure_single: phy1 ath1
sh: can't create /sys/kernel/debug/ieee80211/phy1/ath9k/chanbw: nonexistent directory
call mac80211autochannel for interface: ath1
[ 18.810000] ath10k_pci 0000:00:00.0: otp stream is empty, using board.bin contents
[ 19.860000] ath10k_pci 0000:00:00.0: 10.2 wmi init: vdevs: 16 peers: 134 tid: 256
[ 19.880000] wmi print 'P 135 V 16 T 433'
[ 25.800000] br0: port 1(vlan1) entered forwarding state
ath1: freq:5825 qual:100 noise:-105 eirp: 30
ath1: freq:5765 qual:99 noise:-104 eirp: 30
ath1: freq:5785 qual:99 noise:-104 eirp: 30
ath1: freq:5805 qual:99 noise:-105 eirp: 30
ath1: freq:5745 qual:97 noise:-103 eirp: 30
ath1: freq:5720 qual:90 noise:-102 eirp: 23
ath1: freq:5600 qual:89 noise:-101 eirp: 23
ath1: freq:5680 qual:89 noise:-101 eirp: 23
ath1: freq:5700 qual:89 noise:-101 eirp: 23
ath1: freq:5240 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5260 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5540 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5580 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5620 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5640 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5660 qual:88 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5200 qual:87 noise:-99 eirp: 23
ath1: freq:5220 qual:87 noise:-99 eirp: 23
ath1: freq:5280 qual:87 noise:-99 eirp: 23
ath1: freq:5320 qual:87 noise:-99 eirp: 23
ath1: freq:5500 qual:87 noise:-99 eirp: 23
ath1: freq:5180 qual:86 noise:-98 eirp: 23
ath1: freq:5520 qual:86 noise:-98 eirp: 23
ath1: freq:5560 qual:86 noise:-100 eirp: 23
ath1: freq:5300 qual:85 noise:-99 eirp: 23
mac80211autochannel interface: ath1 frequency: 5825
setup ath1 98:DA:C4:E1:83:45
[ 27.820000] ath10k_pci 0000:00:00.0: otp stream is empty, using board.bin contents
[ 28.870000] ath10k_pci 0000:00:00.0: 10.2 wmi init: vdevs: 16 peers: 134 tid: 256
[ 28.890000] wmi print 'P 135 V 16 T 433'
searching channel no 165, result
searching chan_seg1 no -1, result
searching channel no 165, result
searching chan_seg1 no -1, result
searching channel no 165, result
searching chan_seg1 no -1, result
searching channel no 165, result
searching chan_seg1 no -1, result
bridge : interface ath1 successfully adde[ 28.960000] device ath1 entered promiscuous mode
[ 28.970000] br0: port 3(ath1) entered forwarding state

[ 28.980000] br0: port 3(ath1) entered forwarding state
sh: can't create /sys/devices/platform/i2c-0/0-0048/temp1_max: nonexistent directory
sh: can't create /sys/devices/platform/i2c-0/0-0048/temp1_max_hyst: nonexistent directory
hwmon : successfully started
wland : daemon successfully started
[ 29.460000] device vlan2 entered promiscuous mode
cron : daemon successfully started
[ 29.870000] fast-classifier (PBR safe v2.1.6b): starting up
[ 29.880000] fast-classifier: registered
sfe : shortcut forwarding engine successfully started
dnsmasq : daemon successfully started
[ 30.540000] ipt_TRIGGER: module license 'unspecified' taints kernel.
[ 30.550000] Disabling lock debugging due to kernel taint
[ 31.150000] device vlan2 left promiscuous mode
ttraff : traffic counter daemon successfully started
ath9k radio 1: phy0 ath0
ath9k radio 1: phy1 ath1
cannot open /proc/sys/dev/wifi0/silent
cannot open /proc/sys/dev/wifi1/silent
httpd : daemon successfully stopped
httpd : http daemon successfully started
httpd : httpd server started at port 80
httpd : http daemon successfully started
resetbutton : daemon successfully stopped
resetbutton : resetbutton daemon successfully started
[USB] checking...
/opt/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/jffs/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/mmc/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/mnt/smbshare
[ 33.480000] br0: port 2(ath0) entered forwarding state
[ 37.060000] random: nonblocking pool is initialized
[ 44.000000] br0: port 3(ath1) entered forwarding state


I have been waiting for 10 minutes for any new line, but nothing happens. Looks like this is the last state my router has. Any idea?
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 3376
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 5:59    Post subject: Reply with quote
Looks to me like you reached end of boot sequence. Those are the last lines of boot-up. Is it still not functional?
_________________
E4200 v1 DD-WRT 42287 mega (02/06/20) K3.x
R7000P DD-WRT 40270M kongac
E4200 v1 FreshTomato 2020.1
E4200 v1 FreshTomato 2020.2.development
R7000 FreshTomato 2020.2.development
E4200 v1 1.0.07.development
WRT3200ACM OpenWRT 18.06.6
---------------------------------------------------------
Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 9:16    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Ajpm28 wrote:
Hi, I decided to install the serial,

...OpenWrt GCC 9.2.0 r10890



Does not match with your post -> dd-wrt 02-10-r42335

on openwrt Luci Management Web Service is a module you need to install by openwrt package manager. Are you shure you followed the openwrt tutorial on that? https://openwrt.org/docs/guide-user/luci/luci.essentials

you cannot/should not install dd-wrt on openwrt flash. Go back to factory firmware reset all settings inside the TP-Link firmware and then flash the factory-to-ddwrt.bin
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 12:21    Post subject: Reply with quote
[quote="kernel-panic69"]Looks to me like you reached end of boot sequence. Those are the last lines of boot-up. Is it still not functional?[/quote]

Yes, those are the last line on my router. It is not functional yet, i got DHCP by cord or wireless but cannot reach out to the router by IP and throughout serial console just stopped there and I am unable to type anything
Ajpm28
DD-WRT Novice


Joined: 14 Feb 2020
Posts: 8

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 12:25    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
[quote="servicetech"][quote="Ajpm28"]Hi, I decided to install the serial,

...[b]OpenWrt[/b] GCC 9.2.0 r10890

[/quote]

Does not match with your post -> dd-wrt 02-10-r42335

on openwrt Luci Management Web Service is a module you need to install by openwrt package manager. Are you shure you followed the openwrt tutorial on that? https://openwrt.org/docs/guide-user/luci/luci.essentials

you cannot/should not install dd-wrt on openwrt flash. Go back to factory firmware reset all settings inside the TP-Link firmware and then flash the factory-to-ddwrt.bin[/quote]

How come do I get back to my factory firmware? That is what I’ve been trying to do but when I follow the TFTP procedure, I got the following error: "checksum bad" here the detail in my console.



U-Boot 1.1.4 (Mar 8 2018 - 16:34:1Cool

ap152 - Dragonfly 1.0

DRAM: 128 MB
Top of RAM usable for U-Boot at: 88000000
Reserving 413k for U-Boot at: 87f98000
Reserving 16448k for malloc() at: 86f88000
Reserving 44 Bytes for Board Info at: 86f87fd4
Reserving 36 Bytes for Global Data at: 86f87fb0
Reserving 128k for boot params() at: 86f67fb0
Stack Pointer at: 86f67f98
Now running in RAM - U-Boot at: 87f98000
Flash Manuf Id 0xef, DeviceId0 0x40, DeviceId1 0x18
flash size 16MB, sector count = 256
Flash: 16 MB
Using default environment

In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ath_gmac_enet_initialize...
Fetching MAC Address from 0x87fbafdc
ath_gmac_enet_initialize: reset mask:c02200
athr_mgmt_init ::done
Dragonfly ----> S17 PHY *
athrs17_reg_init: complete
SGMII in forced mode
athr_gmac_sgmii_setup SGMII done
: cfg1 0x80000000 cfg2 0x7114
eth0: 00:00:2f:81:00:00
eth0 up
eth0
Setting 0x181162c0 to 0x264c2100
run command setenv serverip 192.168.0.66;setenv ipaddr 192.168.0.86
run command tftp 0x80060000 ArcherC7v5_tp_recovery.bin
Trying eth0
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'ArcherC7v5_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
T T Tftp server tranfer fail!
tftpboot firmware failed, now start normally.
[NM_Error](nm_api_checkInteger) 00384: extra-para:01 01


[393]factory boot check integer ok.

factory boot load fs uboot len 131072 to addr 0x80010000.
Hit any key to stop autoboot: 0
## Starting application at 0x80010000 ...


U-Boot 1.1.4-g4480d5f9-dirty (May 20 2019 - 18:45:14)

ap152 - Dragonfly 1.0

DRAM: 128 MB
Top of RAM usable for U-Boot at: 88000000
...
...
...
/opt/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/jffs/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/mmc/etc/init.d/rcS: No such file or directory
/mnt/smbshare
[ 33.520000] br0: port 2(ath0) entered forwarding state
[ 38.050000] random: nonblocking pool is initialized
[ 44.080000] br0: port 3(ath1) entered forwarding state
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 14:19    Post subject: Re: Archer C7 v5 US - bricked Reply with quote
Ajpm28 wrote:

...ArcherC7v5_tp_recovery.bin


Is this the renamed US firmware for your C7 v5 ?

Don't connect router and laptop directly, install a switch between both, so the LAN port on the laptop with the TFTP server isn't dropping when the power on the C7 is removed.

If this does not solve the checksum error, try a different TFTP server, reload TP-Link firmware file (different browser), rename and move into the tftp root, temp. disable virus protection for download

I've seen the same error posted somewhere around, but cannot remember the solution, maybe someone is able to assist ...

If directy conneted without switch try to set the Laptop LAN port to different fixed speed / duplex settings 10Mbit/half duplex for example, check if one combination solves the checksum error after tftp download
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 3376
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 14:35    Post subject: Reply with quote
The OpenWRT gcc entries are because the toolchains used to build DD-WRT are from OpenWRT. This is nothing new. Your deciphering of that information was quite erroneous, servicetech.
_________________
E4200 v1 DD-WRT 42287 mega (02/06/20) K3.x
R7000P DD-WRT 40270M kongac
E4200 v1 FreshTomato 2020.1
E4200 v1 FreshTomato 2020.2.development
R7000 FreshTomato 2020.2.development
E4200 v1 1.0.07.development
WRT3200ACM OpenWRT 18.06.6
---------------------------------------------------------
Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
servicetech
DD-WRT User


Joined: 26 Jun 2019
Posts: 80

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 15:14    Post subject: Reply with quote
kernel-panic69 wrote:
The OpenWRT gcc entries are because the toolchains used to build DD-WRT are from OpenWRT. This is nothing new. Your deciphering of that information was quite erroneous, servicetech.


Ok. Still revert to factory firmware should be possible, because the serial output posted does not look too bad, do you agree ?
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 3376
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Feb 15, 2020 15:48    Post subject: Reply with quote
Correct. Some things to keep in mind, though. Default TP-Link router IP is 192.168.0.66.

https://milankragujevic.com/restore-a-bricked-tp-link-router-with-tftp

https://www.tp-link.com/us/support/faq/1482/

https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/81462

_________________
E4200 v1 DD-WRT 42287 mega (02/06/20) K3.x
R7000P DD-WRT 40270M kongac
E4200 v1 FreshTomato 2020.1
E4200 v1 FreshTomato 2020.2.development
R7000 FreshTomato 2020.2.development
E4200 v1 1.0.07.development
WRT3200ACM OpenWRT 18.06.6
---------------------------------------------------------
Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum