New Build 41986: 01-14-2020-r41986

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 3146
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue Jan 14, 2020 17:31    Post subject: New Build 41986: 01-14-2020-r41986 Reply with quote
Downloads: (if a link does not work, try another)
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2020/01-14-2020-r41986/
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2020/01-14-2020-r41986/
Alternate link: DD-WRT website
Note: for wget (or curl) with CLI flash (`write {f/w} linux`), change the https to http, use `curl -k {link} -o {file}`, or ftp

Changelogs:
SVN* changelog since last build: 41986
Summary: (deprecated after 29739)
*Github mirror: https://github.com/mirror/dd-wrt/

Important: if reporting any issues, provide applicable info (GUI syslog, `dmesg`, `cat /var/log/messages`, etc.)
Or put into SVN ticket. For firewall issues, also provide "iptables" info (`iptables -L`, `iptables -t nat -L`, & the /tmp/.ipt file).

Template to copy (after "Code:") for posting issues, be sure to include the mode in use (gateway, AP, CB, etc.):
Code:
[u][b]Router/Version:[/u][/b]
[b]Mode: [/b]
[b]File: [/b]
[b]Kernel: [/b]
[b]Status: [/b]


WARNING: DO NOT flash this experimental test build unless you understand the risks or what to flash and how, with a means of recovery if it bricks. Report here to provide important info for developers and users. Always state your hardware model & version, mode (e.g. Repeater) and SPECIFIC build (e.g. netgear-r7000-webflash). Avoid discussions and create a new thread for specific problems or questions as this thread is not for support, and posts may be deleted or moved.

_________________
E4200 v1 DD-WRT 41954 mega (01/09/20) (K3.x)
R7000P DD-WRT 40270M kongac
E4200 v1 FreshTomato 2019.4
E4200 v1 FreshTomato 2020.1.development
R7000 FreshTomato 2020.1.development
E4200 v1 1.0.07.development
WRT3200ACM OpenWRT 18.06.5
---------------------------------------------------------
Linux User #377467 counter.li.org / linuxcounter.net
Sponsor
DaveI
DD-WRT User


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 322

PostPosted: Tue Jan 14, 2020 17:40    Post subject: Reply with quote
Webflashed to both partitions with Firefox 72.01.

Firmware Version
DD-WRT v3.0-r41986 std (01/14/20)
Kernel Version
Linux 4.9.209 #1520 SMP Tue Jan 14 02:35:36 +03 2020 armv7l

VPN,Samba,NAS,DLNA working. WiFi NOT tested.

_________________
WRT1900ACSv2
ttowling
DD-WRT User


Joined: 01 Mar 2019
Posts: 130

PostPosted: Tue Jan 14, 2020 18:39    Post subject: Reply with quote
Really looking forward to flashing this.

I look forward to all the constructive opinions, from thoughtful users to guide my choice.
Monza
DD-WRT User


Joined: 01 Jul 2018
Posts: 141

PostPosted: Tue Jan 14, 2020 23:20    Post subject: Reply with quote
Upgraded WRT1200AC v1 from r41954 to r41986 using Waterfox Classic 2019.12 (64 bit) running on Linux Mint 19.3 OS.

Successful update and reboot. No reset, nothing disabled prior to update, uptime about 6 hrs, wireless connected, vpn up immediately. I do not use NAS. SFE is always disabled. OpenVPN client/DNSMasq always enabled. QoS with PIE always enabled.

Kernel Version Linux 4.9.209 #1520 SMP Tue Jan 14 02:35:36 +03 2020 armv7l

Jan 14 14:36:26 router daemon.notice openvpn[2174]: OpenVPN 2.4.8 arm-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Jan 14 2020
Jan 14 14:36:26 router daemon.notice openvpn[2174]: library versions: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019, LZO 2.09

The authentication fail error that I had in r41954 is not happening with this release.
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 168
Location: FL

PostPosted: Tue Jan 14, 2020 23:33    Post subject: Reply with quote
6 hours up no issues.
_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Commands:
Misc: sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
samba: { sleep 30; stopservice samba3; startservice samba3; } &


WRT1900ACv1:

WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel 6, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 80mhz channel width, channel 100+6, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: Wireless Mode: "Client" WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)", Virtual Wireless AP "2.4 + 5ghz", Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
NEPTUNE779
DD-WRT Novice


Joined: 17 Oct 2019
Posts: 9

PostPosted: Wed Jan 15, 2020 16:35    Post subject: Reply with quote
WRT3200ACM V1 Firefox 71.0.1 (64-bit) webflash

OPENVPN works good
2.4GHz wpa2 CCMP-128 (AES)working fine 40MHz Mixed CTS protected
ssh works good also with the ddwrt app
johnnyNobody999
DD-WRT User


Joined: 10 Jan 2014
Posts: 243

PostPosted: Thu Jan 16, 2020 14:17    Post subject: WRT3200ACM WDS - 1 AP, 4 stations Reply with quote
It works for me.
oliver44
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jun 2016
Posts: 32

PostPosted: Fri Jan 17, 2020 10:29    Post subject: Reply with quote
Webflashed to partitions 2 with Microsoft Edge Version 79.0.309.65 (Official build) (64-bit)
Firmware Version
DD-WRT v3.0-r41986 std (01/17/20)
Router wrt1900acs v2 1Gbps PPPoE

WiFi ok, ipv6 PPPoE / v6 and DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769) ok

I only have a specification after I installed this version and I changed the ip address to access the router interface I no longer have access to the web interface of of the router with the Microsoft Edge browser Version 79.0.309.65 (Official build) (64-bit)

I must specify that with the rest of the browsers I have access to the router interface, I also reset the network board!!

_________________
Internet provider https://en.wikipedia.org/wiki/RCS_%26_RDS RCS & RDS 1Gbps
Linksys WRT1900ACS v.2 - OpenWrt/DD-WRT
WDR3600 rev.1.5 - OpenWrt
oliver44
DD-WRT Novice


Joined: 01 Jun 2016
Posts: 32

PostPosted: Fri Jan 17, 2020 10:45    Post subject: Reply with quote
It seems that after I set the browser to the settings to delete the whole history after closing it is ok in Microsoft Edge, everything is fine i have access again to the web interface and this browser!

wifi speed test with 2Ghz and 5Ghz!
During the test I left a ping on the address from the router interface why is this ping so big?
The same problem happens with Openwrt!

_________________
Internet provider https://en.wikipedia.org/wiki/RCS_%26_RDS RCS & RDS 1Gbps
Linksys WRT1900ACS v.2 - OpenWrt/DD-WRT
WDR3600 rev.1.5 - OpenWrt
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum