New BrainSlayer Build: r41174 (2019-09-26)

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
bdg2
DD-WRT User


Joined: 18 Apr 2013
Posts: 319

PostPosted: Thu Sep 26, 2019 22:49    Post subject: New BrainSlayer Build: r41174 (2019-09-26) Reply with quote
New BrainSlayer Build: r41174 (2019-09-26)

ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/09-26-2019-r41174/
or
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2019/09-26-2019-r41174/

Please report errors or other changes with this new build release.


Change Log:
http://svn.dd-wrt.com/timeline

Router Model:

Status:
Reset:
Errors:
Sponsor
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5849
Location: Texas

PostPosted: Thu Sep 26, 2019 23:02    Post subject: Reply with quote
EA8500 .... main gateway router
DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Linux 4.9.194 #473 SMP Sun Sep 22 04:37:14 CEST 2019 armv7l
very good

thank you Brainslayer for fixing the EA8500 'factory-to-ddwrt.img' in r41174

#

WNDR3700v4
DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Linux 3.18.140 #55302 Thu Sep 26 08:35:01 +04 2019 mips
all ok

#

WRT160NL
DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Linux 3.10.108-d8 #23424 Thu Sep 26 07:04:38 +04 2019 mips
all good
robbbaxley
DD-WRT Novice


Joined: 12 Apr 2013
Posts: 25

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 1:25    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear X10 r9000
File: Firmware: DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Kernel: Linux 4.9.194 #386 SMP Sun Sep 22 03:55:41 CEST 2019 armv7l
Mode: AP
Status: Operational (with issues)
Reset: No
Upgraded from: r41135

Issue #1: Privoxy @ ip 10.0.0.1:8118 returns error: "Maximum number of open connections reached."

Issue #2: SAMBA is not started automatically upon reboot. It is enabled but stopped. Need to 'apply' then 'save' 2 times to make it stick.

Issue #3: Syslog shows a lot of errors such as the following:

YELLOW Warnings:
Sep 26 16:32:01 r9000 daemon.warn dnsmasq[2342]: ignoring nameserver 10.0.0.1 - local interface
Sep 26 16:32:01 r9000 daemon.warn radvd[2081]: exiting, 1 sigterm(s) received


RED Warnings:
Sep 26 16:32:04 r9000 daemon.err process_monitor[2366]: cyclic NTP Update failed (servers 128.138.140.44)
Sep 26 16:32:04 r9000 daemon.err process_monitor[2366]: Last update failed, we need to re-update after 30 seconds


Lot’s of 404 error codes...missing gif’s:
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/top_left.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/top_mid.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/top_right.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/center_right.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/center_left.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/bottom_left.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/bottom_mid.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/bottom_right.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/sizer.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/close.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/minimize.gif not found.
Sep 26 16:32:20 r9000 daemon.err httpd[2248]: httpd : Request Error Code 404: File style/pwc/default/maximize.gif not found.

I didn't try to re-enable the 60Ghz radio so I don't know whether it would work or not.
vortex05
DD-WRT User


Joined: 14 Mar 2014
Posts: 216

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 1:58    Post subject: Reply with quote
Router Model: WNDR4300v1

Status: OK
Reset: No
Errors: None


Router Model: WR841N V9

Status: Errors
Reset: No
Errors: Cannot upgrade from web ui
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 10111
Location: Netherlands

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 7:29    Post subject: Reply with quote
Router Model: Netgear R7800

Firmware Version: DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Kernel Version: Linux 4.9.194 #473 SMP Sun Sep 22 04:37:14 CEST 2019 armv7l

Upgraded from: DD-WRT v3.0-r41135 std (09/25/19)
Reset: Yes, nvram erase && reboot

Status: Up and running for 24 hours (had a private build to test), basic setup as Gateway, static leases, OpenVPN client (on PIA) with Policy Based Routing up and running, 2,4GHz, 5Ghz USB storage NAS and OpenVPN server working

1. DNS leak see: http://svn.dd-wrt.com/ticket/6020

Otherwise build is fine

Resolved:
1. Pushed DNS servers from VPN provider are now used, if you do not want that, add the following to the Additional Config of the VPN client:
pull-filter ignore "dhcp-option DNS"
2. This build has an improved VPN Policy Based Routing, it is now possible to use the VPN route command i.e. to route a DNS server via the VPN (in this way you will get rid of the DNS leak), see: https://svn.dd-wrt.com/ticket/6815#comment:1 , and for DNS leaks the second posting of this thread: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318662
3. Another improvement on PBR is that local routes are now copied over to the alternate routing table so there is communication if you have unbridged VAP's and you can set the router's IP on PBR.
See: https://svn.dd-wrt.com/ticket/6821#comment:3
4. Starting with this build, the PBR has become more versatile, you can now use " from [IP address] to [IP address] ", so if you enter the following in the PBR field:
192.168.1.124 to 95.85.16.212 #ipleak.net, it will only route IP address 95.85.16.212 (which is ip leak.net) from my IP address 192.168.1.124 via the VPN everything else from this IP address will route via the WAN (this is just an example).
See: https://svn.dd-wrt.com/ticket/6822
Although this command itself supports routing per port this is however only available starting from K 4.17 so we have to rely on scripting for per port routing until then.


Big Thanks to BrainSlayer and others devs!!

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 5191
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 8:53    Post subject: Reply with quote
Router Model TP-Link WR1043ND V2
Firmware Version DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Kernel Version Linux 3.18.140 #55276 Thu Sep 26 07:57:17 +04 2019 mips

update: CLI 41135 > 41174
reset: YES
status: Operational
errors: after update (no reset) opkg was broken, had to reset and manually rebuild after the update...
buggy GUI all the boxes insert wired empty lines on paste commands..i know its a cosmetic, but it took me a time to reconfigure, especially ssh key box, tried few browsers too, its so frustrating,
anyway build is working as it should...
for R7800 I'm still loyal to last Kong build, will wait another day ...
same for R7000 will stay Kong for Life Razz Razz Razz

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 ---DD-WRT 49599 WAP
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 49741 Gateway,DNS,AP Isolation,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -DD-WRT 49741 Gateway,DNS,Ad-Block,Firewall,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 -Gargoyle OS 1.13.0b AP,DNS,QoS,Quotas
Qualcomm-Atheros
Netgear R7800 --DD-WRT 49741 Gateway,DNS,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,DoT,Vanilla
Netgear R9000 --DD-WRT 49741 Gateway,DNS,AD-Block,AP Isolation,Firewall,Forced DNS,DoT,2,4Ghz only,Vanilla
Broadcom
Netgear R7000 ---DD-WRT 49741 Gateway,DNS,AD-Block,Firewall,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
NOT USING 5Ghz ANYWHERE
------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5849
Location: Texas

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 15:16    Post subject: Reply with quote
EA8500 r41174 still doing very well for me Very Happy
Uptime 19:53

HFSC CAKE
ACK / SYN / FIN / RST / ICMP ...all checked

https://www.nperf.com/r/3214533620990382-0gDHlO6B



https://www.nperf.com/r/3214534899762698-gS08GB1b
bushant
DD-WRT Guru


Joined: 18 Nov 2015
Posts: 1797
Location: WCentral Indiana USA

PostPosted: Fri Sep 27, 2019 17:48    Post subject: Reply with quote
Netgear R7500v2
DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)
Linux 4.9.194 #473 SMP

Webif upgrade over 40270M no reset
No error

WDS Sta 5ghz
Samba server ProFTPD 250GB Esata /jffs /opt +NTFS
Samba starts without stopservice samba3 && startservice samba3
Access Restrictions
CPUFREQ ondemand

Been up about 24 hours looks good Thnx BS

_________________
STUBBY DoT install guide----Forum Guide Lines (Please read!) --- How to get help the right way----Before asking for help - Read the forum guidelines AND Upgrade DD-WRT!
ACwifidude
DD-WRT User


Joined: 18 Mar 2019
Posts: 56

PostPosted: Sun Sep 29, 2019 23:57    Post subject: Reply with quote
Router Model: Netgear R7800

Firmware Version: DD-WRT v3.0-r41174 std (09/26/19)

Upgraded from: DD-WRT v3.0-r41135 std (09/25/19)

Reset: No

Status: running well x 24 hours as an AP, minimal setup with good speeds on 2.4 and 5ghz, no errors.

_________________
R7800 x 3 hnyman OpenWRT

Inactive: R6250 X 2 BS DD-WRT
tayyar86
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2018
Posts: 9

PostPosted: Mon Sep 30, 2019 19:47    Post subject: Reply with quote
hello BrainSlayer

I'm on Windows 1903 and I can't use the Samba/Nas service because Windows by default disabled Sambe 1/CIFS.

If I enable it via add features to Windows, I can use the NAs just fine, however it's not secure, I don't want to use it.

My Android device with latest ES File Explorer (supports Samba 2+) can connect to both my Windows shares AND the router's NAS shares.

I tried to edit router smb.conf file but it reset at each restart. What do I need to do?

I am supposed to add "min samba = 3" (can't remember the exact line) into the smb.cfg right? Right the the max smb version in the conf file is 2 and I can't add anything to the jff\etc.

Can you help me?

Running Archer C7 v1 here, can you at least make me a build with samba 3 as default?

Thnank you.
05dyna
DD-WRT Guru


Joined: 25 Jan 2008
Posts: 966

PostPosted: Tue Oct 01, 2019 0:31    Post subject: Reply with quote
Before I start I have TWO EA8500’s and one R7800 and it’s not uncommon for me to switch their roles. Loaded this build up as Access Point only on the EA8500 to replace the last Kong build and no upside or downsides as an AP only.

However there was a noticeable speed increase when I replaced the Kong build on the EA8500 running as an ovpn client. I received about a 15Mbps bump in D/L speed over the Kong build on EA8500 as ovpn client which is huge because previously it was only registering 40Mbps D/L with the Kong build. I see there is a newer release but going to run this one for a couple more days before upgrading. Thank you BS
eladb
DD-WRT Novice


Joined: 09 Feb 2008
Posts: 41
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Tue Oct 01, 2019 7:00    Post subject: Still problems with Client Bridge Reply with quote
I have a TP-Link TL-WR703N v1 running r41174 as a Client Bridge (secondary) router.

Spent many hours trying to get this to work. I followed these instructions to the letter:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Bridged

I have a Brother network printer on the secondary LAN segment. From a PC on the primary LAN segment, I can ping the printer BUT I cannot get the printer web page to display.

Weird thing is if I connect a second TL-WR703N v1, also running r41174 and also configured identically to the first CB router, on to the primary segment via ethernet cable, then the printer web pages appear successfully. As soon as I disconnect the second router, web pages cease but pings still work!!!!

Any suggestions?
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 10111
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Oct 01, 2019 8:26    Post subject: Reply with quote
tayyar86 wrote:
hello BrainSlayer

I'm on Windows 1903 and I can't use the Samba/Nas service because Windows by default disabled Sambe 1/CIFS.

If I enable it via add features to Windows, I can use the NAs just fine, however it's not secure, I don't want to use it.

My Android device with latest ES File Explorer (supports Samba 2+) can connect to both my Windows shares AND the router's NAS shares.

I tried to edit router smb.conf file but it reset at each restart. What do I need to do?

I am supposed to add "min samba = 3" (can't remember the exact line) into the smb.cfg right? Right the the max smb version in the conf file is 2 and I can't add anything to the jff\etc.

Can you help me?

Running Archer C7 v1 here, can you at least make me a build with samba 3 as default?

Thnank you.


Samba 1 is not enabled on my windows PC clients ( I have several als with a new install)
I have no problem accessing my samba shares on my routers.
You can alter the smb.conf but to implement the changes you have to restart smb and that will undo your changes.
The max protocol version is hard coded in the source code (so not even in nvram) so bottom line is you can not change it.

However the workaround is to kill samba and start it with your own conf files (I have done this to run a WINS server on Samba (which was not very succesfull)), but I am not sure it will help you because it seems we are using Samba 3.6.25 and although the name indicate otherwise it will only support SMB2 (I think, I am not sure about this)

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
tayyar86
DD-WRT Novice


Joined: 29 Dec 2018
Posts: 9

PostPosted: Tue Oct 01, 2019 14:55    Post subject: Reply with quote
egc wrote:
tayyar86 wrote:
hello BrainSlayer

I'm on Windows 1903 and I can't use the Samba/Nas service because Windows by default disabled Sambe 1/CIFS.

If I enable it via add features to Windows, I can use the NAs just fine, however it's not secure, I don't want to use it.

My Android device with latest ES File Explorer (supports Samba 2+) can connect to both my Windows shares AND the router's NAS shares.

I tried to edit router smb.conf file but it reset at each restart. What do I need to do?

I am supposed to add "min samba = 3" (can't remember the exact line) into the smb.cfg right? Right the the max smb version in the conf file is 2 and I can't add anything to the jff\etc.

Can you help me?

Running Archer C7 v1 here, can you at least make me a build with samba 3 as default?

Thnank you.


Samba 1 is not enabled on my windows PC clients ( I have several als with a new install)
I have no problem accessing my samba shares on my routers.
You can alter the smb.conf but to implement the changes you have to restart smb and that will undo your changes.
The max protocol version is hard coded in the source code (so not even in nvram) so bottom line is you can not change it.

However the workaround is to kill samba and start it with your own conf files (I have done this to run a WINS server on Samba (which was not very succesfull)), but I am not sure it will help you because it seems we are using Samba 3.6.25 and although the name indicate otherwise it will only support SMB2 (I think, I am not sure about this)


Mate, thanks for getting back.

My Windows 10 PCs can see each other, my android devices can see my Windows and router NAs but the Windows 1903 can't see router NAs without enabling Smb 1.

How did you get it to work?

I can't believe in this and age when Windows auto disabled SMB 1, the devs are neglecting this issue.
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 10111
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Oct 01, 2019 15:53    Post subject: Reply with quote
What I am trying to say is that there I do not have a problem Smile
None of my windows clients (all on 1903) have SMB1 enabled and they have no problem getting in touch with my router/NAS.

DDWRT is using SMB2.

If you are referring to Windows discovery/Netbios then that is not working reliably (it is not the smb part but the nmb part which is responsible for the NetBIOS name serving) so you have to make a connection by IP address or I use local DNS to get to my NAS

But that said we are a bit behind with the SAMBA client (3.6.25 and the latest is 4.11)

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
Install guide R6400v2, R6700v3,XR300:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
Install guide R7800/XR500: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Index -> Atheros WiSOC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum