New Build 40750: BS 08-23-2019-r40750 [reset button fix]

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
jwh7
DD-WRT Guru


Joined: 25 Oct 2013
Posts: 2307
Location: Indy

PostPosted: Fri Aug 23, 2019 19:47    Post subject: New Build 40750: BS 08-23-2019-r40750 [reset button fix] Reply with quote
Reset button had apparently been accidently disabled; that explains some of the recent posts I've seen. Fixed in r40749:40750.

Downloads: (if a link does not work, try another)
https://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2019/08-23-2019-r40750/
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019/08-23-2019-r40750/
Alternate link: DD-WRT website
Note: for wget (or curl) with CLI flash (`write {f/w} linux`), change the https to http, use `curl -k {link} -o {file}`, or use ftp

Changelogs:
SVN* changelog since last build: 40723
Summary: (deprecated after 29739)
*Github mirror: https://github.com/mirror/dd-wrt/

Notes:
1. SFE accelerated NAT is in 33006+ builds but only in kernel 3.2 and newer
2. 'KRACK' vulnerability fixes were completed in r33678 for Broadcom, including k26 (33655) & k24 (33656); use 33772 or later.
3. Bridge modes on k4.4 devices may sometimes work in some configurations in certain builds but are not supported by the bcmdhd driver. Use client or repeater instead as WDS doesn't work with Broadcom ARM either (see Issues below).
4. PBR/UDP with SFE working again since r40513 (see 6729)
4. CAKE scheduler added since r40547 (see 5796)

Issues, observations, and/or workarounds reported:
1. Trendnet 81*DRU models are missing factory-to-flash
2. DNScrypt is mostly only using v2 protocols now, but requires Golang that DD can't use: 6246
3. WDS does not work on Broadcom ARM devices (only MIPS<->MIPS)
4. K2.6 builds are broken since 38253(?) (GUI issues): 6538
5. VAPs not working at boot; workaround startup command:
sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
This appears fixed (only for unbridged VAPs?) with r40564:40566...

Important: if reporting any issues, provide applicable info (GUI syslog, `dmesg`, `cat /var/log/messages`, etc.)
Or put into SVN ticket. For firewall issues, also provide "iptables" info (`iptables -L`, `iptables -t nat -L`, & the /tmp/.ipt file).

Template to copy (after "Code:") for posting issues, be sure to include the mode in use (gateway, AP, CB, etc.):
Code:
[b]Router/Version: [/b]
[b]File: [/b]
[b]Kernel: [/b]
[b]Mode: [/b]
[b]Status: [/b]

WARNING: This thread is to report on flashing this experimental test build, providing important info for both developers and users. Always state your hardware model, version, mode (e.g. Repeater) and SPECIFIC build (e.g. 33555_NEWD-2_K3.x_mega-nv64k.bin). Please avoid discussions and create a new thread to discuss specific problems or questions, as this thread is for reporting, not support. Posts may be deleted or moved to keep this thread manageable and useful. If you don't understand the risks or what to flash and how, with a means of recovery if it bricks, do NOT flash this experimental test build.

_________________
# NAT/SFE/CTF: limited speed w/ DD # Repeater issues # DD-WRT info: Builds, Types, Modes, Changelog, Peacock, Demo #
x64 OPNsense 19.7.2|EA6900v1.1@1GHz FT 2019.3b|DD 40599: WNDR4500v2, WNDR4000@533, E1500@353, R6300v1,
2*E2500, WRT54*@250: GLv1.1 nsg, GSv6 µ
|RT-N66U@663 Merlin 380.70|OEM: WGR614v10@400-WNR1000v3 mod
Sponsor
joaso
DD-WRT Novice


Joined: 06 Jun 2015
Posts: 1

PostPosted: Fri Aug 23, 2019 19:59    Post subject: Netgear R6400 Reply with quote
fq_codel_fast still not work.
flyzipper
DD-WRT User


Joined: 21 Feb 2016
Posts: 255

PostPosted: Fri Aug 23, 2019 20:55    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 (08/23/19)
Kernel: Linux 4.4.189 #861 SMP PREEMPT Fri Aug 23 06:23:34 +04 2019 armv7l
Previous: r40723
Mode/Status: Gateway / working
Reset: no
Issues/Errors: Initial upgrade worked and my usual tests all passed. Changed fq_codel to fq_codel_fast, saved, applied... lost connection (no wifi). Glad the reset button works... back to original config and working well so far. One (cosmetic?) item appears to be the load average bar graph on the Status tab... it's stuck at 50% even though top shows the device is mostly idle.

Uptime: 34min
Temperatures: CPU 69.1 °C / WL0 48.5 °C / WL1 54.1 °C
tinkeruntilitworks
DD-WRT User


Joined: 21 May 2019
Posts: 96

PostPosted: Fri Aug 23, 2019 21:14    Post subject: Reply with quote
did you recently go through the wirless settings in the gui? i think it might be a bug


*it hasn't happened to ne in a while but it has happened to me. i just reboot
flyzipper
DD-WRT User


Joined: 21 Feb 2016
Posts: 255

PostPosted: Fri Aug 23, 2019 21:27    Post subject: Reply with quote
tinkeruntilitworks wrote:
did you recently go through the wirless settings in the gui? i think it might be a bug


*it hasn't happened to ne in a while but it has happened to me. i just reboot


Thanks, I was in the wireless settings after the reset I mentioned in my earlier post (reset > config & save on multiple tabs > apply = 50% display). I just clicked apply again (without rebooting), thinking I hadn't after some part of the config and the 50% graph visual is fixed.
MysticGold04
DD-WRT Novice


Joined: 20 Apr 2018
Posts: 15
Location: Troubleshooting

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 1:08    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Asus TM-AC1900 (RT-AC68U)
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 (08/23/19)
Kernel: Linux 4.4.189 #861 SMP PREEMPT Fri Aug 23 06:23:34 +04 2019 armv7l
Previous: r40723
Mode/Status: Gateway, QoS (FQ_Codel), Unbridged VAP
Reset: no
Issues/Errors: None so far

Uptime: 42min
Temperatures: CPU 74.7 °C / WL0 50.3 °C / WL1 51.8 °C

_________________
TM-AC1900 x4 (AC68U) John's fork and DD-WRT Kong Build 40270M (bridges)
lpy
DD-WRT Novice


Joined: 17 Oct 2017
Posts: 20

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 14:13    Post subject: Reply with quote
Router Model: Asus RT-AC68U
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r40750 std (08/23/19)
Kernel Version: Linux 4.4.189 #861 SMP PREEMPT Fri Aug 23 06:23:34 +04 2019 armv7l
Reset: No

As mentioned above fq_codel_fast still not working and causes a soft-brick if selected. Otherwise working normal.
parco
DD-WRT User


Joined: 10 Sep 2017
Posts: 91

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 16:18    Post subject: Reply with quote
flyzipper wrote:
tinkeruntilitworks wrote:
did you recently go through the wirless settings in the gui? i think it might be a bug


*it hasn't happened to ne in a while but it has happened to me. i just reboot


Thanks, I was in the wireless settings after the reset I mentioned in my earlier post (reset > config & save on multiple tabs > apply = 50% display). I just clicked apply again (without rebooting), thinking I hadn't after some part of the config and the 50% graph visual is fixed.


Similar situation which seems like this ticket?
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6721
Confused
lfb
DD-WRT Novice


Joined: 13 Nov 2016
Posts: 7

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 16:26    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Buffalo WZR-1750DHP
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 std (08/23/19)
Kernel: Linux 4.4.189 #861 SMP PREEMPT Fri Aug 23 06:23:34 +04 2019 armv7l
Mode: Router / AP (5G) / Client Bridge (2G) (no WAN)
Status: operational
Reset: no
Issues/Errors: no
Before: DD-WRT v3.0-r40672

Router/Version: Linksys EA6900
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 std (08/23/19)
Kernel: Linux 4.4.189 #861 SMP PREEMPT Fri Aug 23 06:23:34 +04 2019 armv7l
Mode: Gateway / AP (normal wired WAN-port)
Status: operational
Reset: no
Issues/Errors: no
Before: DD-WRT v3.0-r40672

Router/Version: Netgear WNDR4500
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 giga (08/23/19)
Kernel: Linux 3.10.108-d8 #26117 Fri Aug 23 11:06:31 +04 2019 mips
Mode: Gateway / Client (2G, WAN on WLAN)
Status: nonoperational
Reset: no
Issues/Errors: LAN-switch no longer connected to anything- no DHCP, no webinterface, no ssh, no ping.
Before: DD-WRT v3.0-r40672
After reset and reconfig now 30h stable


Last edited by lfb on Sun Aug 25, 2019 22:25; edited 1 time in total
jwh7
DD-WRT Guru


Joined: 25 Oct 2013
Posts: 2307
Location: Indy

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 19:59    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Linksys E2500
File: Trailed file: DD-WRT v3.0-r40750 mega (08/23/19)
Kernel: Linux 3.10.108-d8 #26133 Fri Aug 23 11:18:30 +04 2019 mips
Mode: AP
Status: Running ok, just a simple AP; upgrade from 40593, no reset

_________________
# NAT/SFE/CTF: limited speed w/ DD # Repeater issues # DD-WRT info: Builds, Types, Modes, Changelog, Peacock, Demo #
x64 OPNsense 19.7.2|EA6900v1.1@1GHz FT 2019.3b|DD 40599: WNDR4500v2, WNDR4000@533, E1500@353, R6300v1,
2*E2500, WRT54*@250: GLv1.1 nsg, GSv6 µ
|RT-N66U@663 Merlin 380.70|OEM: WGR614v10@400-WNR1000v3 mod
flyzipper
DD-WRT User


Joined: 21 Feb 2016
Posts: 255

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 20:27    Post subject: Reply with quote
parco wrote:
flyzipper wrote:
tinkeruntilitworks wrote:
did you recently go through the wirless settings in the gui? i think it might be a bug

*it hasn't happened to ne in a while but it has happened to me. i just reboot


Thanks, I was in the wireless settings after the reset I mentioned in my earlier post (reset > config & save on multiple tabs > apply = 50% display). I just clicked apply again (without rebooting), thinking I hadn't after some part of the config and the 50% graph visual is fixed.


Similar situation which seems like this ticket?
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6721
Confused


Thanks for the link, but that's not the same as my issue.

"every time after I chose WPA2/WPA mixed wifi securit... router was bricked", no issues with wifi bricking my router.

"the WebGui? responses are so slow, delay a few or even 10s for each page loaded", no issues with slow page load times on my router.

My soft-brick problem was only triggered by selecting fq_codel_fast in QoS settings, and it looks like others are having the same issue.

The 50% CPU utilization was only cosmetic and went away after re-Applying settings.
kernel-panic69
DD-WRT Guru


Joined: 08 May 2018
Posts: 1900
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun Aug 25, 2019 4:06    Post subject: Cisco Linksys E4200 v1 Reply with quote
Router Model / Version: Cisco Linksys E4200 v1
File: dd-wrt.v24-40750_NEWD-2_K3.x_mega-e4200.bin
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 mega (08/23/19)
Kernel: Linux 3.10.108-d8 #26133 Fri Aug 23 11:18:30 +04 2019 mips
Previous: DD-WRT v3.0-r40701 mega (08/20/19)
Reset: No
Mode: Gateway / AP
Uptime: ~1 day, 12:30
Status: OK
Issues/Errors: All good so far.
YaddaMinski
DD-WRT User


Joined: 24 Oct 2010
Posts: 290

PostPosted: Sun Aug 25, 2019 13:54    Post subject: Reply with quote
parco wrote:
flyzipper wrote:
tinkeruntilitworks wrote:
did you recently go through the wirless settings in the gui? i think it might be a bug


*it hasn't happened to ne in a while but it has happened to me. i just reboot


Thanks, I was in the wireless settings after the reset I mentioned in my earlier post (reset > config & save on multiple tabs > apply = 50% display). I just clicked apply again (without rebooting), thinking I hadn't after some part of the config and the 50% graph visual is fixed.


Similar situation which seems like this ticket?
https://svn.dd-wrt.com/ticket/6721
Confused


What is your 5G and 2G wireless test speeds? May use DD-WRT again but last time its wireless performance was not very good.
flyzipper
DD-WRT User


Joined: 21 Feb 2016
Posts: 255

PostPosted: Sun Aug 25, 2019 22:15    Post subject: Reply with quote
YaddaMinski wrote:
What is your 5G and 2G wireless test speeds? May use DD-WRT again but last time its wireless performance was not very good.


I didn't run exhaustive tests, but these results are pretty typical for me (Windows 10 PC with Intel AC8260 chip located 20ft from R7000 AP)...

5GHz - 450Mbps
2.4GHz - 80Mbps
rnix
DD-WRT User


Joined: 23 Feb 2016
Posts: 102

PostPosted: Mon Aug 26, 2019 9:51    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Asus RT-N18U
Firmware: DD-WRT v3.0-r40750 std (08/23/19)
Kernel: Linux 4.4.189 #865 PREEMPT Fri Aug 23 06:42:20 +04 2019 armv7l
Mode: Gateway
Previous: r40527
Reset: No
Status: dhcp, static leases, unbound, smb and wireless works ok so far.
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum