TP-Link Archer C9 Thread

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 73, 74, 75  Next
Author Message
alexdiaz73
DD-WRT Novice


Joined: 06 Jul 2019
Posts: 1

PostPosted: Sat Jul 06, 2019 20:14    Post subject: archer c9 v1 half velocity in wifi after flashing dd-wrt Reply with quote
Hi, I get this c9 from amazon in v1 and flash with the last version of ddwrt that i found here (v3.0 build 37305).... I set up a openVPN connection and all work ok....but when I make a test of velocity the MBPS show the half of the total velocity of my DSL velocity.... I have another router conected to the modem and when I run the test I get 48MBPS ....when I run with the archer c9 I only get 24MBPS max(I live in ecuador so the velocitys here are slow yet).... then I disconect the openVPN option and the same....never get more than 24MBPS (my plan is supposed to be 50MBPS)..... So I reverted the flashing to the stock and make the test and then I get the 48 MBPS with the archer c9.... I flashed again with dd-wrt with a older version (the r35452 that recommend here gspbeetle) and again the same... I only can get 21-23 MBPS and this time never setup any of vpn or nothing..... So I read that the speed of the router can be a factor for this problem but I don't think that my range of velocity of 50mbps can be affected for this (I read that the problem is with conections of 800mbps or so....)..... So do I have to configure something else for fix this problem....any help will be good.......(sorry my 'ecuadorian' english) ....
Sponsor
sorin25
DD-WRT Novice


Joined: 20 Jul 2019
Posts: 1

PostPosted: Sat Jul 20, 2019 12:58    Post subject: hardware question Reply with quote
I have a Archer C9 in a factory sealed box. I have a question so I can decide if I use this one, or sell it and get a different one.

I have two internet connections on ethernet. I want to setup this as a load balancing or at least failover router, and for that I need to know if the 4 gigabit LAN ports are accessible individually in DW-WRT (5 ethernet interfaces) or does it have only 2 interfaces ?
sangaman
DD-WRT Novice


Joined: 21 Jul 2019
Posts: 2

PostPosted: Sun Jul 21, 2019 2:22    Post subject: Reply with quote
I recently bought an Archer C9 thinking it would be supported by dd-wrt, but it turns out I received v5 and it seems that isn't supported. I've seen some older threads from 2018 asking about development or support for this version, but nothing since. Does anyone have an idea on if there is development for v5 or plans to support it in the foreseeable future? Thank you very much.
Pronto2
DD-WRT Novice


Joined: 17 Aug 2019
Posts: 1

PostPosted: Sat Aug 17, 2019 17:18    Post subject: Reply with quote
Hi everyone! I've been trying to get DD-WRT working on my C1900 v1, but can't get anywhere. Like others I keep getting the -5533 errors. I've read on here how some people were successful in getting DD-WRT to work by first getting the UN version of the TPLink FW to work. I'm unable to do either. No matter what I do (even going back to the 2015 version of the C1900 v1 FW), I keep getting that -5533 error. I've tried trying changing the wifi name trying to unlock it, but no luck.
Can anyone provide any help? I'm hoping that I'm not out of luck, and there is some sort of a workaround.
crunchycorn
DD-WRT Novice


Joined: 31 Aug 2019
Posts: 2

PostPosted: Sat Aug 31, 2019 7:51    Post subject: Reply with quote
If you are getting 5533 error on web ui while flashing dd-wrt, follow instructions mentioned in this thread https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/109620?replyId=304479 . This will allow you to install a test firmware. From this firmware, you can flash factor-to-ddwrt.bin firmware.

Note: Only works for archer c9 v1 (other versions may have test firmware floating around too). My archer c9 v1 was on latest tp-link firmware and i was able to flash latest dd-wrt beta using the test firmware in above link.
dwardo
DD-WRT Novice


Joined: 07 Feb 2013
Posts: 23
Location: France

PostPosted: Sat Sep 07, 2019 12:20    Post subject: Reply with quote
For those who might be interested, r40854 works well on my archer C9 v1
bthoven
DD-WRT Novice


Joined: 23 Sep 2019
Posts: 16

PostPosted: Mon Sep 23, 2019 7:09    Post subject: Reply with quote
dwardo wrote:
For those who might be interested, r40854 works well on my archer C9 v1

Hi,
Where do you get this release?
bthoven
DD-WRT Novice


Joined: 23 Sep 2019
Posts: 16

PostPosted: Mon Sep 23, 2019 7:12    Post subject: VLAN and multi-ssds possible? Reply with quote
I have pfSense router and I intend to turn Archer C9v1 into an AP with two different subnets (defined in pfSense). I need to create 3 SSIDs:
- 2.4Ghz 192.168.2.xx
- 5Ghz 192.168.2.xx
- 2.4Ghz 192.168.3.xx

How I do it on ddwrt?

Thanks
Nieustraszony
DD-WRT Novice


Joined: 23 Sep 2019
Posts: 1

PostPosted: Mon Sep 23, 2019 15:37    Post subject: Reply with quote
Hello,
I would like to ask about same thing as @sangaman mentioned.

I recently bought Archer C9 (AC1900), but hardware version is v5.1 which seems to be unsupported. It's only up to 4.x right now.

Are there any development plans for 5.x support? Could maybe v5.x work with v4.x? I think that different versions are mainly becouse of different distribution regions, 4.x being 'US' and 5.x being 'EU'. It's very decently specced router (16MB ROM, 128MB RAM), so please don't abandon it.

Thanks!
dwardo
DD-WRT Novice


Joined: 07 Feb 2013
Posts: 23
Location: France

PostPosted: Mon Sep 23, 2019 18:03    Post subject: Reply with quote
bthoven wrote:
dwardo wrote:
For those who might be interested, r40854 works well on my archer C9 v1

Hi,
Where do you get this release?



I've since switched to the r41027 which also works weell for my needs.

For the archer c9 v1 (get the proper version as v1 v2 v3 and v4 are available) it is here
https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2019%2F09-13-2019-r41027%2Ftplink_archer-c9v1%2F
bthoven
DD-WRT Novice


Joined: 23 Sep 2019
Posts: 16

PostPosted: Sat Sep 28, 2019 3:33    Post subject: Reply with quote
dwardo wrote:
bthoven wrote:
dwardo wrote:
For those who might be interested, r40854 works well on my archer C9 v1

Hi,
Where do you get this release?



I've since switched to the r41027 which also works weell for my needs.

For the archer c9 v1 (get the proper version as v1 v2 v3 and v4 are available) it is here
https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2019%2F09-13-2019-r41027%2Ftplink_archer-c9v1%2F


Thanks a lot. I tried installing it, but having 5.... error, so use the testing TP-Link firmware as suggested and I'm now on r41027. Next step is make it as access point and to add additional ssids for guest and iot (need VLAN setup too).
rkboni
DD-WRT Novice


Joined: 04 Mar 2016
Posts: 28

PostPosted: Wed Oct 02, 2019 14:34    Post subject: Reply with quote
dwardo wrote:
bthoven wrote:
dwardo wrote:
For those who might be interested, r40854 works well on my archer C9 v1

Hi,
Where do you get this release?



I've since switched to the r41027 which also works weell for my needs.

For the archer c9 v1 (get the proper version as v1 v2 v3 and v4 are available) it is here
https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2019%2F09-13-2019-r41027%2Ftplink_archer-c9v1%2F


For what it's worth, r41174 is running happily too.
dwardo
DD-WRT Novice


Joined: 07 Feb 2013
Posts: 23
Location: France

PostPosted: Wed Oct 02, 2019 17:31    Post subject: Reply with quote
rkboni wrote:

For what it's worth, r41174 is running happily too.


I confirm Very Happy
rkboni
DD-WRT Novice


Joined: 04 Mar 2016
Posts: 28

PostPosted: Mon Nov 11, 2019 22:27    Post subject: Reply with quote
dwardo wrote:
rkboni wrote:

For what it's worth, r41174 is running happily too.


I confirm Very Happy


After about a month of running this, I'm finding all of my devices (including chromecasts, google speakers, as well we phones) falling off the network more frequently. I don't know if it's just being noticed more, or if it's gotten worse.

I'm considering turning off Wifi on the DDWRT system (using it as a router only) and picking up a new TPLink Archer A20 to run as a pure AP. In the meantime, just a heads-up. Any opinions to confirm or deny that welcome.... I'll probably also give the latest build for the C9v1 a try.
bthoven
DD-WRT Novice


Joined: 23 Sep 2019
Posts: 16

PostPosted: Tue Nov 12, 2019 6:17    Post subject: Reply with quote
rkboni wrote:
dwardo wrote:
rkboni wrote:

For what it's worth, r41174 is running happily too.


I confirm Very Happy


After about a month of running this, I'm finding all of my devices (including chromecasts, google speakers, as well we phones) falling off the network more frequently. I don't know if it's just being noticed more, or if it's gotten worse.

I'm considering turning off Wifi on the DDWRT system (using it as a router only) and picking up a new TPLink Archer A20 to run as a pure AP. In the meantime, just a heads-up. Any opinions to confirm or deny that welcome.... I'll probably also give the latest build for the C9v1 a try.


My v3.0-r41027 is running without problem (20+ wifi devices on 3 vlans+VAP, including Google Home mini, Echo dot, .....). The 2.4Ghz signal strength is great. My plan to replace it with real Access Point is on hold because of my C9v1 wifi signal strength and what dd-wrt can provides (VLAN, VAP, ....connecting to my Pfsense)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 73, 74, 75  Next Display posts from previous:    Page 74 of 75
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum