DD-Wrt and Cyberghost

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Advanced Networking
Goto page Previous  1, 2
Author Message
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 14:48    Post subject: Reply with quote
the reply to code is:

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default mymodem 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
127.0.0.0 * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
169.254.0.0 * 255.255.0.0 U 0 0 0 br0
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 br0
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0

i am not sure about if i use the PBR, i looked for the field but didn't find it yet.

also bumped into some comments on SFE being related.

kind greats
Sponsor
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 17:14    Post subject: Reply with quote
i am looking through the forum thread :
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=312327&sid=b6d9ef77d19bb850fb9863b3a617807b

on policy based routing configure VPN W/dd-wrt linksys router

and i am unclear on some things, for now i have set the static ip my 3 main machines. which seems to be fine.

but in your replies in the thread mentioned above you use the ip address followed by /32 (192.168.1.90/32) is that 32 the port?

as you also use this row, which confuses me even more on the value behind the /:

192.168.1.100/30
192.168.1.104/29
192.168.1.112/28
192.168.1.128/28
192.168.1.144/30
192.168.1.148/31
192.168.1.150/32

i finally found also under tap setup / basic setup i did not find SFE, did find STP (enable/disable) but i assume this is something different. so i can for now not check if sfe is disabled.

the is nothing in the field PBR field (finally found it Wink), so all should be routed through the VPN if i understand correctly.

i also checked if vpn services are up under status/openvpn (not vpn), see the attached screenshot. it seems like it is not working.

also when if i get everything working, i would be interested in that kill script for if vpn would fail, but that is not for now.
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 17:26    Post subject: Reply with quote
your last answer en my last post crossed, i posted before reading your answer.

yes, start openvpn client is enabled, i double checked and made sure i also applied the settings and ran the dump again. exactly the same output. so indeed it all feels like the vpn is not up and running.

the syslog i posted earlier:
allthough i don't really understand i feel like in this bit below there is something wrong.

Jan 1 00:00:12 DD-WRT daemon.warn openvpn[834]: Note: option tun-ipv6 is ignored because modern operating systems do not need special IPv6 tun handling anymore.
Jan 1 00:00:12 DD-WRT daemon.err openvpn[834]: Options error: Unrecognized option or missing or extra parameter(s) in [CMD-LINE]:1: down-pre (2.4_rc1)
Jan 1 00:00:12 DD-WRT daemon.warn openvpn[834]: Use --help for more information.
Jan 1 00:00:12 DD-WRT kern.warn kernel: [ 19.620000] ipt_TRIGGER: module license 'unspecified' taints kernel.
Jan 1 00:00:12 DD-WRT kern.warn kernel: [ 19.630000] Disabling lock debugging due to kernel taint
Jan 1 00:00:12 DD-WRT user.info : vpn modules : vpn modules successfully unloaded

but maybe i am mistaken.

kind regards

Matt


Last edited by spikey1973 on Sat May 25, 2019 17:40; edited 1 time in total
Per Yngve Berg
DD-WRT Guru


Joined: 13 Aug 2013
Posts: 5770
Location: Romerike, Norway

PostPosted: Sat May 25, 2019 17:40    Post subject: Reply with quote
Is comp-lzo supposed to be enabled?

It will cause problems if enabled on one side only.
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 17:43    Post subject: Reply with quote
according to cyberghost guidelines it does.

https://support.cyberghostvpn.com/hc/en-us/articles/213811885-Router-How-to-configure-OpenVPN-for-flashed-DD-WRT-routers

should i try to turn it off?
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 6219
Location: Netherlands

PostPosted: Sat May 25, 2019 17:56    Post subject: Reply with quote
And now we are back to the original comment from @eibgrad:
Do not revive an old thread start a new one.
Read the forum rules and if you did you always start with telling what router, what build, what kernel.

Maybe you are running an old build or a build with Kernel 2.6 which are not working at all ? Sad

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
OpenVPN Policy Based Routing guide: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=321686
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN Server Setup:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
Install guide R7800: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Wireguard Server setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1183135
Wireguard Client setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324624
Wireguard Advanced setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324787
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 18:22    Post subject: Reply with quote
should i now still create a new one?

no problem to do so, and i agree.. but thought if we are still here, for me either way.

Router Name: DD-WRT
Router Model: TPLINK WR1043ND V3
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r30949 std (12/15/16)
Kernel Version: Linux 3.18.45 #3077 Thu Dec 15 06:31:31 CET 2016 mips.

i hope this enough information. if not please ask and i will post.
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 18:37    Post subject: Reply with quote
trust me i got the point and pledge to do just that.

it was done with the best intentions, but that doesn't always has the right result.

and i truely appreciate the help you are providing!

about that, do you have any idea what i can look into? cause i kinda don't know anymore.

kind greats Matt.


Last edited by spikey1973 on Sat May 25, 2019 18:38; edited 1 time in total
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Sat May 25, 2019 18:43    Post subject: Reply with quote
i have no idea! truely.. all i know is that the setting shows it is enabled and everything else shows it isn't.

if you have any idea where to look. or any suggestions.

the only thing i can come up with comes back your responses on the topic of the OP, as a response to i left the additional Config field and the firewall field empty.

unless there is another field which i should enable besides the Start OpenVPN Client field.

kind regards matt


Last edited by spikey1973 on Mon May 27, 2019 15:09; edited 1 time in total
egc
DD-WRT Guru


Joined: 18 Mar 2014
Posts: 6219
Location: Netherlands

PostPosted: Sun May 26, 2019 7:40    Post subject: Reply with quote
It seems it the VPN simply not running.

Are you sure you have put the keys and certificates in the right boxes?

If you have research upgrading to a new build yours is 3 years old.
Research teh build threads, reset to defautls before upgrading and more improtant after upgrading, the best wya to reset is to telnbet into your router and do: nvram erase && reboot
But research if that is allowed for your router otherwise it might brick

After resetting put settings in manually do not restore from a backup

It is an Atheros based router so look in the atheros forum

P.S. do not post your username and password out in the open

_________________
Routers:Netgear R7800, R6400v1, R6400v2, Linksys EA8500, EA6900 (XvortexCFE), E2000 (converted WRT320N), WRT54GS v1.
OpenVPN Policy Based Routing guide: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=321686
Install guide R6400v2:http://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=316399
OpenVPN Server Setup:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318795
Install guide R7800: https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=320614
Wireguard Server setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1183135
Wireguard Client setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324624
Wireguard Advanced setup guide:https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324787
Forum Guide Lines (important read):https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=324087
spikey1973
DD-WRT Novice


Joined: 20 Feb 2017
Posts: 29

PostPosted: Mon May 27, 2019 15:32    Post subject: Reply with quote
Thank you EGC (and eibgrad),

specifically pointing out i posted my usern and pw: this was not intended and a mayor error on my side. i really though i whited it out, but maybe i took the wrong file. anyway a serious error corrected.

i will indeed re-flash the router with a more uptodate build. i have reverted to the atheros forum, i will report back (in a new topic) here when done with all the steps and things are still not working, but i will also confirm when things are working.

for now, thanks to all the help.

ps: things moved forward. i created a new thread.

https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1166098#1166098
Goto page Previous  1, 2 Display posts from previous:    Page 2 of 2
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Advanced Networking All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum