New Build: 05-15-2019-r39800

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Author Message
DaveI
DD-WRT User


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 223

PostPosted: Wed May 15, 2019 18:12    Post subject: New Build: 05-15-2019-r39800 Reply with quote
Webflash In-place upgrade Firefox 66.05

Firmware Version
DD-WRT v3.0-r39800 std (05/15/19)
Kernel Version
Linux 4.9.175 #1013 SMP Wed May 15 06:57:21 CEST 2019 armv7l

_________________
WRT1900ACSv2
Sponsor
Monza
DD-WRT User


Joined: 01 Jul 2018
Posts: 70

PostPosted: Wed May 15, 2019 20:25    Post subject: Reply with quote
Updated WRT1200AC v1 from r39296 to r39800 with no reset, no issues using Waterfox 56.2.6 (64 bit) Up-time 45+ minutes Usual OpenVPN client yellows in syslog. No reds at all with this release.

Last few releases have given me OpenVPN client frag drops within minutes of update. None with this release along with a faster browsing speed. So much faster than before the update that I'm still clicking on sites to convince myself the release improved load speed as much as it seems.

Wired, wireless,OpenVPN client, DNSMasq and VPN passthru (Corp VPN passes thru OpenVPN Client) working as expected with no wired/wireless or OpenVPN drops noticed after update. Anyone else seeing a speed increase?

Kernel Version Linux 4.9.175 #1013 SMP Wed May 15 06:57:21 CEST 2019 armv7l
PIZZEDMEOFF
DD-WRT User


Joined: 12 Dec 2017
Posts: 113
Location: FL

PostPosted: Wed May 15, 2019 20:32    Post subject: Reply with quote
Defiantly a speed increase in browsing that hesitation is gone. So far the firmware looks good on my end.
_________________
Downloads:
ftp site: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2019
SVN Timeline:
https://svn.dd-wrt.com/timeline
Issues:
1. VAPs not working at boot; workaround startup command:
sleep 10;stopservice nas;stopservice wlconf;startservice wlconf;startservice nas
ALTERNATE for VAP issue run command ifconfig ath0.1 down then ifconfig ath0.1 up ( works better for me )

Linksys WRT1900ACv1 08-06-2019-r40559
WIFI: 2.4ghz: NG-mixed, 20mhz channel width, channel 6, WPA2-CCMP-128.
WIFI: 5ghz: AC/N mixed, 80mhz channel width, channel 100+6, WPA2-CCMP-128.
Misc Info: Wireless Mode: "Client" WPA2 Personal: "CCMP-128 (AES)", Virtual Wireless AP "2.4 + 5ghz", Static IP's VIA Mac+Host, SFE Enabled, No Rebind, Strict, no-resolv.
WENED
DD-WRT User


Joined: 30 May 2017
Posts: 295
Location: Rural Manitoba

PostPosted: Wed May 15, 2019 23:03    Post subject: r39800 Reply with quote
Webflashed all routers with IE11, no reset.

Upgrade on remote routers via WiFi, no problems.

Due to some problems with recent flashes and redundant NVRAM values causing strange problems, Access restrictions not working, 1900 V1 temperatures running amok and causing reboots, ADSL connection failing after reboot, etc., I added a few extra steps to the upgrade;

After the successful webflash, immediately take a backup, then Restore the same backup and reboot. Following these extra steps all routers appear to be running properly and no hiccups as yet.

I have tried in the past to do full reset and NVRAM clear to prevent strange problems from appearing, but this was an extensive upgrade and am trying out the newly tested steps.

_________________
WRT3200acm Master WDS AP 5GHz 80Mhz r40009
WRT3200acm WDS Station r40009
WRT1900Ac V1 WDS AP 5Ghz r40009 (Defective, no 2.4Ghz but 5Ghz works great)
WRT1900AC V1 WDS Station r35898
WRT1900AC V1 SPARE r40672
WRT1200AC V1 Client-Bridge r40009
WRT54G DD-WRT v3.0-r37305 micro Client-Bridged for 1 IP Camera
EX6200 DD-WRT r38535 - Spare
EX7000 Stock Firmware Spare
Devices and Cameras and Sensors
15 WiFi cameras, 4 desktops, 2 laptop, 12 Sonoff Basic/TH16, Artisan 700 Printer, Ongoing testing of other devices.
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 114

PostPosted: Thu May 16, 2019 13:09    Post subject: Reply with quote
Web update w/FF 6.0.5x64. Much longer reboot than normal. Router came up normally and all functions working as expected.
_________________
LinkSys WRT3200ACM
DD-WRT v3.0-r40723 std (08/21/19)
DNSMasq,Local DNS
CloudFlare DNS
ExpressVPN OpenVPN Client
Static Leases & DHCP
2.4 & 5GHz clients
Comcast 1Gbps/35Mbps
rkwood
DD-WRT Novice


Joined: 05 Apr 2018
Posts: 17

PostPosted: Thu May 16, 2019 14:37    Post subject: Reply with quote
Running a WRT32X, I can also confirm a speed increase with this build. Web surfing is a somewhat subjective experience, but several of the usual sites I visit on a daily basis "feel" a bit snappier... On the more objective side of things, TestMy.net reports strong results and Speedtest.Net returned the fasted result I have EVER recorded with this router, about 1.5% faster on the very first test.

Clean looking System Log also with only the usual yellows on the VPN.

Randy
matth::
DD-WRT Novice


Joined: 13 Sep 2017
Posts: 30

PostPosted: Thu May 16, 2019 19:41    Post subject: Reply with quote
All fine so far. Webflash using Chrome 74, Ethernet cable.
_________________
Router: Linksys WRT3200ACM (DD-WRT enabled)
grmcdorman
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2017
Posts: 8

PostPosted: Thu May 16, 2019 22:19    Post subject: Reply with quote
WRT1900AC V1. Webflash using Firefox, did not reset settings. Up 1 hr 43 minutes, no issues. Speedtest on the router reports 15MBPS, which is the rated speed for my service.
greatmoo27
DD-WRT Novice


Joined: 22 Jan 2019
Posts: 16

PostPosted: Thu May 16, 2019 22:46    Post subject: Reply with quote
This is the best update so far since the last build in end of March 19. I no longer have DHCP/DNS issues with the TPlink router in client bridge mode. Had issues with all the ddwrt builds in April 19.

Router: WRT1900ACSV2
Build: DD-WRT v3.0-r39800 std (05/15/19)
NashBlade
DD-WRT Novice


Joined: 01 Aug 2012
Posts: 26

PostPosted: Fri May 17, 2019 14:30    Post subject: Remaining Lease Time Reply with quote
Has anyone else noticed that the Remaining Lease Time, which is found on Status -> WAN ->Configuration Type, is set to 0 days 00:00:00, even though the router is set to receive an IP via DHCP?
MLandi
DD-WRT User


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 114

PostPosted: Fri May 17, 2019 14:32    Post subject: Reply with quote
Confirmed. I see the zeros also. Looks like a minor display bug
_________________
LinkSys WRT3200ACM
DD-WRT v3.0-r40723 std (08/21/19)
DNSMasq,Local DNS
CloudFlare DNS
ExpressVPN OpenVPN Client
Static Leases & DHCP
2.4 & 5GHz clients
Comcast 1Gbps/35Mbps
SurprisedItWorks
DD-WRT User


Joined: 04 Aug 2018
Posts: 294
Location: Appalachian mountains, USA

PostPosted: Fri May 17, 2019 21:49    Post subject: Reply with quote
Is the "Encrypt DNS" enable button that sets up DNSCrypt still missing from the DNSMasq section in Services>Services, like it has been in the last several releases? If so, does anyone know whether it's missing in just in the Marvell routers or whether it's missing for all router models? Has anyone (who has a clue how, unlike me) considered reporting it as a bug to see if it can get fixed/restored?

I do notice that DNSCrypt is still proudly announced as a new feature in the optional new-features block at the top of the Status>SysInfo page. Doesn't really suggest that it is an intentional feature removal.

A few versions back someone checked and found that /etc/dnscrypt/dnscrypt-resolvers.csv and /usr/sbin/dnscrypt-proxy were still there, even though the enable button was gone. That doesn't sound like feature removal either.

_________________
Six of the Linksys WRT1900ACSv2 on r38159 and r40009.
On various: VLANs, client-mode travel router, two DNSCrypt servers (incl Quad9), multiple VAPs, USB/NAS, OpenVPN client/PBR (random NordVPN server).

VLANs on the WRT1900ACSv2 and other two-CPU Linksys/Marvell routers:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=317199

DNSCrypt for Quad9 DNS and/or multiple servers and/or missing DNSCrypt enable button: Sun Jan 06, 2019 post at
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=318094

Restarting OpenVPN from the CLI or script or SES button:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=1172761
grmcdorman
DD-WRT Novice


Joined: 15 Oct 2017
Posts: 8

PostPosted: Sat May 18, 2019 13:52    Post subject: Reply with quote
WRT1900AC V1, build v3.0-r39800 std (05/15/19). I also don't see DNSCrypt on the Services->Services, DNSMasq section; there is DNSSEC, though, which I've just enabled.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum