wl:radio off ->wl driver adapter not found

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ralink SoC based Hardware
Author Message
hackie
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2012
Posts: 6

PostPosted: Sun Mar 25, 2012 1:08    Post subject: wl:radio off ->wl driver adapter not found Reply with quote
Hi

When I try to run
Code:
wl radio off
or any other wl command, I always get the error
Code:
wl:radio off ->wl driver adapter not found


I also tried to use iwconfig txpower off but didn't find out an interface which works for that command:

Code:

root@DD-WRT:~# iwconfig wl txpower off #<- wl from the wl commmand output
    SET failed on device wl ; No such device.
root@DD-WRT:~# iwconfig ra0 txpower off #<- the device with the same MAC as the one at the status page 
    SET failed on device ra0 ; Operation not supported.
root@DD-WRT:~# iwconfig eth2 txpower off #<- the device with the most details in iwconfig output
root@DD-WRT:~# echo $?
0

The last one didn't produce an error, but the status page still says "Radio is On".

I can change all settings over the web gui, I don't get any errors there. But I need to programmatically turn wlan on and off. What can I try next?

I already reset my device completely to factury defaults and flashed it again - it didn't change anything.

My Device is a DIR-600 B2
Sponsor
hackie
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2012
Posts: 6

PostPosted: Sun Mar 25, 2012 1:12    Post subject: Reply with quote
Interesting is also this Text on the Wireless/Basic Settings page:
Code:
Wireless Physical Interface wl0
Physical Interface ra0 - SSID [dd-wrt] HWAddr [14:D6:4D:B4:6D:54]

Which interface is it now? wl0 or ra0

Here the test for wl0:
Code:
iwconfig wl0 txpower off
    SET failed on device wl0 ; No such device.
[/code]
tatsuya46
DD-WRT Guru


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 7124
Location: YWG, Canada

PostPosted: Sun Mar 25, 2012 1:15    Post subject: Reply with quote
This is the Atheros section not Ralink.
_________________
LATEST FIRMWARE(S) || Qualcomm Atheros Wi-Fi Settings Guide || Qualcomm Atheros Repeating

[X86-64] Haswell i3-4150 ------------> DD-WRT v3.0-r41586 std
[QUALCOMM] R7800 -----------------> DD-WRT v3.0-r40270M kongat
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41586 std
[QUALCOMM] WNDR4300 v1 --------> DD-WRT v3.0-r41586 std
[QUALCOMM] DIR-862L --------------> DD-WRT v3.0-r41586 std
▲ ACTIVE / INACTIVE ▼
[BROADCOM] DIR-860L A1 ----------> DD-WRT v3.0-r40634 std

BrainSlayer wrote:
we just do it since we do not like any restrictions enforced by stupid cocaine snorting managers

If you use DSLReports please enable hi-res bufferbloat.


Sigh.. why do i exist anyway..
hackie
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2012
Posts: 6

PostPosted: Sun Mar 25, 2012 20:59    Post subject: Reply with quote
Thanks for moving it. I thought it was Atheros because of this page: http://wiki.freifunk.net/DIR-300, but obviously i didn't read it carefully enough Sad

Any idea for my problem?
hackie
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2012
Posts: 6

PostPosted: Tue Mar 27, 2012 21:01    Post subject: Reply with quote
Ok, there is one workaround which works. (I have bridge disabled now, so I don't know if it also works in bridged mode):

Code:

ifconfig ra0 down


Code:

ifconfig ra0 up 


It even updates the status page in the web interface. But can I be sure that the antenna is really not powered anymore with this command?
Luniz2k1
DD-WRT Guru


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 1261
Location: Ohio USA

PostPosted: Sat Mar 31, 2012 4:50    Post subject: Reply with quote
If you are on kernel 2.6:
Code:
wl -i eth# off

Code:
wl -i eth# on

_________________
(05/02/17) std - 31924
Linksys WRT400N
Buffalo WHR-G300N

Got OpenDNS?
hackie
DD-WRT Novice


Joined: 25 Mar 2012
Posts: 6

PostPosted: Sat Mar 31, 2012 11:37    Post subject: Reply with quote
Luniz2k1 wrote:
If you are on kernel 2.6:

I am, but no success:

Code:

root@DD-WRT:~# uname -a
Linux DD-WRT 2.6.23.17 #3580 Sat Aug 7 09:11:12 CEST 2010 mips unknown
root@DD-WRT:~# wl -i eth0 off
wl:-i eth0 off ->wl driver adapter not found
root@DD-WRT:~# wl -i ra0 off
wl:-i ra0 off ->wl driver adapter not found
papamexi
DD-WRT Novice


Joined: 06 May 2019
Posts: 1

PostPosted: Mon May 06, 2019 19:07    Post subject: Reply with quote
hackie wrote:
Luniz2k1 wrote:
If you are on kernel 2.6:

I am, but no success:

Code:

root@DD-WRT:~# uname -a
Linux DD-WRT 2.6.23.17 #3580 Sat Aug 7 09:11:12 CEST 2010 mips unknown
root@DD-WRT:~# wl -i eth0 off
wl:-i eth0 off ->wl driver adapter not found
root@DD-WRT:~# wl -i ra0 off
wl:-i ra0 off ->wl driver adapter not found



try "wl -i eth1 status" without the quotes. If you get results then "eth1" should be the name for the radio you are trying to turn off. Not sure if you are calling a radio that does not exist or work with "eth0".
For example Asus graciously f*($30 up their 5Ghz radio on a update a while back so mine stopped working. That should be "eth2" on my router. I get the same error as you because there os no adapter (missing drivers) for that. and my 2.3Ghz works fine as "wl -i eth1 status" calls it
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ralink SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum