New <Kong> Test Build 37845 11-25-2018

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
bushant
DD-WRT Guru


Joined: 18 Nov 2015
Posts: 1546
Location: WCentral Indiana USA

PostPosted: Mon Nov 26, 2018 1:43    Post subject: New <Kong> Test Build 37845 11-25-2018 Reply with quote
Kong's DD-WRT test build v3.0-r37845M kongac 11/25/2018 has been released:
http://desipro.de/ddwrt/K3-AC-Arm/TEST/

Changeset https://svn.dd-wrt.com//timeline

Your reports for Broadcom units are greatly appreciated !
Router:
Firmware:
Kernel:
Status:
Reset:
Errors:

This build thread is for reporting successes and problem with loading this experimental test build. This is important info for developers and users. Always state your hardware and SPECIFIC build (e.g. 29440_NEWD-2_K2.6_mega-nv64k.bin). Do not ask questions about your specific router or how to configure it in this thread; create your own thread to discuss any specific problems you have or need resolved. Please also do not respond to such questions. This thread is to report info, not to seek it. Posts that do not add to understanding this build will be deleted. Make sure you know how to flash properly and the risk before using this build. It is important to adhere to these requirements, to keep this thread from becoming impossibly long and useless. If you don't know what build to flash and how to flash properly and have a means of recovery if things should go wrong, do NOT flash this experimental test build.

_________________
STUBBY DoT install guide----Forum Guide Lines (Please read!) --- How to get help the right way----PIA Setup Guide by egc----
Sponsor
bushant
DD-WRT Guru


Joined: 18 Nov 2015
Posts: 1546
Location: WCentral Indiana USA

PostPosted: Mon Nov 26, 2018 2:02    Post subject: Reply with quote
Netgear r6200v2
DD-WRT v3.0-r37845M kongac 11/25/18 dd-wrt.v24-K3_AC_ARM_STD
Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Restore Factory Defaults WEBGUI
Previous 37630
Upgrade via tftp->24170 [8-7-14] then WEBGUI
Errors none seen yet
Working fine so far as WLAN Repeater

_________________
STUBBY DoT install guide----Forum Guide Lines (Please read!) --- How to get help the right way----PIA Setup Guide by egc----
Alozaros
DD-WRT Guru


Joined: 16 Nov 2015
Posts: 4177
Location: UK, London, just across the river..

PostPosted: Mon Nov 26, 2018 13:03    Post subject: Reply with quote
Router Model Netgear R7000
Firmware Version DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/1Cool
Kernel Version Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l

update: ddup 37715 > 37845
reset: NO
status: Operational
errors: Nothing for my set up yet.... so far so good

_________________
Atheros
TP-Link WR740Nv1 -----DD-WRT 45928 BS AP,NAT
TP-Link WR740Nv4 -----DD-WRT 44251 BS WAP/Switch
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 45849 BS AP,NAT,AP Isolation,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---DD-WRT 45928 BS AP,NAT,AD/Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,DoT,VPN,VLAN
TP-Link WR1043NDv2 ---Gargoyle OS 1.12.0 AP,NAT,QoS,Quotas
Qualcomm/IPQ8065
Netgear R7800 -----DD-WRT 45928 BS AP,NAT,AD-Block,AP&Net Isolation,VLAN's,Firewall,Local DNS,DoT
Broadcom
Netgear R7000 -----DD-WRT 45928 BS AP,Wi-Fi OFF,NAT,AD-Block,Firewall,Local DNS,Forced DNS,VLAN's,DoT,VPN
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Stubby for DNS over TLS I DNSCrypt v2 by mac913
Bernadoe
DD-WRT User


Joined: 03 Dec 2014
Posts: 217

PostPosted: Mon Nov 26, 2018 14:08    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/2018)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Status: Working
Reset: No
Previous: 37715M
Errors: No

CPU Temperature : CPU 52.5 °C / WL0 46.8 °C / WL1 49.0 °C

Working very well :
Router mode : DHCP
SFE Enable
STP Enable
DNSMasq
Encrypt DNS
Cache DNSSEC data
Validate DNS Replies (DNSSEC)
Local DNS
No DNS Rebind
Query DNS in Strict Order
SPI Firewall
Usb
Nas, MiniDLNA, Samba, JFFS2,
wl0, wl1
Vpn (OpenVPN Client) New : library versions: OpenSSL 1.1.1a 20 Nov 2018 LZO 2.09

Kong and BS: Thanks for all your good work!

without VPN



with VPN
pix5650
DD-WRT User


Joined: 18 Feb 2007
Posts: 87
Location: Bern, Switzerland

PostPosted: Mon Nov 26, 2018 22:17    Post subject: Buffalo WZR-1750DHP Reply with quote
Router: Buffalo WZR-1750DHP
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/18)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Status: Up and running
Reset: No
Errors: None!
Fixed errors:
- VAP *is* finally working again (without any workaround)

Thanks!

_________________
Deployed:
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38580M kongac (02/05/19) - Router
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38580M kongac (02/05/19) - Client Bridge
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38100M kongac (12/27/18) - Router
Linksys WRT320 -> E2000 - v3.0-r33772 K30 mega (11/16/17) - Client Bridge

Others:
Buffalo WZR-1750, GL.iNet 6416, GL.iNet AR150, TP-Link TL-WR703N,
Linksys WRT610Nv2 -> E3000, Linksys E3000, Linksys E2000, Linksys WRT54GL
grc
DD-WRT User


Joined: 11 Jul 2018
Posts: 98

PostPosted: Tue Nov 27, 2018 5:33    Post subject: Reply with quote
just dirty flashed over 35550 and...Wow!...bridged VAP works...BIG THANKS!!!
eywong
DD-WRT User


Joined: 21 Jul 2010
Posts: 120
Location: USA

PostPosted: Tue Nov 27, 2018 14:49    Post subject: Asus RT-AC68U A1 Reply with quote
Router: Asus RT-AC68U (H/W Ver: A1)
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/18)
Previous: DD-WRT v3.0-r37715M kongac (11/14/18)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Previous: Linux 4.4.163 #609 SMP Wed Nov 14 19:40:59 CET 2018 armv7l
Status: ok
Reset: no (ddup --flash-latest)
Errors: no
Uptime: 14:58

wl0: AP / NG-Mixed / Ch 11
Channel Width: 20 MHz
wl1: AP / AC/N-Mixed / Ch 52 + 54
Channel Width: Wide VHT80 (80 MHz)
Extension Channel: lower lower
DHCP Server: Enabled - Running
Static Leases: 4 hardwired NAS, 1 wireless printer
NTP Client: Enable
Server IP/Name: us.pool.ntp.org
IPv6: Disable
@m0eb@
DD-WRT User


Joined: 26 Dec 2015
Posts: 289

PostPosted: Tue Nov 27, 2018 18:19    Post subject: KONG is KING Reply with quote
VAP WORKS !!! This one is a landmark build
(Thanks to grc and pix5650 for pointing out)

Router: R6400v2, board xxxx30
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Status: Just loaded. Announcing VAP Works
Reset: No. Absolutely dirty loading. Web Upgrade from 37715 without reset
Errors: Dont know yet. Just loaded less than 5 mins ago and posting to announce to the community that VAP works again. If there is no negative comment in EDIT/ADD section below - then 'No Errors Noticed' and rest of the review should be treated like in case of 37715 - which was just gr8.

Thanks to Kong & BrainSlayer for being the Water and Oxygen for dd-wrt.

About VAP on this build:
This works without Quarkysg's patch (Thanks QSG for the support). I have rebooted my router twice to check just this important function. Works like before but needs a ~30 sec time lag to get started.

>>>>>>> Just night/stealth mode remains in my wish-list. (knock-knock .... hope someone is listening)

EDIT/ADD: erased nvram, deleted Quarky's wlconf file from router and made settings again. wl0.1 on br2 and wl1.1 on br3 - both bridges with DHCP enabled. Observations:
* wl1.1 was connecting. (Need to wait around 30 secs after this SSID shows up). Survived 3 reboots.
* wl0.1 was visible but devices were not connecting. Manually restarting wlconf solved the issue. This needed to be done after every reboot, so I added the following lines to command >> startup and VAP works (without patched wlconf file).
stopservice nas; stopservice wlconf; wlconf eth1 up; wlconf eth2 up; startservice nas

devs can make whatever they make of it. May be as simple as adding code to restart nas and wlconf as last step after reboot. Others please corroborate these findings.

_________________
PROFESSIONAL STUDENT
my.Mistakes my.Learning ... provided I have the patience & persistence to learn


Last edited by @m0eb@ on Wed Nov 28, 2018 3:20; edited 4 times in total
diogosena
DD-WRT Novice


Joined: 11 Jun 2011
Posts: 44

PostPosted: Tue Nov 27, 2018 21:25    Post subject: Reply with quote
ac68u

2.4 vap works again
5ghz vap not working yet
mac913
DD-WRT Guru


Joined: 02 May 2008
Posts: 1615
Location: Canada

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 1:19    Post subject: Reply with quote
quarkysq work-around is still in effect with my setup with bridged VAPs. I have 5 SSIDs Bridged to VLANs (VAPs are WL0.1 + WL0.2 +WL1.1). Last working build without work-arounds was 36070M.

Router: #1 R7000 Gateway
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/18) (from r37715MM)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP (from Linux 4.4.163 #609 SMP) 19:40:59 CET 2018 armv7l
Status: Working (WiFi is Disabled)
Reset: No
Errors: None that effect operation
Work-Around: custom openvpn client requires modprobe tun at Startup

Router: #2 R7000 WiFi (5 SSIDs)
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/18) (from r37715M)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP (from Linux 4.4.163 #609 SMP)
Status: Working with work-arounds
Reset: No
Errors: None that effect operation
Work-Around #1: custom openvpn client requires modprobe tun at Startup
Work-Around #2: Working 3 VAPs with quarkysg's VAP solution

I was pretty much stuck at build 36070M until I tested quarkysg work-around for Bridged VAPs. Many thanks to quarkysq!

Thanks to the DD-WRT Developers for all their Great Work!

_________________
Home Network on Telus PureFibre - 10GbE Copper Backbone
2x R7800 - Gateway & WiFi & 3xWireGuard - DDWRT r45928 Std
R7000 - Wired ISP 4K IPTV Gateway - DDWRT r44483 Std

Off Site 1

R7000 - Gateway & WiFi & WireGuard - DDWRT r44483 Std
WRT610Nv1 - Client Bridge - DDWRT r33679 Mega K2.4

Off Site 2

R7000 - Gateway & WiFi - DDWRT r44483 Std
E2000 - Wired ISP IPTV PVR Blocker - DDWRT r35531


YAMon 3.4.6 | DNSCrypt-Proxy V2
pix5650
DD-WRT User


Joined: 18 Feb 2007
Posts: 87
Location: Bern, Switzerland

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 4:06    Post subject: Re: Buffalo WZR-1750DHP Reply with quote
pix5650 wrote:
Router: Buffalo WZR-1750DHP
Firmware: DD-WRT v3.0-r37845M kongac (11/25/18)
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Status: Up and running
Reset: No
Errors: None!
Fixed errors:
- VAP *is* finally working again (without any workaround)

Thanks!


Update:
- bridged VAP working on 2.4 GHz (wl1.1, wl1.2)
- bridged VAP working on 5 GHz (wl0.1)
- bridged VAP get lost until reboot after changes to wireless setup through WebGUI

_________________
Deployed:
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38580M kongac (02/05/19) - Router
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38580M kongac (02/05/19) - Client Bridge
Buffalo WZR-1750 - v3.0-r38100M kongac (12/27/18) - Router
Linksys WRT320 -> E2000 - v3.0-r33772 K30 mega (11/16/17) - Client Bridge

Others:
Buffalo WZR-1750, GL.iNet 6416, GL.iNet AR150, TP-Link TL-WR703N,
Linksys WRT610Nv2 -> E3000, Linksys E3000, Linksys E2000, Linksys WRT54GL
grc
DD-WRT User


Joined: 11 Jul 2018
Posts: 98

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 5:40    Post subject: Re: Buffalo WZR-1750DHP Reply with quote
pix5650 wrote:

- bridged VAP get lost until reboot after changes to wireless setup through WebGUI


can confirm this on my r6300v2
Pandora-Box
DD-WRT User


Joined: 09 Mar 2008
Posts: 218
Location: USA

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 9:51    Post subject: Reply with quote
Hi,
My apologies for repeating this post from another thread, but this is specifically pertaining to this build and I consider it very important to mention here as well for all interested:

HURAAAAAY!!!! Laughing Laughing Laughing
I can confirm: My bridged VAPS, both 2.4 & 5.0 GHz are working again, on Netgear R7000 with this Kong's test build v3.0-r37845M.
I have not tried un-bridged settings (neither any other tests).
However, I have to agree with quarkysg (https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=317181&start=45), on this:
"I don't see any source code commits that could have changed anything. Unless Kong changed his codes without committing it back into the SVN repo, I'm at a loss to explain how it suddenly worked with his latest builds."
Unless there was a process (something) interfering (conflicting) with WPA supplicant.
P-B

_________________
Netgear R7000
hurleyp
DD-WRT User


Joined: 10 Sep 2009
Posts: 305
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 14:30    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Netgear R7000
Firmware: v3.0-r37845M kongac (11/25/18 )
Kernel: Linux 4.4.164 #614 SMP Sun Nov 25 22:32:22 CET 2018 armv7l
Previous: v3.0-r37715M kongac (11/14/18 )
Mode/Status: Up and runnig for about 25 hours
Reset: Soft boot before and after ddup
Issues/Errors: None

Upgraded via "ddup --flash-latest". No 'erase nvram' this time. Looks like a solid build.

The temperatures are good: CPU 55.8 °C / WL0 44.5 °C / WL1 47.5 °C (The R7000 is wall-mounted.)

Current basic R7000 setup (subject to change of course):
- SFE - On
- STP - On
- Static WAN IP
- LAN DHCP Enabled
- IPv4 only
- Encrypt DNS disabled
- Wireless: Regulatory Domain = UNITED_STATES, wl0 Mixed (ch. 1), wl1 NA-Mixed (ch. 161 + 159), AES
- 1 wireless VLAN on wl0
- SNMP disabled, SSH enabled, Telnet disabled
- Firewall enabled, Log Level high
- Syslog: to local server. klogd: disabled.
- USB support - Off
- NO: ttraf, VNC, Zabbix, VPN, Radius, OpenVPN
- NO: UPnP, DMZ, QoS
- NO: Samba, CIFS, JFFS2, miniDLNA, Entware, Optware

_________________
Netgear R7000: v3.0-r45863 std (02/28/21)
EdgeRouter-X: EdgeOS v2.0.9-hotfix 1
mac913
DD-WRT Guru


Joined: 02 May 2008
Posts: 1615
Location: Canada

PostPosted: Wed Nov 28, 2018 16:29    Post subject: Reply with quote
mac913 wrote:
quarkysq work-around is still in effect with my setup with bridged VAPs. I have 5 SSIDs Bridged to VLANs (VAPs are WL0.1 + WL0.2 +WL1.1). Last working build without work-arounds was 36070M.


After reading quarkysg about Build 37845M and I took a look at my configuration and these WiFi Reset commands broke VAP...

startservice radio_off_0 -f
startservice radio_off_1 -f
startservice radio_on_0 -f
startservice radio_on_1 -f

Removing these commands gave me working VAPs WL0.1 + WL0.2 + WL1.1 without work-around.

quarkysg has a work-around for restarting WiFi with Build 37845M.

Maybe the next build will have it all cleaned up.

_________________
Home Network on Telus PureFibre - 10GbE Copper Backbone
2x R7800 - Gateway & WiFi & 3xWireGuard - DDWRT r45928 Std
R7000 - Wired ISP 4K IPTV Gateway - DDWRT r44483 Std

Off Site 1

R7000 - Gateway & WiFi & WireGuard - DDWRT r44483 Std
WRT610Nv1 - Client Bridge - DDWRT r33679 Mega K2.4

Off Site 2

R7000 - Gateway & WiFi - DDWRT r44483 Std
E2000 - Wired ISP IPTV PVR Blocker - DDWRT r35531


YAMon 3.4.6 | DNSCrypt-Proxy V2
Goto page 1, 2, 3, 4  Next Display posts from previous:    Page 1 of 4
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum