New BS build r34578 01-19-18 is out

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
jerrytouille
DD-WRT Guru


Joined: 11 Dec 2015
Posts: 1301

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 2:34    Post subject: New BS build r34578 01-19-18 is out Reply with quote
New BS build r34578 01-19-18 is out.
http://ftp.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2018/01-19-2018-r34578/

Report your findings Cool
Sponsor
Brimmy
DD-WRT User


Joined: 29 Mar 2015
Posts: 381

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 4:50    Post subject: Reply with quote
Router/Version: Buffalo WZR-1750DHP/DHPD
Firmware: DD-WRT v3.0-r34578 std (01/19/1Cool
Kernel: Linux 4.4.112 #2495 SMP Fri Jan 19 08:20:37 CET 2018 armv7l
Previous: BSr34411
Mode/Status: Working
Reset: nope
Issues/Errors: none so far

Seems to be working so far, yes i know i just installed it. I will report if any issues arise for me.

The smile face up top is not me, it shows as 8 but when i hit submit it show as the face.

Thanks for the build devs.
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 748
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 10:27    Post subject: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
Even after factory data reset, single-port port-forwarding is still not working!

I had a rule that forward all protocols accessing port 8080 at the WAN to port 80 of a LAN IP.

Here is the output of `iptables -t nat -nvL `:
Code:


Chain PREROUTING (policy ACCEPT 5475 packets, 587K bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination
    6   360 DNAT       icmp --  *      *       0.0.0.0/0            183.178.116.5       to:192.168.1.1
    3   144 DNAT       tcp  --  *      *       0.0.0.0/0            183.178.116.5       tcp dpt:8080 to:192.168.1.100:80
    0     0 DNAT       udp  --  *      *       0.0.0.0/0            183.178.116.5       udp dpt:8080 to:192.168.1.100:80
 1648 99735 TRIGGER    0    --  *      *       0.0.0.0/0            183.178.116.5       TRIGGER type:dnat match:0 relate:0

Chain INPUT (policy ACCEPT 362 packets, 19779 bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT 62 packets, 4094 bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination

Chain POSTROUTING (policy ACCEPT 65 packets, 4238 bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination
 3395  413K SNAT       0    --  *      vlan2   192.168.1.0/24       0.0.0.0/0           to:183.178.116.5
    0     0 MASQUERADE  0    --  *      *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           mark match 0x80000000/0x80000000



Below is the output of `iptables -nvL INPUT`. There is no rule related to "8080" nor "webcache"!
Code:

Chain INPUT (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
 pkts bytes target     prot opt in     out     source               destination
 1559  134K ACCEPT     0    --  *      *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state RELATED,ESTABLISHED
    0     0 ACCEPT     udp  --  vlan2  *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           udp spt:67 dpt:68
    0     0 logdrop    udp  --  vlan2  *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           udp dpt:520
    0     0 logdrop    udp  --  br0    *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           udp dpt:520
    0     0 ACCEPT     udp  --  *      *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           udp dpt:520
    6   360 logdrop    icmp --  vlan2  *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0   
    8   256 logdrop    2    --  *      *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0   
   14  1003 ACCEPT     0    --  lo     *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state NEW
  497 28811 ACCEPT     0    --  br0    *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0           state NEW
 1803  107K logdrop    0    --  *      *       0.0.0.0/0            0.0.0.0/0 


Later, I took the courage and ssh into DD-WRT and issued the following commands:
Code:

stopservice firewall
iptables --flush
iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp -d $(nvram get wan_ipaddr) --dport 8080 -j DNAT --to 192.168.1.100:80
iptables -I FORWARD -p tcp -d 192.168.1.100 --dport 80  -j ACCEPT

Still didn't work! Why? I admit I am not familiar with DD-WRT's iptables.



dd-wrt.port.forward..jpg
 Description:
 Filesize:  38.94 KB
 Viewed:  7413 Time(s)

dd-wrt.port.forward..jpg



_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832


Last edited by mwchang on Tue Jan 30, 2018 5:13; edited 1 time in total
quarkysg
DD-WRT User


Joined: 03 May 2015
Posts: 300

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 13:57    Post subject: Re: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
mwchang wrote:

stopservice firewall
iptables --flush
iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp -d $(nvram get wan_ipaddr) --dport 8080 -j DNAT --to 192.168.1.100:80
iptables -I FORWARD -p tcp -d 192.168.1.100 --dport 80 -j ACCEPT


Doesn't look right. Try the below:

    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp -d `nvram get wan_ipaddr` --dport 8080 -j DNAT --to-destination 192.168.1.100:80
    iptables -I FORWARD 2 -p tcp -m tcp -d 192.168.1.100 --dport 80 -j ACCEPT


No need to flush firewall rules.

HTH.
Brimmy
DD-WRT User


Joined: 29 Mar 2015
Posts: 381

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 17:19    Post subject: Re: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
quarkysg wrote:
mwchang wrote:

gone


Doesn't look right. Try the below:

    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp -d `nvram get wan_ipaddr` --dport 8080 -j DNAT --to-destination 192.168.1.100:80
    iptables -I FORWARD 2 -p tcp -m tcp -d 192.168.1.100 --dport 80 -j ACCEPT


No need to flush firewall rules.

HTH.


Can you run this code in the web GUI in the command subpage on the administration page and will it have the same affect as if your telnet/ssh?
quarkysg
DD-WRT User


Joined: 03 May 2015
Posts: 300

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 17:25    Post subject: Re: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
Brimmy wrote:


Can you run this code in the web GUI in the command subpage on the administration page and will it have the same affect as if your telnet/ssh?


Yes.
Brimmy
DD-WRT User


Joined: 29 Mar 2015
Posts: 381

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 17:31    Post subject: Re: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
quarkysg wrote:
Brimmy wrote:


Can you run this code in the web GUI in the command subpage on the administration page and will it have the same affect as if your telnet/ssh?


Yes.


Okay then, how would you alter this code to just reset the IPtables for a general reset and not a specific port number as is in this port 8080? I know i would have to put my internal IP yes but what about port number, leave it out or what?
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 748
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 17:34    Post subject: Re: Port-forwarding NOT working!!! Reply with quote
quarkysg wrote:
Doesn't look right. Try the below:

    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp -d `nvram get wan_ipaddr` --dport 8080 -j DNAT --to-destination 192.168.1.100:80
    iptables -I FORWARD 2 -p tcp -m tcp -d 192.168.1.100 --dport 80 -j ACCEPT


No need to flush firewall rules.

Thanks. Still not working. I suspect the firewall was not opening port 8080 at the WAN side. Or could it be the VLAN? Puzzling....

Oh, BTW: the ping to www.google.com had increased from 2ms to over 10ms again. Using DNSMasq as Local DNS. Smile

_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832


Last edited by mwchang on Sat Jan 20, 2018 17:48; edited 1 time in total
lovewilliam
DD-WRT Novice


Joined: 05 Apr 2013
Posts: 18

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 17:36    Post subject: Reply with quote
trendnet-811DRU,
image size still exceeds 8MB,
this issue has been around for a while, please have it fixed.
labo
DD-WRT Guru


Joined: 30 Jan 2015
Posts: 675
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 18:04    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R8000
Firmware: V3.0-r34578 std (01/19/18 )
Kernel: 4.4.112 #2500 SMP Fri Jan 19 09:06:54 CET 2018 armv7l
Reset: No.
Errors: None

_________________
ASUS RT-AX89X: Main gateway.
QNAP QSW-1208-8C 12-Port 10GbE Switch
Nighthawk SX10 10GbE Switch
1 X RAX120 WAP Bridge
1 X RAX75 WAP Bridge
Archer AX11000 WAP Bridge
2 X R7800 DD-WRT Mesh
2 X R9000 DD-WRT Mesh
PITABoy
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 186

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 19:09    Post subject: Reply with quote
Router: Asus RT-AC87U
Firmware: DD-WRT v3.0-r34578 std (01/19/1Cool

Tx errors appear to be fixed! No wireless errors so far.

Port Forwarding/NAT loopback is broken. I run a Minecraft server and can connect to it using my external ip or hostname when not connected to my network however when connected to my network it fails to connect using my external ip or hostname. 127.0.0.1 and my local ip 192.168.1.100 work internally. Can anyone else confirm this? Thanks.
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5399
Location: Texas

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 21:06    Post subject: Reply with quote
PITABoy wrote:
Router: Asus RT-AC87U
Firmware: DD-WRT v3.0-r34578 std (01/19/1Cool

Tx errors appear to be fixed! No wireless errors so far.

Port Forwarding/NAT loopback is broken. I run a Minecraft server and can connect to it using my external ip or hostname when not connected to my network however when connected to my network it fails to connect using my external ip or hostname. 127.0.0.1 and my local ip 192.168.1.100 work internally. Can anyone else confirm this? Thanks.

NAT loopback has been broken in many QCA routers for a while now ---
labo
DD-WRT Guru


Joined: 30 Jan 2015
Posts: 675
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 23:47    Post subject: Reply with quote
Noticed in the latest build the overlooking R8000 to 1200, the router reboots.
This was working fine in older builds.

_________________
ASUS RT-AX89X: Main gateway.
QNAP QSW-1208-8C 12-Port 10GbE Switch
Nighthawk SX10 10GbE Switch
1 X RAX120 WAP Bridge
1 X RAX75 WAP Bridge
Archer AX11000 WAP Bridge
2 X R7800 DD-WRT Mesh
2 X R9000 DD-WRT Mesh
Brimmy
DD-WRT User


Joined: 29 Mar 2015
Posts: 381

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:00    Post subject: Reply with quote
labo wrote:
Noticed in the latest build the overlooking R8000 to 1200, the router reboots.
This was working fine in older builds.


Something is up with the OC mode because it is totally removed from my router wzr1750dhp when it was there up until r33006 or just after, i would like it back as i just got my external antennae and small heatsinks for the CPU.
PITABoy
DD-WRT User


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 186

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 3:24    Post subject: Reply with quote
mrjcd wrote:
PITABoy wrote:
Router: Asus RT-AC87U
Firmware: DD-WRT v3.0-r34578 std (01/19/1Cool

Tx errors appear to be fixed! No wireless errors so far.

Port Forwarding/NAT loopback is broken. I run a Minecraft server and can connect to it using my external ip or hostname when not connected to my network however when connected to my network it fails to connect using my external ip or hostname. 127.0.0.1 and my local ip 192.168.1.100 work internally. Can anyone else confirm this? Thanks.

NAT loopback has been broken in many QCA routers for a while now ---


I have a broadcom router.
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next Display posts from previous:    Page 1 of 5
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum