[Solved] OLSR with PicoStation2 HP

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ubiquiti Devices
Author Message
SeanH
DD-WRT Novice


Joined: 18 Mar 2010
Posts: 3

PostPosted: Thu Mar 18, 2010 6:30    Post subject: [Solved] OLSR with PicoStation2 HP Reply with quote
I am trying to set up a test mesh network with 2 PicoStations using OLSR.

First, I flashed the PS2s with v24 preSP2 build 13064, as the database suggested.

Next, I followed the "Mesh Networking with OLSR" Wiki as best I could. The wired ports are 192.168.1.1/2 and the wlan ports are 10.1.1.1/2 (unbridged) with netmasks of 255.255.255.0. Both units have the same SSID and channel selected. I also set advanced networking to OLSR router and added the wireless port (ath0).

I hoped the two would communicate with each other, but they do not. In fact, after a brief start-up period all of the LEDs come on and then the top flashes for about 15 seconds, then the unit reboots. I have tried setting the wireless mode to AP and ad-hoc, but that makes no difference. I know that OLSR is running because I can see the status on port 8080, but there are no links established before the reboot. I even tried adding 10.1.1.0/24 to the announce entry thinking that would correct the issue, but the units continue to reboot as long as they are both running. If I unplug one of them, the other will stop rebooting. Also, I can ping the 192.168.1.1 and 10.1.1.1 addresses with the PC attached to PS1, but cannot communicate with the other PS.

I have spent all day trying different setting combinations to no avail. I also tried adapting the instructions at the UPRM site, but that didn't work either. Can someone please tell me what I am doing wrong? I would be happy to provide more detail if it will help the troubleshooting. Thanks for the help.


Last edited by SeanH on Sat Mar 20, 2010 16:30; edited 1 time in total
Sponsor
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Thu Mar 18, 2010 10:06    Post subject: Reply with quote
1. olsr on 2 units is absurd.
2. upgrade to the latest beta first

_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
SeanH
DD-WRT Novice


Joined: 18 Mar 2010
Posts: 3

PostPosted: Fri Mar 19, 2010 6:31    Post subject: OLSR Rebooting Fixed, Last Question Reply with quote
Thanks Sash, build 13972 corrected the rebooting problem. Now I am just trying to get OLSR working on my test setup (I will grow to have more nodes as I become more comfortable with mesh).

For now, I am trying to get more comfortable with OLSR and routing by getting the following test to work:
Internet-----NodeA>>>>>>NodeB----PC (- wired, > wireless).

I have tried many configurations, but no success. When I look at httpinfo pages, the stations can see each other, but I cannot ping or access anything on the other side of the picostations. Also, I don't see any OLSR routes. I don't want to go on forever, so could you advise me if this configuration is possible and/or a good OLSR reference to study? Google is failing me.

Ultimately, I am looking for a private mesh network with several stationary nodes, one or two nodes that can move around the mesh, and one node attached to a PC that can communicate with everything.

Once again, thanks for your help.
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Fri Mar 19, 2010 11:46    Post subject: Reply with quote
read the wiki entry
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
SeanH
DD-WRT Novice


Joined: 18 Mar 2010
Posts: 3

PostPosted: Sat Mar 20, 2010 16:46    Post subject: OLSR working now Reply with quote
The wiki was not enough. As a novice, my problem was not implementing proper routing. Lesson learned: OLSR does not do everything for you Exclamation
gmidia
DD-WRT Novice


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Wed Aug 04, 2010 12:18    Post subject: Reply with quote
how far did u go did you manage to setup?
gmidia
DD-WRT Novice


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 9:23    Post subject: Reply with quote
sorry to say but looks like meshing in olsr does not work on pico station M2 with the firmware indicated am doing a test using nano2 , nano loco2 and work well
gmidia
DD-WRT Novice


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 9:26    Post subject: Reply with quote
the firmware on the picostation M2 HP shows Bullet M2 firmware. could this be the reason for the none functionality of mesh networking in olsr
Sash
DD-WRT Guru


Joined: 20 Sep 2006
Posts: 17638
Location: Hesse/Germany

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 12:39    Post subject: Reply with quote
no. it doesnt matter
_________________
Forum Guidelines...How to get help
&
Forum Rules
&
RTFM/STFW
&
Throw some buzzwords into the WIKI search Exclamation
_________________
I'm NOT rude, just offer pure facts!
_________________
Atheros (TP-Link & Clones, etc ) debrick service in EU
_________________
Guide on HowTo be Safe, Secure and Protect Your Online Anonymity!
gmidia
DD-WRT Novice


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 13:04    Post subject: Reply with quote
then why is it that the moment mesh is activated and a virtual AP is added then the Mesh link seizes to work. then the channel section does not have a value and now it is only the Virtual AP that works. I have used the same step to configure loco2 and Nano 2 and they do mesh well. there must be a problem somewhere
gmidia
DD-WRT Novice


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 18

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 19:56    Post subject: Reply with quote
please have a look at the attachment of a screen shot of what happened to the radio. You will find that the radio is unknown the channel is also unknown. Prior to adding the VAP i connected to the radio in ad hoc mode using my laptop. activation of VAP results to this
cmobley7
DD-WRT Novice


Joined: 21 May 2017
Posts: 7

PostPosted: Fri May 26, 2017 3:30    Post subject: Reply with quote
Did you ever get this to work. I bought 3 ASUS RT-56Rs, set them up as outlined here, https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=309282&highlight=olsr+setup. However, while they see each other, I haven't been able to ping them through telenet and can't see the OLSR network from the wifi card on my laptop or desktop. I would appreciate any help you are able to give.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Ubiquiti Devices All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum