New build is out 31924 (BS) 2017-05-03

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
kartoffelsalat
DD-WRT Novice


Joined: 07 May 2017
Posts: 11

PostPosted: Sun May 07, 2017 4:53    Post subject: Reply with quote
Router Model: TPLINK Archer C1900
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r31924 (05/02/17)
Kernel Version: Linux 4.4.65 #1437 SMP Tue May 2 07:09:57 CEST 2017 armv7l
Status: Working
Reset: NO reset during firmware upgrade, upgrade from stock firmware
Errors: none

Connection to 5 Ghz with VHT80 initially 866.6 Mbps but drops after a few seconds (and stays) to 433.3 Mbps. With stock connection was stable at 866.6 Mbps.
The throughput for 433.3 Mbps is however quite ok.
Sponsor
mkmer
DD-WRT Novice


Joined: 09 May 2017
Posts: 2

PostPosted: Tue May 09, 2017 12:04    Post subject: R31924 - Ebtables & VPN status issues Reply with quote
Router Name
DD-WRT
Router Model
Netgear R6700
Firmware Version
DD-WRT v3.0-r31924 std (05/02/17)
Kernel Version
Linux 4.4.65 #1435 SMP Tue May 2 06:49:13 CEST 2017 armv7l

when booted, ebtables uses 100% cpu causing performance problems.

VPN status page is blank - /etc/openvpnlog.sh reports a line 20: syntax error: bad substitution.

-Rebooted with VPN disabled - ebtables appears be fine. Enable VPN after rebooted - ebtables does not appear in process table and CPU load stays low.

Possibly an issue with ebtables @ boot?
diabolo
DD-WRT Novice


Joined: 28 Feb 2015
Posts: 12

PostPosted: Tue May 09, 2017 13:10    Post subject: Re: R31924 - Ebtables & VPN status issues Reply with quote
mkmer wrote:
Router Name
DD-WRT
Router Model
Netgear R6700
Firmware Version
DD-WRT v3.0-r31924 std (05/02/17)
Kernel Version
Linux 4.4.65 #1435 SMP Tue May 2 06:49:13 CEST 2017 armv7l

when booted, ebtables uses 100% cpu causing performance problems.

VPN status page is blank - /etc/openvpnlog.sh reports a line 20: syntax error: bad substitution.

-Rebooted with VPN disabled - ebtables appears be fine. Enable VPN after rebooted - ebtables does not appear in process table and CPU load stays low.

Possibly an issue with ebtables @ boot?


This version have the same issue with ebtable. When you try to execute an ebtables comment ... this one is not working...

I have updated the ticket about Ebtable issue for this version.

http://svn.dd-wrt.com/ticket/5807
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5336
Location: Texas

PostPosted: Tue May 09, 2017 14:20    Post subject: Reply with quote
E2500
DD-WRT v3.0-r31924 mega (05/02/17)
Linux 3.10.105 #14590 Tue May 2 11:59:36 CEST 2017 mips
[dd-wrt.v24-31924_NEWD-2_K3.x_mega.bin]
Install over 31571 No Reset
gateway
QOS HFSC FQ_Codel on a 10/3 line
ssh tunnel
restricted guest on wl0.1 w/target DNS
local DNS
static leases
openVPN server TUN
all working very well
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 694
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Wed May 10, 2017 4:53    Post subject: Re: R31924 - Ebtables & VPN status issues Reply with quote
mkmer wrote:
Router Name
DD-WRT
Router Model
Netgear R6700
Firmware Version
DD-WRT v3.0-r31924 std (05/02/17)

..... snipped ....

when booted, ebtables uses 100% cpu causing performance problems.

VPN status page is blank - /etc/openvpnlog.sh reports a line 20: syntax error: bad substitution.

-Rebooted with VPN disabled - ebtables appears be fine. Enable VPN after rebooted - ebtables does not appear in process table and CPU load stays low.

Possibly an issue with ebtables @ boot?


If the following ticket sounded like your problem, please comment on it to help solving the problem.

http://svn.dd-wrt.com/ticket/5807

_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
smask
DD-WRT Novice


Joined: 28 Jan 2016
Posts: 48
Location: The sofa

PostPosted: Wed May 10, 2017 15:51    Post subject: Netgear R7000 Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware: r31924
Previous: r31899

Reset: Nope, I like it dirty.
Errors/Issues: Couldn't access the web interface (httpd).
Logged in via telnet and tried reflash using the wget method. Didn't work well. Don't know if it was because I'm a bumbling idiot or what? Anyhow, I popped the lid off and hooked up my USB-to-serial cable and made a dirty flash (tftp) using factory-to-dd-wrt.chk. Worked like a charm.

The second try:
Router: Netgear R7000
Firmware: r31924 (using serial recovery)
Previous: r31924 (failed flash)
Kernel: Linux 4.4.65 #1435 SMP Tue May 2 06:49:13
Temp/Load: CPU 64.7 °C / WL0 48.5 °C / WL1 49.4 °C / 0.00, 0.00, 0.00 (0%)
Reset: Nope, I like it dirty.
Errors/Issues: Not yet. (Uptime 12hr 31min)

Testing speeds on 100Mbit/s fiber (using local linux box):
Quote:
smask@AMDx4:~$ speedtest
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from [Redacted]
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by Tele2 (Gothenburg) [12.18 km]: 11.611 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 119.77 Mbit/s
Testing upload speed....................................................................................................
Upload: 271.81 Mbit/s


_________________
WNDR4300 BS K3.18 r40559 (Main AP)
WNDR3700v3 r40009 (WAP)
--- Spares ---
R7000 BS K4.4 r40750 (Dead ethernet ports)
WNDR4000 BS K3.10 r31899 (Loaned out to tenant who lives in my old home)
WNR2000v2 BS K2.6 r39230 (bricks and giggles)
+ A bunch of WRT54GL:s

I use my routers with pretty basic configuration. Only having WiFi + BT coexist enabled.
I don't have any USB devices connected.
mwchang
DD-WRT Guru


Joined: 26 Mar 2013
Posts: 694
Location: Hung Hom, Hong Kong

PostPosted: Sat May 13, 2017 10:14    Post subject: Re: Netgear R7000 Reply with quote
smask wrote:
Router: Netgear R7000
Firmware: r31924
Previous: r31899

Reset: Nope, I like it dirty.
Errors/Issues: Couldn't access the web interface (httpd).

Should you try Kong's build given that you are using Netgear R7000?

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=309108

_________________
Router: Asus RT-N18U (rev. A1)

May the Force and farces be with you! Live long and proper!

Facebook: https://www.facebook.com/changmanwai
Website: https://sites.google.com/site/changmw
SETI@Home profile: http://setiathome.berkeley.edu/view_profile.php?userid=211832
Cows
DD-WRT Novice


Joined: 06 Dec 2015
Posts: 22

PostPosted: Sun May 14, 2017 6:43    Post subject: Reply with quote
On my Linksys E1500 whenever I reset to default using a k3 build I can't change my wireless channel or mode. I only have Mixed wireless mode and auto channel in the options. K2.6 builds don't seem to have this issue. If I dirty flash a k3 build over a k2.6 build everything seems to work fine.
Brimmy
DD-WRT User


Joined: 29 Mar 2015
Posts: 381

PostPosted: Mon May 15, 2017 2:31    Post subject: Reply with quote
So after using this for the past nine days i have noticed that the 2.4ghz and AC5ghz wireless range and load times are a good bit stronger and faster than the last build.

However the TX still transmits even when any connected devices has been taken off the network.
ekosanov
DD-WRT Novice


Joined: 17 Jan 2017
Posts: 15

PostPosted: Wed May 17, 2017 2:43    Post subject: Firmware: DD-WRT v3.0-r31924 giga (05/02/17) Reply with quote
Router Name: DD-WRT_AP2
Router: Netgear WNDR4500
Firmware: DD-WRT v3.0-r31924 giga (05/02/17)
Kernel: Linux 3.10.105 #14570 Tue May 2 11:41:31 CEST 2017 mips
Status: ok
Reset: Yes GUI
Errors: CPU Temperature Not available in GUI, 5G LED light on when radio is off


Router Name: DD-WRT
Router Model: Netgear WNDR4000
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r31924 (05/02/17)
Kernel Version: Linux 3.10.105 #14586 Tue May 2 11:56:57 CEST 2017 mips
Status:ok
Reset: Yes GUI
Errors: CPU Temperature Not available in GUI, 5G LED light on when radio is off
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5336
Location: Texas

PostPosted: Wed May 17, 2017 23:11    Post subject: Reply with quote
Linksys E1200 v2
DD-WRT v3.0-r31924 mega (05/02/17)
Linux 3.10.105 #14586 Tue May 2 11:56:57 CEST 2017 mips
[dd-wrt.v24-31924_NEWD-2_K3.x_mega-e1200v2.bin]
install over linksys firmware
working ok
Code:
br0       Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:88 
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:969111 errors:0 dropped:62 overruns:0 frame:0
          TX packets:1352396 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:442907703 (422.3 MiB)  TX bytes:1853285063 (1.7 GiB)

br0:0     Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:88 
          inet addr:169.254.255.1  Bcast:169.254.255.255  Mask:255.255.0.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:86 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1404345 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:893883 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1883178620 (1.7 GiB)  TX bytes:344889611 (328.9 MiB)
          Interrupt:4 Base address:0x2000

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:88 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:897108 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:51677
          TX packets:1274614 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:417712222 (398.3 MiB)  TX bytes:1795475336 (1.6 GiB)
          Interrupt:3 Base address:0x1000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING MULTICAST  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:396 (396.0 B)  TX bytes:396 (396.0 B)

vlan1     Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:86 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:67863 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:78419 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:37060061 (35.3 MiB)  TX bytes:68074108 (64.9 MiB)

vlan2     Link encap:Ethernet  HWaddr C8:B3:73:27:48:87 
          inet addr:10.72.28.164  Bcast:10.72.29.255  Mask:255.255.254.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1336482 errors:0 dropped:2179 overruns:0 frame:0
          TX packets:815464 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:1815222969 (1.6 GiB)  TX bytes:273239971 (260.5 MiB)

:~# uptime
 18:03:44 up  2:35,  load average: 0.00, 0.01, 0.04

works ok on this old box
flyzipper
DD-WRT User


Joined: 21 Feb 2016
Posts: 411

PostPosted: Thu May 18, 2017 7:00    Post subject: Reply with quote
Router: Netgear R7000
Firmware: r31924
Previous: r31899

Worked OK for a few days, but router crashed twice in as many days so I back-levelled to r31899.

During tonight's outage, I noticed the CPU was 86C so perhaps a thermal fault?
Dioid
DD-WRT User


Joined: 01 Nov 2014
Posts: 57

PostPosted: Sat May 20, 2017 17:54    Post subject: Reply with quote
Router: Archer C7-v2
Firmware: 31924
Status: Working, 5 Ghz not tested
Reset: nope, updated from previous
Errors:none
adasch
DD-WRT User


Joined: 02 Jan 2015
Posts: 68
Location: Gdansk, Poland

PostPosted: Sat May 20, 2017 22:09    Post subject: Reply with quote
WRT600N


After Add virtual wifi port in "Unbridged" mode 2.4G is very unstable (many disconnections, many problems with connections with WAP54G)

Virtual port is not accesible - router do't give IP's

in "bridge mode" virual connection is very unstable

checked on lasts 8 builds

p.s.
dot help resets etc. After hard reset "Unbridged" mode work about 30 seconds, then WRT600N drop connection
Rarrum
DD-WRT Novice


Joined: 02 Apr 2016
Posts: 2

PostPosted: Sun May 21, 2017 19:19    Post subject: Reply with quote
Router: Asus RT-AC5300
Currently running: DD-WRT v3.0-r30534 std (09/01/16)

05-02-2017-r31924 seems to be being rejected. It uploads and reboots, but comes back on the old version still.
Goto page Previous  1, 2, 3  Next Display posts from previous:    Page 2 of 3
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum