WRT3200ACM back to stock

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.)
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Sat Oct 29, 2016 18:53    Post subject: WRT3200ACM back to stock Reply with quote
I ended up flashing both partitions with different DD-WRT versions, but had some issues with stability. Wanted to go back to stock, but don't know how? I believe kong has firmware flashes to go back to stock on the 1900 series but not 3200 yet. Any ideas? Thanks!
Sponsor
elvisimprsntr
DD-WRT User


Joined: 15 Nov 2008
Posts: 149

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 0:14    Post subject: Reply with quote
PM Kong to see if he will create the DDWRT to factory image for the WRT3200ACM?
_________________
http://www.youtube.com/user/TheElvisImprsntr/
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 1:22    Post subject: Reply with quote
elvisimprsntr wrote:
PM Kong to see if he will create the DDWRT to factory image for the WRT3200ACM?


Thanks, should have thought of that sooner. Just reached out.
ghb51
DD-WRT Novice


Joined: 01 Aug 2016
Posts: 31

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 1:28    Post subject: Reply with quote
I don't have a 3200acm, so please take this with a huge *****warning try at your own risk***** caveat, but, a while back i tried to flash back to Linksys stock on my WRT1200 from a Brainslayer build using Linksys firmware from their site just to see what would happen, and all it did was boot me back into DD-WRT. I mention that just to say that if you really need to go back to stock and can't wait until Kong comes out with a build that it might not hurt to try with Linksys original firmware from their site, it probably won't work, but who knows.

Before you do that though, you should make sure that it does have two partitions and behaves like the WRT1xxx series, meaning you should make sure you can use the three failed boot method to get to the working partition in case things go sideways. If you aren't already aware of the three failed boot method or how to check your partitions, the instructions are in the second post here -

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287813&sid=57f3cfaa5ac8cb7ded302f9888ed53f1
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Sun Oct 30, 2016 2:09    Post subject: Reply with quote
Thanks for the suggestion. I actually tried that to see if it would work, but did not. This has been a learning experience for me, that is for sure. I didn't even realize there were two partitions before I started. A case of getting to excited about the new hardware and getting DD-WRT on it before doing enough research on how to back out if I needed to.
macsbug
DD-WRT Novice


Joined: 28 Oct 2016
Posts: 25

PostPosted: Wed Nov 02, 2016 3:23    Post subject: Re: WRT3200ACM back to stock Reply with quote
mperin wrote:
I ended up flashing both partitions with different DD-WRT versions, but had some issues with stability. Wanted to go back to stock, but don't know how? I believe kong has firmware flashes to go back to stock on the 1900 series but not 3200 yet. Any ideas? Thanks!


I am setting up a 3200acm for a friend, and he did the same thing.. So if anyone figures this out please post it here.

_________________

MacsBug


I would love to change the world, but they won't give me the source code...

This post made with only 100% RECYCLED ELECTRONS!!
RogueOne
DD-WRT Novice


Joined: 02 Nov 2016
Posts: 8

PostPosted: Wed Nov 02, 2016 20:59    Post subject: Reply with quote
Any luck rolling back to Factory firmware with the WRT3200ACM router?
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Thu Nov 03, 2016 2:41    Post subject: Reply with quote
No luck yet. I've got a usb to ttl adapter on the way and am going to try serial access to the boot loader and flashing with stock. Not having done this before, I'm a little apprehensive, but seems fairly straight forward. Will probably try that over the weekend.
RogueOne
DD-WRT Novice


Joined: 02 Nov 2016
Posts: 8

PostPosted: Thu Nov 03, 2016 20:13    Post subject: Reply with quote
lol

I am doing exactly the same thing, waiting for cable to be delivered so I can do flashing tomorrow or Saturday.
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Fri Nov 04, 2016 3:40    Post subject: Reply with quote
So, I'm pretty sure I just made my second mistake. The cables that came with my usb ttl cable are a 2.54mm pitch. Looks like (and now from my research) the router pins have a 2.0mm pitch. I think I'll either need to find a converter or get a different usb ttl cable. If the one you get out of the box works, please let me know which one you bought. Hope you have better luck!
ATHF
DD-WRT Guru


Joined: 14 Dec 2015
Posts: 681
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Fri Nov 04, 2016 4:28    Post subject: Reply with quote
mperin wrote:
So, I'm pretty sure I just made my second mistake. The cables that came with my usb ttl cable are a 2.54mm pitch. Looks like (and now from my research) the router pins have a 2.0mm pitch. I think I'll either need to find a converter or get a different usb ttl cable. If the one you get out of the box works, please let me know which one you bought. Hope you have better luck!


This is the one I bought, and it worked out fine, https://www.adafruit.com/products/954

_________________
Tutorial for flashing WRT series
WRT Installation,Upgrade & Basic Setup–Cliff Notes
DD-WRT Firmware: r39144: WRT3200ACM, WRT1200ACv1, WRT1900ACv1
Velop:3 WHW0101, RE6500, RE9000
TWC/Spectrum - 300/25
SysLog Watcher 5, Security Onion on Virtual Box, Fingboxes, PiHoles
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Fri Nov 04, 2016 12:55    Post subject: Reply with quote
Thanks, just ordered the cable!
RogueOne
DD-WRT Novice


Joined: 02 Nov 2016
Posts: 8

PostPosted: Fri Nov 04, 2016 15:50    Post subject: Reply with quote
The one I ordered looks very similar, hopefully it works, will test it this afternoon.

https://www.amazon.com/JBtek®-WINDOWS-Supported-Raspberry-Programming/dp/B00QT7LQ88
mperin
DD-WRT Novice


Joined: 10 Oct 2016
Posts: 10

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 14:21    Post subject: Reply with quote
ATHF wrote:
This is the one I bought, and it worked out fine, https://www.adafruit.com/products/954


Received the cable and it worked great. Thanks for the recommendation!
myersw
DD-WRT Guru


Joined: 13 Jun 2006
Posts: 1609
Location: SE Michigan USA

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 18:05    Post subject: Reply with quote
mperin wrote:
ATHF wrote:
This is the one I bought, and it worked out fine, https://www.adafruit.com/products/954


Received the cable and it worked great. Thanks for the recommendation!


@mperin
I would be helpful to others if you posted how you recovered your WRT3200ACM.

--bill

_________________
Unifi Security Gateway: Unifi Firmware
Netgear r7800: Voxel Firmware
Modem:Netgear CM500V voice and Data.
ISP:Comcast
tutorial for flashing "WRT" series:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=287813
DD-WRT Installation, Upgrade & Basic Setup–Cliff Notes:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=311117
Kong DD-WRT Config Tutorial:
http://www.instructables.com/id/Install-and-Configure-a-DD-WRT-Kong-Router/
I tried to be normal once. Worst 2 minutes ever.
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next Display posts from previous:    Page 1 of 8
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Marvell MVEBU based Hardware (WRT1900AC etc.) All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum