New build: DD-WRT v3.0 --- 30605 --- 2016/09/09 DON'T USE!

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Goto page 1, 2  Next
Author Message
Handyone
DD-WRT User


Joined: 18 Sep 2014
Posts: 154

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 14:44    Post subject: New build: DD-WRT v3.0 --- 30605 --- 2016/09/09 DON'T USE! Reply with quote
DD-WRT build 30605 - 2016/09/09 has been released: ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2016/09-09-2016-r30605/

Changelog
https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=279467
http://svn.dd-wrt.com/timeline

Your reports for Broadcom units are highly appreciated !
Router:
Firmware:
Kernel:
Status:
Reset:
Errors:

This build thread is for reporting successes and problem with loading this experimental test build. This is important info for developers and users. Always state your hardware and SPECIFIC build (e.g. 30605_NEWD-2_K2.6_mega-nv64k.bin). Do not ask questions about your specific router or how to configure it in this thread; create your own thread to discuss any specific problems you have or need resolved. Please also do not respond to such questions. This thread is to report info, not to seek it. Posts that do not add to understanding this build will be deleted. Make sure you know how to flash properly and the risk before using this build. It is important to adhere to these requirements, to keep this thread from becoming impossibly long and useless. If you don't know what build to flash and how to flash properly and have a means of recovery if things should go wrong, do NOT flash this experimental test build.
Sponsor
mrjcd
DD-WRT Guru


Joined: 31 Jan 2015
Posts: 5358
Location: Texas

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 16:14    Post subject: Reply with quote
E2500v1
DD-WRT v3.0-r30605 mega (09/09/16
Linux 3.10.103 #14121 Fri Sep 9 13:03:24 CEST 2016 mips
[dd-wrt.v24-30605_NEWD-2_K3.x_mega.bin]
previous 30534
Linux 3.10.103 #14053 Thu Sep 1 22:55:20 CEST 2016 mips
GUI install - no reset

This is WAP only
working well so far
Bernadoe
DD-WRT User


Joined: 03 Dec 2014
Posts: 217

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 17:54    Post subject: Reply with quote
Firmware: DD-WRT v3.0-r30605 std (09/09/16)
Kernel: Linux 4.4.20 #1371 SMP Thu Sep 8 08:44:56 CEST 2016 armv7l
Status: Working
Reset: No
Previous: 30534
Errors: No

OpenVPN 2.3.12 arm-unknown-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH] [IPv6] built on Sep 1 2016


CPU Temperature : CPU 54.1 °C / WL0 45.8 °C / WL1 50.0 °C

[/quote]
sgniwder
DD-WRT Novice


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 21

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 19:21    Post subject: Reply with quote
Router: TrendNet TEW-811DRU
Firmware: DD-WRT v3.0-r30605 mini (09/09/16)
Kernel: Linux 4.4.20 #1374 Fri Sep 9 08:10:18 CEST 2016 armv7l
Status: Not Working
Reset: No
Previous: r29396
Errors: USB Drive will not mount. Status is noted as Not Mounted.

I went back to r29396. This is the last version that will allow usb drives for this model and I need this for YaMON3. This is reported in ticket 5467.

_________________
Asus RT-AC68R -r31205M kongac-Main Router
TEW811DRU -r31825 mini-AP
TEW811DRU -r31825 mini-Repeater Bridge
RNX-150RT-r29396-AP
eywong
DD-WRT User


Joined: 21 Jul 2010
Posts: 120
Location: USA

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 22:26    Post subject: Asus RT-AC68U Reply with quote
Router: Asus RT-AC68U
Firmware: DD-WRT v3.0-r30605 std (09/09/16)
Previous: DD-WRT v3.0-r30534 std (09/01/16)
Kernel: Linux 4.4.20 #1371 SMP Thu Sep 8 08:44:56 CEST 2016 armv7l
Previous: Linux 4.4.19 #1320 SMP Wed Aug 31 15:35:47 CEST 2016 armv7l
Status: ok
Reset: no
Errors: no

Operating Mode: Gateway
Uptime: 2:17
Temperature: CPU 78.0 °C / WL0 50.1 °C / WL1 52.7 °C

Static Leases: 7 (5 Ethernet; 2 Wireless)
DHCP Server: Enabled
DHCP Daemon: DNSMasq
Static Routing: none

Interface wl0, wl0.1: NG-Mixed
Wireless Packet Info
RX: 18895 OK, no error
TX: 40914 OK, 1 errors
MAC Filter: Permit only listed clients

Interface wl1, wl1.1: NA-Mixed
Wireless Packet Info
RX: 18711 OK, no error
TX: 22769 OK, 1 errors
MAC Filter: Permit only listed clients

Current Bridging Table
Bridge Name STP enabled Interface
br0 no vlan1 eth1 eth2
br1 no wl0.1 wl1.1

Overview of changes 30535 - 30605:
http://svn.dd-wrt.com/timeline?from=Sep+8%2C+2016&daysback=7&changeset=on&update=Update
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4339
Location: Germany

PostPosted: Fri Sep 09, 2016 22:34    Post subject: Reply with quote
Save yourself some trouble and do not flash this build.
_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
Huike
DD-WRT Novice


Joined: 10 Sep 2016
Posts: 8

PostPosted: Sat Sep 10, 2016 2:58    Post subject: Reply with quote
Router: Linksys EA6500 v1
Firmware: DD-WRT v3.0-r30605 giga (09/09/16)
Kernel: Linux 3.10.103 #14101 Fri Sep 9 12:34:31 CEST 2016 mips
Status: working with some broblems
Reset: No
Errors: Privoxy is not working. Have to disable it for brwosers to browse the web. The last version 30534 was working fine.
debianmain user
DD-WRT Novice


Joined: 07 Oct 2012
Posts: 37

PostPosted: Sun Sep 11, 2016 2:26    Post subject: Reply with quote
I'm interested also...running a 6300v2 & heard that the builds after DD-WRT v3.0-r30432 std (08/16/16) are having problems with this router......

Kong, would you recommend running your builds on the 6300v2? And if so, include info about flashing over to your builds?

Thanks!!!!
Acumen
DD-WRT User


Joined: 15 Nov 2014
Posts: 221

PostPosted: Sun Sep 11, 2016 8:36    Post subject: Reply with quote
Router Model: Netgear R6400
Firmware Version: DD-WRT v3.0-r30605 std (09/09/16)
Kernel Version: Linux 4.4.20 #1371 SMP Thu Sep 8 08:44:56 CEST 2016 armv7l
Flash: From DD-WRT v3.0-r30600M kongac
Reset: No
Errors:
  • When using WPA2-Enterprise, the router halts after 1 to 2 hours. The only thing possible is to cycle the power. I reverted to the version that was stable on my DIR868RevB: DD-WRT v3.0-r30356 std (08/04/16).
  • Unable to connect to bridged VAP with WPA2 PSK (or any other security). DLink DIR868L RevB suffers the same issue, ticket 5429 Adding the unbridged interface results in a signal drop on wl0... Removing it again, returnes the wl0 signal. Syslog (code) below shows some possible interesting data when creating the wl0.2 interface.
Code:
Sep 11 07:55:15 R6400 user.info : interface added successfully
Sep 11 07:55:15 R6400 kern.info kernel: device wl0.2 entered promiscuous mode
Sep 11 07:55:15 R6400 kern.info kernel: br1: port 1(wl0.2) entered forwarding state
Sep 11 07:55:15 R6400 kern.info kernel: br1: port 1(wl0.2) entered forwarding state
Sep 11 07:55:15 R6400 daemon.info mstpd: error, CTL_set_msti_port_config: Couldn't find bridge with index 15
...
Sep 11 07:55:15 R6400 user.info : NAS : NAS lan (wl0.2 interface) successfully started
...
Sep 11 07:55:30 R6400 kern.info kernel: br1: port 1(wl0.2) entered forwarding state

_________________
Netgear WNDR4300v1 DD-WRT v3.0 BS r29837 | Netgear R6400 DD-WRT v3.0 KB r33525M | Tickets: 5429
IPv4 & IPv6-PD | ProFTP & Samba to USB thumb | DNSMasq DHCPv6 | Pi-Hole on RasPi

Found a bug, report it so the it can be fixed: http://svn.dd-wrt.com/
momitty
DD-WRT Novice


Joined: 19 Jul 2011
Posts: 7

PostPosted: Mon Sep 12, 2016 13:15    Post subject: TEW828-DRU seems to work fine, hard to flash as usual Reply with quote
I couldn't upgrade from the old build without using the router's built in recovery page, which is frustratingly usual for this router, but 30605 seems to run well on this router after flashing it.
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4339
Location: Germany

PostPosted: Mon Sep 12, 2016 17:35    Post subject: Reply with quote
debianmain user wrote:
I'm interested also...running a 6300v2 & heard that the builds after DD-WRT v3.0-r30432 std (08/16/16) are having problems with this router......

Kong, would you recommend running your builds on the 6300v2? And if so, include info about flashing over to your builds?

Thanks!!!!


In general there should be only minor differences between my and BS builds.

Of course since I ported all the netgear units I know more about them and can fix things usually faster, as I also have all the dumps from the ported units + I have most of the supported netgear models. E.g. Last BS build is too large for some netgear units and when BS did his last nvram change he broke things for a lot of netgear models and if he can't test or get proper feedback he won't know where the problem sits.

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
zerophase
DD-WRT User


Joined: 02 Feb 2016
Posts: 65

PostPosted: Mon Sep 12, 2016 21:49    Post subject: Reply with quote
What's the reason for not using this build? I've been running it on my Asus AC5300 without any issues, other than the usual lack of full support.

Does the build risk damaging the router?
samurai01
DD-WRT User


Joined: 26 Feb 2010
Posts: 66
Location: Japan

PostPosted: Mon Sep 12, 2016 23:18    Post subject: Reply with quote
Router:Buffalo WXR-1900DHP
Firmware: DD-WRT v3.0-r30605 std (09/09/16)
Kernel: Linux 4.4.20 #1371 SMP Thu Sep 8 08:44:56 CEST 2016 armv7l
Status: OK
Reset: NO
Errors: A little bit of packet error
<Kong>
DD-WRT Guru


Joined: 15 Dec 2010
Posts: 4339
Location: Germany

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 6:00    Post subject: Reply with quote
zerophase wrote:
What's the reason for not using this build? I've been running it on my Asus AC5300 without any issues, other than the usual lack of full support.

Does the build risk damaging the router?


Does not damage, but has a lot of known issues, as too large builds, wrong detection for a few models, and non working wireless on broadcom netgear models.

I fixed some of the issues right after BS uploaded his builds.
Thus you rather stick with the BS build before that or use my 30600 if you have one of my supported models.

_________________
KONG PB's: http://www.desipro.de/ddwrt/
KONG Info: http://tips.desipro.de/
zerophase
DD-WRT User


Joined: 02 Feb 2016
Posts: 65

PostPosted: Tue Sep 13, 2016 6:20    Post subject: Reply with quote
<Kong> wrote:
zerophase wrote:
What's the reason for not using this build? I've been running it on my Asus AC5300 without any issues, other than the usual lack of full support.

Does the build risk damaging the router?


Does not damage, but has a lot of known issues, as too large builds, wrong detection for a few models, and non working wireless on broadcom netgear models.

I fixed some of the issues right after BS uploaded his builds.
Thus you rather stick with the BS build before that or use my 30600 if you have one of my supported models.


Thanks. I grabbed it from the site, so I don't believe that's your build.

It seems to be running just as well as all other builds on the AC5300. Maybe, a little better than the past ones. All of the AC5300 builds have issues with using full router functionality, but performs better than Merlin or the Asus firmware for in network transfers.

Think I'll just stick with this till the next build.
Goto page 1, 2  Next Display posts from previous:    Page 1 of 2
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum